Regressie therapie

ijsbergRegressie therapie gaat terug naar gebeurtenissen uit de vroege jeugd of vanuit vorige levens. Er is een groot ongeloof in onze maatschappij naar vorige levens en ook ik had er niet veel mee. Totdat ik een keer een reading bij iemand deed, ik kwam met een vraag en voor ik het wist zaten we in een vorig leven. Ojee, dacht ik nog, daar geloof ik helemaal niet in. Maar heel het verhaal dat naar boven kwam, had ik een hele duidelijke lichamelijke reactie op. Ik voelde allemaal spanning loskomen in mijn buik. Als het niet waar zou zijn geweest, dit vorige leven, dan had mijn lichaam toch niet zo gereageerd op dit verhaal. Dit vorige leven werd door de reader aan mij verteld.

Grote ontspanning

Vlak daarna kwam ik bij iemand terecht voor een behandeling en ook dit ging over vorige levens. En ook nu was het onverwachts, maar dit keer vertelde ik het zelf. En ook na deze sessie voelde ik een grote ontspanning. Ik kon helemaal helder en ontspannen zien. Sindsdien ben ik regelmatig voor een regressie geweest bij Dianne Bosch. Het levert me altijd veel inzichten en ontspanning op. Het gaat niet altijd over een vorig leven, vaak komen er stukken van dit leven naar boven.

Een ijsberg

Je bewustzijn en onderbewustzijn wordt vaak vergeleken met een ijsberg. Het topje van de ijsberg, dat boven het water uitsteekt, is je bewustzijn. Hier zit je wilskracht, het in balans willen zijn. Dat dit vaak niet lukt heeft te maken met je onderbewustzijn, de 75% dat onder het wateropvlakte ligt. In dit onderbewuste hebben we die delen bewaard, waar we niet goed raad mee weten en waar we ronduit moeite mee hebben of die we niet willen kennen of vergeten zijn. Door regressie therapie, maar ook door bijvoorbeeld helende reizen, yoga, je ogen leren te ontspannen, komt het onderbewuste steeds meer naar je bewustzijn.

Anders in het leven

Als regressietherapie over dit leven gaat, zijn het geen hele traumatische ervaringen. Kan natuurlijk wel, maar hoeft niet. Ik geloof inmiddels dat voor een kind altijd dingen zijn die het kind op dat moment gewoon niet kan snappen. Als kind sta je zo anders in het leven als een volwassenen. Een klein kind leeft in het hier en nu, terwijl de volwassenen altijd bezig is met wat er allemaal gaat komen. "Schiet op, doe je jas aan, anders zijn we te laat", "Nee, niet in je mond doen, dat is vies", "Pas op, niet op de straat, dadelijk komt er een auto aan" "Maak niet zo'n herrie, iedereen kan je horen" enzovoort.

Juiste perspectief

Een kind krijgt door al deze opmerkingen, gebeurtenissen het gevoel dat hij/zij iets niet goed doet. En neemt dit gevoel mee naar zijn verdere leven. Regressie therapie helpt om dit gevoel weer om te zetten. Het gebeuren te zien in het juiste perspectief. Zodat je allemaal overtuigingen kunt afwikkelen en zo steeds dichter bij je ware zelf terecht komt. Dit geeft ontspanning in je geest, je lichaam en je ogen.

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden