Zweden: Oogheling en de Kracht van de Natuur

Hoewel ik al jaren geen bril meer draag, zijn er toch momenten dat ik wat waziger zie, zeker als ik in een drukke tijd zit. Ogen zijn gevoelig voor stress, ook de mijne.

Al na een dag in de natuur merk ik verzachting op in mijn ogen en verbetering in mijn zicht. In de natuur is altijd beweging en daardoor ga ik beter zien: meer diepte, scherpte, contrast en kleur.

De ogen hebben beweging nodig, maar ze snakken ook naar duisternis en licht. In Nederland zijn natuurlijke duisternis en zuiver licht helaas schaars.

Maar in Zweden....

....ontdekte ik een plek waar  er nog wél de natuurlijke duisternis en het zuivere daglicht heerst. Met als bonus: de intens diepe stilte. In september 2018 besloot ik om er een retraite te geven.

We konden onze ogen terugbrengen naar de pure natuur. We ervaarden een diepe ontspanning na die week. Niet alleen in onze ogen, maar ons hele systeem. Magisch.

Bekijk de ervaring van Lorre, die toen ook mee was.

We zijn bijna zes jaar verder, tijd voor een nieuwe retraite, dit keer in de winter.

Ga je mee op een winters ooghelend avontuur in Zweden?

Om in deze prachtige natuur in overgave te zien! De winter in Zweden is een bijzondere belevenis.

Plekken die in de zomer niet bereikbaar zijn door het water, kun je in de winter echt betreden. Een sneeuwschoenwandeling door het moeras is een mooie belevenis. Plus er is een grote kans op het zien van het Noorderlicht.

Midden in de natuur zijn, de stilte en het licht van de sneeuw, de echte duisternis. En je bent in het ooghelende veld van VolZicht.

goed zien zonder bril of lenzen

4 elementen waardoor jouw lichaam helemaal tot rust komt en het parasympatisch systeem tot grote verdiepende heling kan  komen.

Van 3 tot 10 februari 2025

organiseer ik voor de tweede keer mijn Helende Ogen Retraite in Zweden.

In die week maak je een diepe transformatie door, alles draait om het helen van de ogen en het zicht, juist door deze 4 elementen. In Nederland in het allerdaagse leven is het moeilijk om echt zo ver te komen, door alle spanningsbronnen om ons heen.

We logeren op een klein landgoed in de magische Zweedse 'wildernis'. De hele week ben je onder mijn begeleiding en geven we de ogen wat ze nodig hebben om weer gezond en vitaal te worden en goed te gaan zien.

Helende voeding en oefeningen

We volgen het ritme van dag en nacht, zonder kunstlicht en elektriciteit, op zichzelf al enorm helend voor de ogen.  We versterken dit proces met gezonde voeding en doen oefeningen om het visuele systeem tot in de diepte te ontspannen, met als resultaat aan het eind van de week: rust in jouw ogen, helderheid in jouw zien en een diepe verbinding met jezelf.

Goed zien zonder bril of lenzen

Tussendoor is er volop ruimte om te wandelen, te rusten en alle veranderingen in jouw visuele systeem op hun plek te laten vallen. In de sneeuw!

Het lijkt mij heel leuk als jij ook meegaat!

De VolZicht methode richt zich op innerlijke heling vanuit de Kracht van de natuur. In Zweden maken we optimaal gebruik van deze kracht.

Klik hier voor meer informatie

Wil je mee, stuur ons dan een e-mail met jouw motivatie waarom je deze retraite mee wilt maken. Info@volzicht.nl


Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen