Een spijkermat helpt je te ontspannen
10 september 2012 

Een spijkermat helpt je te ontspannen

Een spijkermat om te ontspannen, dat klinkt misschien gek, maar het werkt echt. In januari gaf ik workshops op de gezondheidsbeurs in Utrecht. Het is altijd leuk om te zien wat er dan allemaal voor uitvindingen zijn die mensen zouden kunnen helpen bij hun gezondheid. Speciale stoelen, krukken, voedingssupplementen, sapjes, gedroogde vruchten, fitness apparaten, lichtbrillen, hoelahoepen, dieetboeken, inlegzooltjes. Een heleboel. En dus ook spijkermatten. Kan dat nou echt lekker zijn om op te liggen?

Ontspannen op de beurs

Ik had weleens spijkermatten in een winkel gezien, toen was ik al geïntrigeerd. Op de beurs kon ik hem ook uitproberen, dus dat heb ik gedaan. Met mijn t shirt uit lag ik daar onder een dekentje, met heel wat geroezemoes om me heen van al de aanwezigen. Die spijkertjes voelden wel hard en scherp, maar dat was even. Na een aantal minuten voelde ik het heerlijk warm worden in mijn rug en nog wat later lag ik daar heerlijk te ontspannen midden op de druk bezochte beurs. Ik was verkocht en kocht het spijkermatje.

Mijn dochter lag in diepe ontspanning op de spijkermat

Thuis werd de spijkermat meteen uitgeprobeerd door mijn kinderen. Grote hilariteit dat de puntjes zo scherp zijn. Heel grappig ook om er bovenop te gaan staan. Auw, auw, auw! Mijn dochter wilde er wel op liggen, maar wel met t shirt aan. Ze lag er even op en ik zag haar meteen wegzinken, tien minuten lag ze helemaal ontspannen en stil op de mat. Ik dacht, die ligt te slapen, maar na tien minuten opende ze haar ogen en stond ze vrolijk weer op .

Goed zien zonder bril

Wat gebeurt er nu precies op de spijkermat

De spijkermat is gebaseerd op het spijkerbed uit India. Er zitten meer dan 5000 ‘lotuspuntjes’ op de spijkermat. Deze stimuleren de zenuwuiteinden en de bloedsomloop van het lichaam. Het lichaam maakt hierdoor zelf de hormonen oxytocine en endorfine aan. Deze hormonen zorgen voor ontspanning, pijnverlichting en een gevoel van euforie. Het helpt je dus om te ontspannen, zeker als je hoofd vol zit kan wat hulp om te ontspannen prettig zijn. Ik combineer het liggen op de spijkermat altijd met palmeren, ik doe dan een oogkussen over mijn ogen i.p.v. mijn handen. Het gaat me dan makkelijker af om de ontspanning snel te vinden in mijn ogen.

Op de mat in slaap gevallen

Regelmatig gebruik ik de spijkermat  voor het slapen gaan. Het is me al een aantal keren gebeurd dat ik bovenop de mat in slaap viel en na ruim een uur weer wakker werd. Na zo’n lange tijd gloeien de puntjes wel even na op mijn rug, maar als ik dan van de mat af ga, val ik zo weer verder in slaap. En als het overdag is, dan sta ik met een energiek gevoel weer op.

Hulp om in een vreemd bed in slaap te vallen

Ik neem de mat nu standaard mee als ik ergens anders ga slapen. Veel mensen kennen het wel, het kost op een andere plek meer moeite om in slaap te vallen. Sinds ik weet van zwaaien en palmeren gebeurt het me gelukkig nooit meer dat ik helemaal niet kan slapen. Maar met de spijkermat weet ik zeker dat ik heel snel in slaap val.

Zelf ontspannen

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
ine
Door

ine

op 05 Jan 2013

Hoi Karin, ik heb deze mat ook gekocht, doordat ik het las bij jou.. heel apart, dat de puntjes geen pijn doen, terwijl ze wel echt hard plastic zijn. het is prettig zelfs..k gebruik m nog niet veel, maar las dit weer en werd gestimuleerd.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 05 Jan 2013

Grappig dat het prettig is. Ik gebruik hem ook niet aldoor, maar op momenten dat ik er weer aan denk. En dan vind ik het weer heel fijn.

Reactie plaatsen