Visie over zien

Karin HogenboomDoor mijn ogen te leren ontspannen is mijn leven in positieve zin enorm veranderd. Ik heb veel meer ontspanning, rust, plezier gekregen in mijn leven. Mijn leven is leuk geworden, hoewel het pad nog steeds ook met behoorlijke bobbels gaat. Naast het ontspannen van de ogen, heeft yoga hier een grote invloed op gehad. Maar ook mijzelf steeds meer ontdekken en leren kennen, door palmeren, helende reizen, regressie therapie enzovoort.


Anderhalf jaar na de geboorte van mijn derde kind heb ik een enorme dieptepunt ervaren. Ik dacht, nog niet eens veertig jaar nu al zo gebroken. Het gaat zo alleen maar verder bergafwaarts met mijn lichaam. Ik had altijd rugpijn, was te dik, kon slecht slapen. Dit komt nooit meer goed. Het tegenovergestelde is waar. Mijn ogen hebben mij de weg naar herstel gewezen. Yoga heeft me geholpen weer een soepele, sterke rug te krijgen. Ik kan nu op mijn hoofd staan en in de brug. Dat had ik jaren terug voor onmogelijk gehouden. En ik slaap nu beter dan ooit.

Alternatieve geneeswijze voor de ogen

Ik ben erachter gekomen dat je zoveel kunt doen om je zelf te genezen. En dat je zonder bril door het leven zou kunnen, de meeste mensen weten het niet en geloven het niet. Ik wil dat in ieder geval iedereen weet dat er een alternatieve geneeswijze bestaat voor lenzen, brillen, laseren. Dat je zelf iets kunt doen om beter te zien.Ik heb mijn weg naar beter zien altijd ondersteund met yoga. Wat ook voor de rest van je lichaam telt: Je kunt zelf heelveel doen bij bepaalde klachten, zoals een muisarm en rugpijn. Je kunt weer een sterke soepele warme rug krijgen. Door de yoga met de ogen te combineren kun je het genezingsproces versterken. Want alles staat met elkaar in verbinding.

Mijn visie

Ik wil dat het algemeen bekend wordt dat er een alternatief bestaat voor brillen, lenzen of laseren. Dat mensen zelf hun ogen kunnen verbeteren en ontdekken dat het heel prettig kan zijn in ieder geval delen van de dag zonder bril te zijn, ook al is de wereld dan wat wazig. Dat dit heel ontspannen is. Mijn missie is om mensen te helpen in hun pad naar goed zicht.

Inzicht in goed zien

Voor mij is het een boeiende ontdekkingstocht, wat hebben mijn ogen nodig om weer goed te zien. Welke inzichten geven mijn ogen mij, waarom zien ze slecht. Toen ik zelf workshops volgde om weer beter te leren zien, vertelde een cursist aan mijn oogleraar dat hij zoveel informatie vond op internet over ogen en goed zien. De reactie van mijn leraar was, dat als je gaat zoeken op ogen en goed zien, het is of je de box van Pandorra opent. Van alles kom je dan tegen. 'Hmmm, interessant,' dacht ik. In het begin deed ik er niet veel mee en richtte me op de dingen die ik van mijn oogleraar leerde. Mijn zicht ging vooruit, maar bleef niet stabiel. En ongemerkt heb ik de box van pandorra geopend, doordat ik ging zoeken wat er allemaal hielp om beter te zien. En er blijft nog steeds van alles uitkomen.

Wil je hier direct mee aan de slag? 

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden


Hartelijke groeten,


Karin Hogenboom


 Specialist in Gezonde Ogengreet
Door

greet

op 10 Feb 2016

Hallo Karin kan je mij aub helpen? Mijn ogen zijn oog slecht geworden nadat ik van een trap was gevallen en 7 weken in coma lag in Groningen. Mijn rechteroog heeft staar en mijn linkeroog trekt helemaal naar buiten. Vandaar ik een bril draag want nu blijft het oog mooi recht staan.Ik wil echt wel van die bril af maar wat moet ik doen?????

greet
Door

greet

op 10 Feb 2016

Hallo Karin Ik ben ook van een trap gevallen op mijn hoofd en mijn zicht is ook niet meer goed. Ik heb staar aan mijn rechteroog en mijn linkeroog trekt helemaal naar buiten toe. Vandaar ik nu een bril draag nu blijft het oog mooi recht staan. Ik lees met een leesbril en met mijn recheroog dicht. Zo kan ik beter lezen maar lezen doe ik liever niet.In maart moet ik naar de optometist om te kijken in hoeverre de staar gevorderd is Ik zou echt wel van de bril af willen wezen Wat kan ik het beste doen Karin?

Karin
Door

Karin

op 10 Feb 2016

Wat een nare gebeurtenis. Zo'n klap kan grote invloed hebben op je zicht. Een manier om de ogen rust te geven is veel te palmeren: https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/. Daarnaast is het belangrijk de ogen goed te gaan voeden. Deze voeding is ook goed voor de hersenen en helpt je te helen.Heb je mijn gratis ebook al gedownload, daarin kun je ook deze tips terug lezen: https://volzicht.nl/gratis-ebook-zeven-tips-om-goed-te-zien/ Wat ik ook kan adviseren zijn een atlasprofilax behandeling met daarna diverse cranio sacraal therapie behandelingen. Dat helpt om de het bindweefsel dat door de klap is gaan aanspannen, weer los en zacht te maken en zal ook invloed hebben op je zicht. Je kunt er hier meer over terug lezen, het artikel gaat over strabisme, maar lees de stukken over deze behandelingen: https://volzicht.nl/oogklachten/strabisme/alternatieve-behandelingen-bij-strabisme/

Jessica
Door

Jessica

op 02 Dec 2015

Hallo Karin,Mijn zoontje van 2,5 moet een bril dragen van +5 aangeraden door oogarts. Wij als ouders zien hem even goed functioneren met als zonder bril en twijfelen aan de diagnose. Onze zoontje is geen "held"en was erg nerveus tijdens oogdruppelen en meting. Verder kijkt hij af en toe iets wat scheel met een oog. ( Dit was ook de reden dat we naar oogarts zijn gegaan) Nu heeft hij een bril en moet hij ook nog eens gaan afplakken want ze zeggen dat er toch een lui oog ontstaan is. Het is een drama dat afplakken en we zien een erg verdrietig mannetje ipv ons vrolijke kereltje.Heeft u tips?mvg Jessica

Karin
Door

Karin

op 02 Dec 2015

Beste Jessica, Je beschrijft al dat je zoontje heel nerveus is, waardoor, ondanks het oogdruppelen, er veel spanning in de oogbol kan staan. Ga vooral uit van je eigen observatie. Hij doet het goed zonder bril, waarom zou je de ogen dan vast zetten achter brillen glazen. Het lijkt me dat je het vrolijke kereltje weer terug wilt. Ik heb een aantal artikelen over scheelzien, lees deze eens rustig door: https://volzicht.nl/oogklachten/strabisme/ Laat hem verder veel buiten spelen en liefst nog niet achter schermen zitten. Veel succes!

Els Broekhof
Door

Els Broekhof

op 10 Sep 2015

Hallo Karin, ik vond jouw site en vind het interessant om te lezen. Heb vorige week een oogonderzoek gehad ivm flitsen in een oog met pupilverwijdende druppels en kamp sindsdien met enorm droge ogen. Volgens oogarts kan het niet door deze druppels komen. Oogdruppels (Vidisic) helpen nauwelijks en nu heeft de oogarts Mono-free Dexamthason voorgeschreven. Ik ben een beetje huiverig om ze te gebruiken. Zou ik het aandurven om mijn ogen met kokosolie in te smeren voor de nacht? Gee heb ik niet in huis of heb je nog een suggestie? , Vast dank voor je reactie.

Karin
Door

Karin

op 15 Sep 2015

Als je even googelt op zelf ghee maken, dit kun je namelijk heel makkelijk zelf doen met roomboter en dan heb je superschone ghee.

Aad Willemsen
Door

Aad Willemsen

op 15 Jun 2013

Hey Karin,In 2009 heb ik een ernstig auto ongeluk gehad. Heb daardoor 7 weken in coma gelegen. M,n zicht is sinds dien nooit meer wat het is geweest. links -2, rechts -2,5. Nou kom ik voor laseren niet in aanmerking omdat als ze me ogen testen doormiddel van een pupil verwijdende vloeistof toe te passen er helemaal geen sterkte uit komt.Ik had iets in de plaatselijke krant gelezen over alternatieve genezing voor de ogen. Ze hadden het hier over pupileering ofzoiets. Ik kan wat ik gevonden had niet terug vinden en kwam uit op deze site.Ziet u enige mogelijkheden voor mijn oog afwijking?

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 15 Jun 2013

Beste Aad, Door het auto ongeluk is er veel spanning ontstaan op het bindweefsel in het hersengebied. Laseren verandert niets aan dat probleem. Wat goed is om mee te beginnen, palmeren om de ogen te ontspannen. https://volzicht.nl/ontspanningsoefeningen/ Daarnaast kan ik je aanraden een behandeling atlasprofilax te laten doen en daarna cranio sacraal therapie, om het bindweefsel weer te laten ontspannen. Onder deze link kun je meer artikelen hierover vinden: https://volzicht.nl/natuurlijk-goed-zien/ondersteuning/ Je kunt ook gratis mijn ebook downloaden voor algemene tips om je ogen te verbeteren: https://volzicht.nl/zeven-tips-om-goed-te-gaan-zien-2/ Veel succes!

Mathilda
Door

Mathilda

op 07 Dec 2011

Dag Karin, Mijn dochter heeft nld. Nu zou ik graag oefeningen met haar doen zodat ze beter diepte kan leren zien. Kunt u ons daarbij helpen? Alvast bedankt, Mathilda

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 07 Dec 2011

Beste Mathilde,Daar kan ik zeker bij helpen. Hoe oud is je dochter precies.

Reactie plaatsen