Karin HogenboomEven voorstellen, ik heet Karin Hogenboom en ben sinds maart 2010 eigenaar van VolZicht. Een aantal jaren daarvoor was mijn eigen ontdekkingstocht naar goed zien gestart. Bijna dertig jaar had ik een bril of lenzen gedragen. Te stoppen met het dragen van lenzen en brillen was een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen. Door geen bril meer te dragen en ontspanningsoefeningen te gaan doen voor mijn ogen, kreeg ik veel meer rust en ruimte in mijn leven. Ik ging meer zien dan ik met bril ooit heb gedaan en kwam erachter dat goed zien heel divers is. Je kunt goed scherp zien, maar je kunt ook mooie kleuren en diepte  goed zien.

Naast goed zien kreeg ik veel in inzicht in ogen. Ik kwam in een ware ontdekkingstocht terecht naar mezelf en het leven. Ik ontdekte veel over de relatie tussen ogen en het lichaam, ogen en de geest en ogen en de ziel. Ogen zijn misschien wel de belangrijkste zintuigen die het innerlijke en het uiterlijke leven met elkaar verbinden. Ik heb een paar mooie cursussen ontwikkeld waarin ik mensen mee neem in hun ontdekkingstocht naar ogen en goed zien. Ik doe dit met veel liefde, enthousiasme en plezier.

Mijn achtergrond

Naast het dragen van brillen en lenzen en het stoppen daar mee, heb ik natuurlijk nog meer gedaan in mijn leven. Mijn middelbare school heb ik op het atheneum in Hellevoetsluis doorgebracht. Toen ik mijn diploma op zak had, ben ik als exchange student een jaar naar Amerika geweest. Daarna ben ik journalistiek gaan studeren in Tilburg, na twee jaar hield ik dit voor gezien.

Reizen

Cursus door Karin HogenboomIk wilde reizen. Dus dat ben ik gaan doen: met mijn rugzak naar Spanje toe, werken in de Zwitserse Alpen als ski-lerares, ijs verkopen op het strand in Frankrijk, fruit plukken op een kibboets in Israel, geld wisselen in de Ardeche, in de tijd dat euro's nog niet bestonden. Tussen dit alles door nog een poging gewaagd te studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

In 1994 waren mijn reiskriebels uitgeleefd. Ik ging in opleiding als verpleegkundige in de psychiatrie. De combinatie werken en leren beviel me heel goed en het was een leerzame, boeiende opleiding. Elf jaar heb ik op diverse afdelingen in Amsterdam in de psychiatrie gewerkt.

In 2001 studeerde ik af voor de lerarenopleiding verpleegkunde en was tevens zwanger van mijn eerste kind. Twee nieuwe carrieres begonnen. Moeder en lerares. Ik heb vijf jaar met veel plezier op twee ROC's gewerkt op de afdeling Verpleging en Verzorging en Zorg en Welzijn. In die tijd kreeg ik nog twee kinderen.

Yoga

Mijn laatste zwangerschap heb ik als erg zwaar ervaren. Kwam na de geboorte van mijn zoontje in de ziektewet terecht. De jaren daarna heb ik me vooral gericht op het zorgen van mijn kinderen en van mijzelf. In 2008 ging ik workshops volgen om beter te leren zien zonder bril. In 2009 ben ik begonnen met de opleiding Critical Alignment Yoga van Gert van Leeuwen, deze opleiding heb ik twee jaar gedaan en ik geef sinds ruim twee jaar een keer in de week yogales. In 2010 is mijn eigen bedrijf Volzicht gestart.

Cursussen geven

Karin Hogenboom geeft cursusInmiddels heb ik al vele cursussen en workshops gegeven en veel mensen geïnspireerd om zonder bril of lenzen door het leven te gaan of de bril of lenzen veel minder te gaan dragen. Mensen worden zich bewust van hoe ze kijken en wat er spanning geeft. Ik krijg veel verhalen terug van mensen die hun zicht hebben verbeterd, maar ook zijn hersteld van vervelende oogklachten. Daarnaast voelen mensen zich veel prettiger in hun vel als ze leren bewust ze zien. De buiten wereld, maar ook de binnen wereld verandert totaal.

Internet

Toen ik mijn eigen bedrijf begon, had ik nooit gedacht dat internet een heel belangrijke plaats in mijn bedrijf in beslag zou nemen. Het idee alleen al, om een website zelf te beginnen, daar had ik eigenlijk helemaal geen zin in. Gaande weg leerde ik steeds meer over ondernemen en hoe belangrijk medium in deze tijd voor je bedrijf is. Ik kwam in contact met Tonny Loorbach en heb zijn winstmodel programma gekocht. Sindsdien gaat het werk op internet in een stroomversnelling. Ik heb er echt plezier in gekregen mijn website neer te zetten, door te ontwikkelen, produkten te maken en minimaal 1 keer per week een blogartikel te plaatsen. Vroeger wilde ik altijd schrijfster worden, inmiddels kan ik wel zeggen dat ik dat inderdaad ben.