Door mijn slechte zicht ben ik onzeker om alleen op pad te gaan.
27 juni 2022 

Door mijn slechte zicht ben ik onzeker om alleen op pad te gaan.

"In het donker en schemer zie ik heel weinig, dat maakt me erg onzeker en angstig om alleen op pad te gaan," vertelde Ine een half jaar geleden. Ze verliest hiermee een deel van haar zelfstandigheid, terwijl ze nog maar net 60 is.

Ze kampt met Retinitis Pigmentosaeen netvliesaandoening waarbij veel mensen een verminderd gezichtsvermogen ontwikkelen. Ze kunnen nachtblind worden en een kokervisie ontwikkelen. Volgens de artsen is het een erfelijke aandoening. En helaas, als het woordje erfelijk bij een aandoening geplakt wordt, lijkt het alsof je er zelf niets meer aan kunt doen.

Niets is gelukkig minder waar, zoals ook Ine opmerkt. Zij is twee maanden terug in mijn jaarprogramma De Ogen Natuurlijk Zelf Genezen gestapt, waar ze nu al veel baat bij heeft.

“Sinds ik jouw programma volg zie ik weer kleuren in mijn rechteroog, waar ik voorheen alleen maar grijs zag." Ze vertelde me dit aan het einde van de Ogen Licht Retraite in Egmond. Een ware traktatie zijn deze dagen voor de ogen. Naast Zon, Zee en Zand een overvloed aan Frisse Lucht, Licht, Duinen en prachtige uitzichten. 


We hebben uitgebreid gebruik gemaakt van deze helende elementen en gecombineerd met krachtige oefeningen. Daarnaast kregen de ogen een boost met ooghelende maaltijden. 

"Na deze heerlijke, intensieve dagen is mijn blikveld heel veel groter geworden. Ik zie echt veel meer”, vertelde Ine  aan het einde van de retraite. Hoe fijn is het om geen slachtoffer meer te zijn, maar te weten wat jij kunt doen om jouw ogen weer te helen.

Wil je op de allerbeste manier functioneren en niet meer last hebben van jouw ogen?  VolZicht biedt al meer dan tien jaar adequate begeleiding, ondersteuning en verdieping. Klik  hier om gesprek met ons in te plannen. Dan kijken we samen met jou hoe VolZicht je hierin verder kan helpen.


Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om gezond te zijn en goed te zien. Zonder brillen, lenzen of operaties. Sinds 2010 heeft zij meer dan 2850 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen.
Reactie plaatsen