Goed zien door regressie

Helpt regressie therapie om goed te gaan zien, mijn ervaring is van wel. Een aantal weken terug kwam ik in contact met Maarten. Hij was bezig met de afronding van zijn studie regressie therapie en deed als eindopdracht een onderzoek hoe regressie therapie kan helpen om goed te gaan zien. Klik hier om het artikel te lezenHij zocht mensen die bekend waren met de Bates methode en mee wilden werken aan zijn onderzoek. Dit wilde ik wel. En dus ging ik naar hem toe.

Goed zien na een sessie

Ik had al diverse ervaringen met verschillende soorten behandelingen, zoals helende reis, cranio sacraal, ogen opstelling, waarbij ik daarna beter zag. Ik voelde dan ontspanning in mijn ogen, mijn lichaam en geest en mijn zicht was perfect. Soms ging de behandeling echt over de ogen, maar soms ook helemaal niet. Altijd kwam er een stuk spanning naar boven die ik door de behandeling weer los kon laten. Tot nu toe is de totale ontspanning niet voor altijd, wel is in de loop der tijd mijn zicht echt voor altijd verbeterd. Maar merk ik nog wel dat mijn zicht kan verschillen. Dat er momenten zijn waarop ik toch spanning ervaar en minder helder zie.

Inzicht in zien

Vaak geven de sessies niet alleen helder zicht, maar ook inzicht in zien. Waarom zie ik niet helder? Wat ligt erachter. Bij de sessie van Maarten kwam er veel woede en verdriet naar buiten. Emoties waar ik me helemaal niet zo bewust van was en daardoor in de weg zaten van mijn zicht. Door deze emoties goed te voelen en te doorleven, kon ik ze ook weer loslaten, wat achteraf een heel prettig en licht gevoel gaf.

Spanning in de ogen

Het aparte was dat ik na de sessie juist heelveel spanning voelde in mijn ogen. En helemaal niet beter zag. Dat was ik niet gewend, wat is dit nou. Volgens Maarten kan het heel goed zijn dat er door de sessie iets is weggenomen waardoor ik de ware spanning op mijn ogen kon ervaren. Later kreeg ik een heling van een vriendin op de ogen, en daarna voelde de ogen wel heel prettig en ontspannen aan en kon ik beter zien. Die combinatie kan dan goed werken, dat de spanning die is los gekomen in de regressie, weg genomen wordt door de heling.

Er komt iets naar boven

Door spanning op de oogspieren ga je slecht zien, deze te ontspannen geeft goed zicht. Zo ervaar ik het ook echt. En er zijn momenten waarop ik heb gemerkt dat ik helemaal de spanning los liet, door een goede lach of huilbui bijvoorbeeld en dat daarna mijn zicht helemaal helder was. Dat voelt als magisch als dit gebeurt. En dan kan ik er van balen als dat weer verdwijnt. Maar mijn ogen zijn ook mijn leermeesters. Als de helderheid er niet is, komt er vaak weer een nieuwe spanning naar boven. Een stukje uit het onderbewustzijn, de ijsberg, dat naar het bewustzijn toe wil. Vaak hoef ik er alleen maar even bij stil te staan, mezelf te vragen wat er aan de hand is. Maar het kan ook zijn dat weer tijd is voor een helende reis of een regressie therapie, of tijdens een meditatie komt naar boven wat er speelt.

Na de regressie

Na de regressie therapie bij Maarten voelde ik me ondanks de spanning in mijn ogen wel een stuk lichter. En meteen voelde ik ook weer een nieuw thema naar boven komen, die ook die spanning verklaarde. Wat er naar boven kwam was dat ik een leugenares was, en dr. Bates schrijft dat je bijziend wordt van liegen. Hij zag dat bij een meisje van 5, hij keek in haar ogen en ze had geen refractie afwijking. Daarna vertelde ze een leugen en zag hij dat ze bijziend was. Wat bijzonder dacht ik, maar waarom voel ik me een leugenares. Toen ik er thuis een meditatie op deed, kwam er een herinnering naar boven dat ik beschuldigd werd van liegen, terwijl dit niet zo was. Het had zo'n indruk op me gemaakt, dat een deel van mij die overtuiging had meegenomen.

Dr. Bates oefeningen

Het ging me makkelijker af om oefeningen van dr. Bates te doen. Ik was net weer iets van hem aan het lezen, en het lijkt dan of het kwartje steeds meer valt over wat hij schrijft. Zo wist ik bijvoorbeeld dat het kan helpen om aan iets zwarts te denken als je palmeert, maar ik kon er nooit zoveel mee. En na de sessie viel het kwartje. Ik voelde dat als ik aan perfect zwart kon denken mijn ogen zich ontspande. Eerder merkte ik dit nooit zo, maar nu kon ik de ontspanning helemaal bij me oproepen, puur door aan een perfecte zwarte punt te denken.

Boeiend

Mensen denken vaak dat het een gedoe is, om weer goed te leren zien. Maar voor mij is het een super boeiende ontdekkingstocht. Juist ook door al die andere dingen die ik heb ontdekt over mezelf. Toen ik mijn ogen ging leren ontspannen merkte ik al snel dat er geen weg meer terug was. Toen ik nog maar pas mijn bril af ging zetten, had ik een week vakantie en die hele week geen bril meer op gehad. Daarna kon ik mijn bril niet meer verdragen. Wat voelde het vervelend om door dat glas heen te kijken. Ik wist, er is geen weg meer terug.

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Ik waardeer het zeer als je hieronder een reactie wilt plaatsen over jouw ervaringen met goed leren zien en wat je ondersteuning hierin geeft.