De ogen vrij dansen

Ogen houden van beweging. Als ze bewegen, kunnen ze zich diep onspannen. Hierdoor raken ze goed doorbloed en gevoed en gaan ze beter zien. Gelukkig ben ik gek op dansen; als het lichaam beweegt, doen de ogen mee. Dus hittegolf of niet, vorige week volgde ik een dansworkshop van vijf dagen met als thema ‘Dansen met de chakra’s’. 

Het basischakra

Het was bijzonder om ieder chakra en de bijbehorende energie mee te nemen in de dans. Het eerste chakra, het basischakra, ligt in het bekken. Het gaat over aarden, over het fysieke lichaam. Tijdens het dansen voelde ik sterk de verbinding met de natuur. Toen ik mijn ogen een tijdje gesloten hield, zag ik een beeld van mensen met mondkapjes in een bos. Ik voelde mijn verdriet over hoe tegennatuurlijk alles is wat er nu gebeurt in de wereld. De natuur geeft ons wat we nodig hebben om gezond te zijn, maar wij raken daar steeds verder van vervreemd.

Biggetje in het bos

Ook zag ik een biggetje in het bos rondscharrelen, als symbool voor gezonde voeding. Ik zag het licht op de bladeren, snoof de geur op van vruchtbare grond. De energie van de aarde, het zonlicht, de duisternis en het contact tussen mensen onderling is alles wat we nodig hebben. En dat staat lijnrecht tegenover mondkapjes, injecties, pillen uit fabrieken, desinfectants, afstand houden, bommen en granaten.

Ik voelde het verdriet van mezelf over deze situatie en het verdriet van de natuur.

“Ik wil een knuffel”

Aan het einde van de eerste dag gingen we in een kring zitten en vertelden we om de beurt hoe we het dansen ervaren hadden. Iemand zei tegen de begeleidster: “Ik wil een knuffel.” “Dat mag niet,” kreeg ze als antwoord. Ik ging na afloop naar de deelneemster toe en zei: “Ik wil je wel een knuffel geven.” We pakten elkaar stevig vast. Ik zei tegen haar: “Er is nog niemand ziek geworden van een knuffel.” De verwarring stond op haar gezicht te lezen. Ze voelde dat het klopte, maar ze was in de war gebracht door alle berichten die tot haar waren gekomen.

Jonge mensen in verwarring

We leven in een gecompliceerde wereld waarin niets is wat het lijkt en we van de werkelijkheid weggehaald worden. Mensen raken hierdoor in verwarring, veel jonge mensen ook. Zoals de vriend van mijn dochter, die ik diezelfde avond zag. Hij maakte een wazige indruk, levend in zijn eigen wereld. Hij is er trots op dat hij plantaardig eet, maar ik legde hem uit dat het gevaarlijk is wat hij doet. Gelukkig wilde hij met ons mee-eten en smulde hij van de biologische kip, room, bottenbouillon. Het restje wilde hij graag mee voor de volgende dag. Ik heb hem nog twee zachtgekookte eieren extra toegestopt. Ondertussen houd ik mijn hart vast voor hem.

Dealen met de regels

Ik begrijp ook de verwarring bij de dansbegeleidster. Zeggen dat een knuffel niet mag, strookt absoluut niet met waar het eerste chakra voor staat. Dat weet zij ook wel. Tegelijkertijd heeft ze te dealen met de regels die ondernemers opgedrongen worden. Hoe verhoud je je daartoe, hoe ga je daarmee om?

Gevoel van geluk

De volgende dagen gingen we alle zeven chakra’s langs bij het dansen. Ik voelde veel verdriet over wat er gaande is in de wereld, nu, maar ook al duizenden jaren lang. Ik weet dat we de weg zijn kwijtgeraakt en afgedwaald raken van ons ware zelf. Tegelijkertijd ervoer ik tijdens het dansen ook een gevoel van geluk, want ik heb die verwarring niet. Ik weet diep van binnen wat goed voor mij is en voel me vrij, ondanks alle commotie en afleiding van deze tijd.

Dans de ogen vrij

Bij het zesde chakra aangekomen danste ik mijn ogen helemaal vrij. Dit chakra gaat over het zien, naar binnen en naar buiten. Ik kon goed merken hoe belangrijk beweging is voor de ogen. Ver weg kijkend, dichtbij, verspringend van hot naar her; al huppelend over de dansvloer raakte mijn zicht totaal ontspannen en helder.

Lichaam, geest en ziel

De laatste dag dansten we met het zevende chakra, dat gaat over bewustzijn. Ik ervoer een sterke verbinding tussen mijn lichaam, mijn geest en mijn ziel. De samenhang, de verbinding tussen deze drie, zorgt ervoor dat ik dit leven kan leiden. Dat ik verwerk wat ik zie en wat ik meemaak. Dat ik me vrij voel.

Voel je vrij!

Wil je leren hoe je jouw ogen de ruimte kunt geven, bewegen, voeden, ontspannen, maar heb je nu geen tijd om aan een heerlijke dansworkshop mee te doen?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Ik wens je toe dat je je vrij voelt!

Karin

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Gaia
Door

Gaia

op 19 Aug 2020

We leren zien wat echt belangrijk werk is door corona, en hopelijk dat ook waarderen. Boeren en tuinders weten wat plagen doen, helaas is de mensheid daar steeds verder van. Lieve groet Gaia

Denise Van Roey
Door

Denise Van Roey

op 18 Aug 2020

Mooie en zo waardevolle tekst !!! Liefs Denise

Reactie plaatsen