Ontspanning voor ogen, lijf en geest

zwartekaartjeMonique heeft de cursus "Drie dagen duisternis" in 't hof van Axen gedaan. Zij heeft in een boeiend stukje  geschreven hoe zij de cursus heeft ervaren en wat het haar heeft gebracht.


Een weldadig weekend in vele opzichten, de cursus "Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen" in 't Hof van Axen. Terwijl ik dit schrijf, schijnt er voorzichtig een lente zonnetje. Twee weken geleden liepen we op blote voeten door de sneeuw met helder blauwe luchten en dwarrelende sneeuwvlokjes. We hadden geluk, we konden volop genieten van het schitterende zonnige winterse weer en in de natuur oefenen met moeiteloos zien.

Ontspanning voor ogen, lijf en geest

Weldadig omdat Karin Hogenboom ons op zeer ontspannen en speelse wijze wegwijs heeft gemaakt in een nieuwe manier van kijken. Moeiteloos breit zij de oefeningen aan elkaar en zorgt voor een goed lopende structuur wat een fijne sfeer creëert. Ontspanning voor ogen, lijf en geest.

Kleurrijke lokatie

blotevoetenDaarbij is de Hof van Axen een weldadige, kleurrijke plek van moeder aarde, omringd door bossen met in de achtertuin een pittoresk meertje. Verwarmd door lemen muren en houtkachels werden ons de heerlijkste gerechten geserveerd, bereidt door Jan en Sonja van 't Hof van Axen. Maaltijden om je vingers bij op te eten, dit gebeurde soms letterlijk omdat het eten in “de duisternis” uitnodigt om dan maar met je handen te gaan eten... Ook waren de ingrediënten biologisch en voedend voor onze ogen.

Weldadige oefeningen

De ingrediënten van de cursus moeiteloos zien, zijn voor mij de basis voor een gezonde, levenskrachtige levensstijl. Daarom is de investering in deze manier van zien dan ook zeer de moeite waard. Ontspanning in je ogen, betekent ontspanning van je lijf en geest. Gebruik maken van je Ademhaling voor deze ontspanning. Aandachtig zijn, met aandacht kijken naar de kleine dingen om je heen…. Bewegen is goed voor je ogen… Zacht knipperen en verspringen. Dit alles kun je goed oefenen buiten in de natuur.. Maak hierbij gebruik van visualisatie en positief denken. Weldadig dus.

Goede basis om zelf mee aan de slag te gaan

indesneeuwHet was voor mij zeer de moeite waard om in een weekend gezamenlijk te oefenen met deze ingrediënten. En daarbij allerlei tips aangedragen te krijgen van Karin hoe zij zich deze zaken eigen heeft gemaakt en ervaringen hierover met elkaar te delen. Het vergt namelijk nog al wat doorzettingsvermogen om met deze andere manier van Zien aan de slag te gaan en het te blijven beoefenen. Het is voor veel mensen een onbekende materie en niet gebruikelijk om te doen. Daardoor moet je de motivatie en de stimulans goed uit je zelf weten te halen. Een weekend waarin alle tijd hebt om hiermee bezig te zijn, geeft een goeie basis en motivatie om vervolgens zelf weer mee verder te gaan, in het leven van alledag. Het mooie is dat Karin je daarin ook blijft stimuleren. Als je dit op prijs stelt, kun je wekelijks tips en lesmateriaal ontvangen via de mail.

Zoeken naar een goede balans

En ja, ik draag mijn bril veel minder dan voorheen, beetje wazig zien voelt steeds meer vertrouwd. In het leven van alle dag heb ik ook nog vaak m’n bril nodig dus het is steeds zoeken naar goeie balans. Moeiteloos zien ontwikkelt en de basis ingrediënten doen me goed en geven me plezier. En oefening baart zeker levenskunst!

E-book

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden