Mijn gezicht ziet er nu ontspannen en anders uit

oefenenmetdekaartTineke heeft de cursus "Drie dagen duisternis" in 't hof van Axen gedaan. Zij heeft in een boeiend stukje  geschreven hoe zij de cursus heeft ervaren en wat het haar heeft gebracht.


Wat was het heerlijk om 3 dagen lang ruimte en aandacht te hebben en te nemen voor mijn ogen tijdens de cursus "Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen" in het prachtige Hof van Axe. Ik weet dat er heel veel binnenkomt via mijn ogen en dat dat niet altijd een plekje krijgt in mijzelf. Maar het komt heel anders in mijzelf terecht als ik dat ontspannen binnen laat komen. Deze dagen waren prima om me hier meer bewust van te zijn en ook regelmatig een moment te hebben dat er alleen maar duisternis binnenstroomt d.m.v. palmeren, dat er geen prikkels zijn van buitenaf. Zelf ervaarde ik het als heel heilzaam om dat zo regelmatig te doen.

Bewust worden van mijn visuele cortex

Er is ook een bewustzijn bij gekomen dat er zoiets bestaat als een visuele cortex in mijn achterhoofd. Dit heeft enorme indruk gemaakt op mij. Ik heb er nu meer aandacht voor in het dagelijkse leven. Dit helpt mij ook meer ontspannen te zien waar ik ook ben. De herinnering van mooie taferelen zijn zo heilzaam om te ontspannen. Ik bemerk ook zeker dat mijn zicht ook helderder is met het terughalen van beelden.

Mijn zicht is scherper geworden

ijs,sneeuwenkouDe oefeningen met zwarte kaartjes, zwaaiende handen naast mijn hoofd, stokje met versierseltjes naast mijn ogen hebben ook zeker mijn blikveld verruimd. De tweede dag was ik zeer teleurgesteld dat ik waziger zag als de dag ervoor. Ik deelde dat en kreeg van Karin de reactie dat ik me bezig hield met het resultaat. Dit was zo'n fijne opmerking. Daarna heb ik me meer toegelegd op accepteren van wat er is zonder te focussen hoe het moet zijn of worden. Nog meer ontspanning kon er ontstaan in mijn systeem waardoor ik uiteindelijk meer kon en kan zien. Mijn zicht is zoveel scherper geworden en mijn houding is ook meer ontspannen. Ongevraagd heb ik van een aantal vrienden om mij heen de opmerking gekregen dat mijn gezicht er zo meer ontspannen en anders uit ziet. Met name mijn voorhoofd en het gebied rond de ogen.

Zoveel inspiratie over (ogen) voeding

Verder heb ik ook overheerlijk gegeten. Heerlijk om zoveel inspiratie omtrent (ogen)voeding te krijgen. En helemaal de eieren en lever, wat zo goed is voor je ogen, herontdekt. Als kind zijnde vond ik dat zo enorm lekker, ik wat het vergeten. Fantastisch uiteraard om deze 3 dagen op zo'n mooie plek te zijn waar zoveel zorg is voor werkelijk alles. Voor mij een hele uitdaging om elke dag minstens 1x buiten op blote voeten te lopen, overigens geen verplicht onderdeel. Dit geeft een hele andere wisselwerking met de aarde ondanks de kou. Dit heeft ook een enorme indruk gemaakt. En uiteindelijk is het niet zo koud als het aanvankelijk lijkt.

Gemoedelijke, ontspannen sfeer waar niets moet.

blotevoetenWat mij ook opviel dat de sfeer die Karin creëert een hele gemoedelijke, ontspannen sfeer is waar niets moet. Iedereen mag er zijn hoe die is en hoe die zich gedraagt. Heel aangenaam.

Heel dankbaar ben ik dat ik deze ervaring mocht beleven, die nog doorleefy in mijzelf. Dit is een enorme impuls om in ontspanning te leven in deze toch wel hectische tijd. En stimuleert mij om meer ontspannen de wereld in te kijken, meer vanuit mijn visuele cortex.

Ik zie echt beter, helderder!

Mijn enthousiasme thuis werkt gewoon door. Ik ben zo blij dat wat ik voel, klopt: door mijn houding te veranderen, door anders te kijken van binnenuit, hoef ik geen bril te dragen. De afgelopen maanden was zo hechtisch en nog steeds. Ik deed niet veel oefeningen meer, maar de impuls van die drie dagen hebben zoveel invloed in mijn dagelijkse leven, dat is geweldig. Het lukt mij om nog meer de oefeningen teoden, ontspannen te kijken etc. meer te integreren. En ik zie echt beter, helderder!!!!


Dit is echt een aanrader voor iedereen of je nu een bril draagt of af en toe een leesbril opzet of bijna aan een leesbril toe bent. Deze cursus geeft op verschillende vlakken ontspanning in je ogen en in je hele systeem.

E-book

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden