Visie over zien

Karin HogenboomDoor mijn ogen te leren ontspannen is mijn leven in positieve zin enorm veranderd. Ik heb veel meer ontspanning, rust, plezier gekregen in mijn leven. Mijn leven is leuk geworden, hoewel het pad nog steeds ook met behoorlijke bobbels gaat. Naast het ontspannen van de ogen, heeft yoga hier een grote invloed op gehad. Maar ook mijzelf steeds meer ontdekken en leren kennen, door palmeren, helende reizen, regressie therapie enzovoort.


Anderhalf jaar na de geboorte van mijn derde kind heb ik een enorme dieptepunt ervaren. Ik dacht, nog niet eens veertig jaar nu al zo gebroken. Het gaat zo alleen maar verder bergafwaarts met mijn lichaam. Ik had altijd rugpijn, was te dik, kon slecht slapen. Dit komt nooit meer goed. Het tegenovergestelde is waar. Mijn ogen hebben mij de weg naar herstel gewezen. Yoga heeft me geholpen weer een soepele, sterke rug te krijgen. Ik kan nu op mijn hoofd staan en in de brug. Dat had ik jaren terug voor onmogelijk gehouden. En ik slaap nu beter dan ooit.

Alternatieve geneeswijze voor de ogen

Ik ben erachter gekomen dat je zoveel kunt doen om je zelf te genezen. En dat je zonder bril door het leven zou kunnen, de meeste mensen weten het niet en geloven het niet. Ik wil dat in ieder geval iedereen weet dat er een alternatieve geneeswijze bestaat voor lenzen, brillen, laseren. Dat je zelf iets kunt doen om beter te zien.Ik heb mijn weg naar beter zien altijd ondersteund met yoga. Wat ook voor de rest van je lichaam telt: Je kunt zelf heelveel doen bij bepaalde klachten, zoals een muisarm en rugpijn. Je kunt weer een sterke soepele warme rug krijgen. Door de yoga met de ogen te combineren kun je het genezingsproces versterken. Want alles staat met elkaar in verbinding.

Mijn visie

Ik wil dat het algemeen bekend wordt dat er een alternatief bestaat voor brillen, lenzen of laseren. Dat mensen zelf hun ogen kunnen verbeteren en ontdekken dat het heel prettig kan zijn in ieder geval delen van de dag zonder bril te zijn, ook al is de wereld dan wat wazig. Dat dit heel ontspannen is. Mijn missie is om mensen te helpen in hun pad naar goed zicht.

Inzicht in goed zien

Voor mij is het een boeiende ontdekkingstocht, wat hebben mijn ogen nodig om weer goed te zien. Welke inzichten geven mijn ogen mij, waarom zien ze slecht. Toen ik zelf workshops volgde om weer beter te leren zien, vertelde een cursist aan mijn oogleraar dat hij zoveel informatie vond op internet over ogen en goed zien. De reactie van mijn leraar was, dat als je gaat zoeken op ogen en goed zien, het is of je de box van Pandorra opent. Van alles kom je dan tegen. 'Hmmm, interessant,' dacht ik. In het begin deed ik er niet veel mee en richtte me op de dingen die ik van mijn oogleraar leerde. Mijn zicht ging vooruit, maar bleef niet stabiel. En ongemerkt heb ik de box van pandorra geopend, doordat ik ging zoeken wat er allemaal hielp om beter te zien. En er blijft nog steeds van alles uitkomen.

Wil je hier direct mee aan de slag? 

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden


Hartelijke groeten,


Karin Hogenboom


 Specialist in Gezonde Ogen