De opticien

leesbril van de opticienOp advies van een yogadocente besluit ik om een aparte leesbril te kopen. Met het doel de spieren in de nek en schouderpartij wat te ontspannen en houding te verbeteren. Multifocale brillen schijnen dit probleem te veroorzaken en die draag ik al zeker 15 jaar. Omdat ik merk dat mijn ogen erg strak staan, ga ik op zoek naar oogontspanning en kom dus bij de Bates-methode terecht.Een opticien die meewerkt

Het blijkt moeilijk te zijn om een opticien te vinden die mee wil werken. Met die gedachte maak ik via de site van de optiekwinkel een afspraak. Ik schrijf er bij: oogmeting volgens de Bates-methode. Zonder bril rijd ik naar de stad en vol vertrouwen, dat het goed zal komen, stap ik de winkel binnen. Een man van middelbare leeftijd, zelf brildragend, nodigt mij uit naar de meetkamer te komen. Ik vraag meteen of hij mijn boodschap gelezen heeft. Verrast ben ik door zijn antwoord; ja, ik heb er van gehoord en ben benieuwd wat het precies inhoudt. Ik haal meteen het boek van Saskia Naber erbij. Hij bladert geïnteresseerd door het boek en schrijft het internet adres op. Vertel er meteen bij, dat Volzicht.nl ook een leuke, interactieve site is.


Maar goed nu de oogmeting zelf. Er is niet veel veranderd sinds de vorige keer, 4 jaar geleden. We besluiten samen om een 1 punt minder leesbril te nemen. Ik ga dan naar 1.75 en heb dan nog een leeszicht van 120 %. De multifocale bril gebruik ik nog tijdens het autorijden overdag, in een drukke, vreemde stad of in het donker. Verder doe ik overdag zo weinig mogelijk mijn brillen op. Alleen met het lezen van tekst en het werken op de computer heb ik hem echt nog nodig. Verrassend is wel dat de 1 punt minder bril fantastisch zicht geeft op het computerscherm.

De uitdaging van de opticien

leesbril van de opticienNog een leuke uitdaging, ik krijg van ‘mijn opticien’ een brief: Bij verandering in zicht van meer dan 0.75 punt, binnen een jaar, ontvang ik gratis nieuwe brilglazen. Inderdaad een uitdaging, maar wel aan te gaan op ontspannende manier met veel oefeningen. En naar binnen willen kijken op een liefdevolle zachte wijze. Een ontdekkingsreis bij mezelf en mocht het lukken, dan zijn die glazen mooi meegenomen. En mijn nek; die protesteert op een heftige, aanwezige manier. Veel spanning en pijn, maar door een nieuwe manier van ademen nu een stuk beter. Daarover wellicht een volgende keer meer. Betsy.


Schrijf hieronder je reacties op Betsy's verhaal.

E-book

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden