Beweeg je ogen in de speeltuin
01 april 2012 

Beweeg je ogen in de speeltuin

Ogen houden van beweging, daarvan gaan ze ontspannen. Maar ik heb zelf ervaren dat het niet altijd makkelijk is om je ogen te gaan bewegen. Toen ik zelf ging leren mijn ogen te gaan bewegen werd ik me opeens heel bewust van mijn ogen, hoe ik aan het kijken was. Ik voelde dat ik aan het staren was, maar kon ze niet zo makkelijk weer bewegen, of deed het juist te geforceerd. Dat was behoorlijk vermoeiend.

Bewegen in de speeltuin

Als je slecht ziet, dan bewegen jouw ogen te weinig. Maar hoe laat je nou je ogen weer makkelijk bewegen. Een goede manier is om naar de speeltuin te gaan. De speeltuin staat vol toestellen waarbij je wordt bewogen of dat je zelf gaat bewegen. Het is speels en gaat vanzelf. Je hoeft er niet mee bezig zijn de ogen te laten bewegen. Zien is een passieve bezigheid, als je lichaam beweegt, dan bewegen de ogen als vanzelf mee. Ogen worden blij van beweging, in de speeltuin kun je je eigen kind zijn weer beleven en je ogen vrolijk maken.

Ik merkte dat als ik mijn zoontje duwde op de schommel ik beter ging zien, puur  door naar hem te kijken met het schommelen. Zien hoe hij dichter bij komt en weer verder weg schommelt. Maar het effect voelde ik nog sterker als ik zelf ging schommelen. Tijdens het schommelen ging ik meer zien, werd mijn zicht helderder, zag ik meer kleur en diepte. Heel bijzonder om te ervaren.

Maar er zijn veel meer manieren om te bewegen in de speeltuin. Glijden van de glijbaan af, in de draaimolen of klimmen op het klimrek. Klimmen is ook weer een goed hand oog coördinatie oefening. Allemaal goed voor de ogen.

Misselijk worden bij het bewegen

Vroeger werd ik altijd misselijk bij schommelen en draaimolens. Een vervelend gevoel in mijn buik. Deze misselijkheid komt omdat ik dan niet meeging in de beweging. Het is belangrijk mee te gaan in het gevoel dat de beweging geeft, zodra je probeert de beweging stop te zetten, dan word je misselijk. Het kan je al helpen dit te realiseren. Word je misselijk, bedenk dan, ik probeer nu de beweging tegen te houden. Vaak is dit bij mij al genoeg om de misselijkheid te doen stoppen.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Ik hoop dat dit filmpje en verhaal jou inspireert om op een speelse manier te gaan bewegen. Een reactie hieronder waardeer ik ten zeerste.

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Irene
Door

Irene

op 17 Apr 2012

Ik ga regelmatig met de kinderen naar de speeltuin en probeer nu meer mee te spelen, dan op een bankje te zitten. Goed voor lijf en leden en dus ook ogen. Vaak heb ik wel het idee dat ik dan de enige volwassene ben die op het klimrek gaat, maar met de filmpjes van jou voel ik me toch gesteund. Sinds lange tijd weer eens een koprol gedaan op zo'n rek, pfff, een misselijk gevoel na één draai al. Gewoon vaker doen ook.

Paul van Aarle
Door

Paul van Aarle

op 06 Apr 2012

Ja spelen !Ik ben voor.

martien verstraate
Door

martien verstraate

op 03 Apr 2012

leuk filmpje ,het komt allemaal bekend voor. ben binnenkort jarig en heb de oefeningen op mp3 gevraagd ,die jij hebt samengesteld. ook wat te lezen in de vorm van een boekje via morgen is nu. heb zoveel mogelijk mijn bril af en dan is het erg mistig ,dus in de auto waag ik het nog maar niet. tot zover eerst hartelijke groeten Martien.

natasja boons
Door

natasja boons

op 02 Apr 2012

wat een leuk en speels filmpje en verhaal. ik moet erom lachen en krijg zin om het uit te proberen. Het feit dat je misselijk wordt door de beweging tegen te houden is nieuw en een EYE opener voor mij! lfs,

Berry
Door

Berry

op 09 Apr 2012

Ik zal het zeker eens gaan uitproberen nu het weer mooi weer gaat worden. Een leuk plan want ik heb al lang niet meer geschommeld.

Reactie plaatsen