Als ik met frisse ogen kijk, krijgen gewone dingen betovering 
09 januari 2017 

Als ik met frisse ogen kijk, krijgen gewone dingen betovering 

“Als ik met frisse ogen kijk, krijgen gewone dingen betovering.” Deze zin las ik eens in een tijdschrift. Ik heb het tekstje uitgeknipt en in de collage geplakt die ik op dat moment aan het maken was. Ik dacht: dat is nou precies wat ik probeer te bereiken tijdens mijn bijeenkomsten. Mensen op een andere manier leren kijken en ze laten ervaren hoe betoverend de wereld dan is. Om die betovering te kunnen zien, hebben we frisse ogen nodig. Als onze ogen vermoeid, gespannen, of troebel zijn, gaat de betovering aan ons voorbij.

Frisse ogenEen groot schilderij

Met de kerstdagen was ik een week in het bos. Heerlijk om tussen de bomen rond te struinen en vol verwondering om me heen te kijken. De natuur is een groot schilderij, vol met kleinere schilderijen. Steeds weer kun je mooie vormen, contrasten, details ontdekken. En geen dag ziet de omgeving er hetzelfde uit. Het stralende van de zon, het magische van de mist, het betoverende van de ochtendrijp: alles is steeds weer als nieuw.

Kijken met al je zintuigen

Vol bewondering kan ik genieten van de kleuren, de vormen, de lijnen in het bos. En dat doe ik niet alleen met mijn ogen. Mijn oren horen de vogels fluiten, ook in de winter zijn die er. Mijn huid prikt van de kou en de zonnestralen, ik ruik de verdorde bladeren op de grond en met mijn blote voeten voel ik de ijzige aarde. Ik proef het bos op mijn lippen. Met mijn ogen kijk ik genietend om me heen. Mijn andere zintuigen maken “het plaatje” helemaal compleet.

De lach op het gezicht van mijn kinderen

volzichtanderszienHet zien is natuurlijk heel belangrijk bij het genieten van de omgeving. Zouden mijn ogen niet goed werken, dan zou ik een hoop missen. De lach op het gezicht van mijn kinderen, de twinkeling in hun ogen, maar ook de norse blik als het ze niet zint hoe de dingen gaan.

Mijn zicht is veranderd

Mijn zicht begon te veranderen toen ik mijn bril af ging zetten. Ik wist helemaal niet dat ik op een totaal andere manier kon zien, want ik was niet anders gewend dan door die glazen te kijken. Maar zonder bril ging ik stap voor stap steeds meer kleur zien, meer diepte, meer contrast. Mijn blik werd helderder en ruimer. Al die jaren had het dragen van lenzen en brillen mijn frisse blik naar de wereld om me heen aangetast, zonder dat ik het in de gaten had. Niemand die mij verteld had over de negatieve invloed van de bril op mijn zicht. Sterker nog, ik dacht dat ik juist de bril nodig had om goed te zien.

De wereld met bril werd een stuk saaier

In de tijd dat ik een bril op mijn neus kreeg als jong meisje, leerde ik dat zonder bril alles een wazige mist was. En dat de bril de dingen weer scherp maakte. Inmiddels weet ik dat het inderdaad waar is dat alles scherper werd, maar dat de wereld ook vlakker en minder kleurrijk leek. En dat de diepte verdween uit wat ik zag. De wereld werd er eigenlijk een stuk saaier door. Ik weet dat nu, want sinds ik de bril niet meer draag, zie ik veel meer! En anders! De gewone dingen krijgen weer betovering.

volzichtmeerkleurLoop de weg niet in je uppie

Er is ook een keerzijde: het is niet altijd gemakkelijk om zonder bril te zijn. Je moet eerst wennen aan de nieuwe manier van kijken. Ik krijg regelmatig mailtjes van mensen die, enthousiast geworden door mijn website en de nieuwsbrieven, op eigen houtje beginnen hun bril af te zetten. Vervolgens komen ze na twee maanden ploeteren tot de conclusie dat het niet werkt wat ik zeg, en stoppen ze ermee. Dat is echt heel jammer. Want het werkt wél, alleen kom je tijdens het proces dingen tegen die je niet had verwacht. Het is niet raadzaam om de brilloze weg helemaal in je uppie te lopen, je hebt wat wegwijzers nodig, iemand die weet waar je op moet letten. Anders bestaat het risico dat je net de crux mist.

Maak ruimte voor echte betovering

Het is dus beter op de juiste manier aan de slag te gaan, met de juiste adviezen en begeleiding. Dan komt er al snel ruimte voor echte betovering! Clé Schaale vertelde mij: “Het leven zonder bril is meer ontspannen en kleurrijker geworden. Mijn blik is letterlijk verruimd en ik zie veel meer diepte bij het bekijken van details. Kijken is minder actief geworden: niet kijken naar iets, maar ontvangen van beelden. Dit heb ik maar mooi aan jouw programma en bezielende adviezen te danken.”

volzichtmagievandemist

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Christina Koenders
Door

Christina Koenders

op 11 Jan 2017

Lieve Karin, door jou digitale methode heb ik ook een stukje opruimings proces gehad in mijn schouder probleem. De laatste twee maanden heb ik een terugval gehad en de donkerte in Benelux helpt me niet echt weer op pad te geraken, maar het zal me lukken. Het is inderdaad je ziet anders, er ontgaat je minder. Succes. Ik hoop op een bevestiging voor de workshop in Plankendael. En door mijn rasterbril te dragen in de natuur activeer ik ook interesse bij andere mensen. Ik wil meer info over mouches vollante

Kate
Door

Kate

op 10 Jan 2017

Hoe kunnen mensen die veel met computers werken of studenten die veel op het bord moeten kijken deze methode uitvoeren? Voor vele mensen werkt deze methode niet omdat je ook je lifestyle moet aanpassen wat in vele gevallen niet lukt met deze maatschappij. Iedereen kijkt op hun mobieltjes of zijn veel bezig met hun laptop of lekker bank hangen voor de tv. Hoe kan je dan toch deze methode uitvoeren zonder een heel ander lifestyle aan te gaan?

Cohen Tova
Door

Cohen Tova

op 16 Jan 2017

hello , ik lees jou mail met plezier en zou graag zonder bril gaan . Ik doe dat al op weg naar werk maar op werk zie ik niets op de computer zonder bril! Wat heb je daarvoor te verstellen?

Karin
Door

Karin

op 16 Jan 2017

Wat goed dat je al voor een deel van de dag de bril niet draagt. We kunnen even contact met je opnemen om te kijken hoe wij je hier verder in kunnen helpen.

Karin
Door

Karin

op 10 Jan 2017

Dat zoveel mensen last hebben van hun ogen heeft daar zeker met te maken. Beeldschermwerk maakt je ogen vermoeid en niet fris. In de workshop leer ik wat je ogen weer nodig hebben om fris te worden en dat vraagt anders omgaan met je ogen.

Frits Mooij
Door

Frits Mooij

op 10 Jan 2017

Beste Karin, Wat ik graag wil weten is of jouw methode ook geschikt is voor ogen die door een staaroperatie kunstlenzen bevatten. Groet Frits

Karin
Door

Karin

op 10 Jan 2017

Beste Frits, Met mijn methode leer je wat de ogen nodig hebben om gezond te worden en is zeker ook geschikt als je aan staar bent geopereerd. De lenzen hebben namelijk niets aan de oorzaak van staar gedaan. Met mijn methode pak je wel de oorzaak aan, ook heel belangrijk om nastaar te voorkomen.

Reactie plaatsen