"Het is echt waar wat je zegt", vertelt Liesbet enthousiast. "Je vergeet hoe slecht het is geweest. Ik liep op het station om hier te komen en kon gewoon lezen wat er op de borden stond, ik dacht er niet bij na. Tot ik opeens besefte dat ik dit in januari, voordat ik met je programma begon, nog niet kon. Dat was ik helemaal vergeten. "

Contact maken op een ander niveau

Afgelopen weekend begeleidde ik de deelnemers van het VolZicht-Jaarprogramma op een oogstrelende locatie in Brabant tijdens de Ogen InZichtdag, die één keer per jaar plaatsvindt. Op een ander niveau contact maken met de ogen, met jezelf, daar gaat deze dag over. Het is bijzonder om te merken welke inzichten dan bij mensen naar boven komen.


We maakten tijdens de dag onder andere contact met ons vaderoog en ons moederoog. Het is wel bekend hoe wij als kind trauma's en ervaringen uit de familielijn met ons meedragen, maar dat we met deze belasting ook letterlijk naar de wereld kijken, daar staan we niet bij stil.

"Ik herken de verwarring"

Mirjam wist bij wisseling van oog niet meer zeker met welk oog ze nu eigenlijk contact had gehad. Ze voelde hier verwarring bij. Ik vroeg haar of ze die verwarring herkende en dat beaamde ze. "Mijn vader heeft in mijn jeugd de moederrol ingenomen. Mijn moeder was er niet echt voor mij". Te ontdekken hoe dit tot uiting kwam in contact met haar ogen, verraste haar.

Vervolgens deden we een oefening waarbij we, met respect en dankbaarheid voor onze familielijnen, 'uit hun ogen stapten' en 'in onze eigen ogen gingen staan'.

Dan volgt er bevrijding

"Wow, dat werkt bevrijdend", merkte Mirjam op. "Ik zie nu pas in dat al mijn zorgen en belemmeringen helemaal niet van mij zijn. Nu ik weer door mijn eigen ogen kijk, kan ik voelen dat ik van nature blij, vreugdevol en avontuurlijk ben."


De inzichten die naar boven komen op de Ogen Inzichtdag zijn vaak een verrassing en werken helend. Naderhand vertelde Anja over de dag: "Ik vond het heel waardevol, fijn, leuk, gezellig, ontspannend". Een week hiervoor was ze nog behoorlijk gespannen over het feit dat deze dag eraan kwam.

Een bril onderdrukt de spanning en emoties

Anja draagt een hoge sterkte in haar bril. Doordat ze als onderdeel van het Jaarprogramma de bril de afgelopen maanden heeft afgezet, komt er nu veel spanning en onrust bij haar naar boven. Een bril duwt onverwerkte emoties en trauma's naar het onbewuste, zodat je ze niet ziet en voelt.

Maar ze zijn er natuurlijk wel. En juist door ze weg te duwen woekert het maar door. Ondertussen gaan de ogen steeds verder achteruit en is er een steeds sterkere bril nodig om het oude zeer te onderdrukken.

Blij en ontspannen

Op het moment dat je deze onderdrukte gevoelens weer vrijheid geeft, door de bril af te zetten, is dat niet perse makkelijk, want je komt het oude zeer tegen. Uiteindelijk treedt er een ongekend diepe ontspanning op. Zeker als je ook de andere stappen zet die nodig zijn, zoals Anja heeft gedaan. Ze ging blij en opgelucht naar huis. Wat een bevrijding!


Zien zonder bril werkt bevrijdend

Het is waar wat ik zeg

Het is waar wat ik zeg! Je kunt het proces van steeds slechter zien en steeds slechter voelen omkeren, zoals bij deze mensen ook aan het gebeuren is. Stap in het Diamond Programma, een intensief begeleidingstraject van een jaar waarbinnen je die verandering gaat doorlopen. Tijdens live dagen zoals de Ogen Inzichtdag, de meerdaagse Ogenretraite in Egmond aan Zee en vele andere bijeenkomsten, ga je dingen ervaren die je zicht op jezelf en de wereld diep transformeren. Daarnaast volg je online lessen en ontvang je oefeningen en adviezen, én word je een jaar lang door mij persoonlijk begeleid.

Het gevolg zal zijn dat jouw ogen weer gezond worden, zacht en vrij aanvoelen en zonder hulpmiddelen goed zien. Maar ook dat je nachtrust verbetert, je rustig wordt in je hoofd, je veel meer energie ervaart en je in een gezond lichaam leeft. Je gaat weer volop genieten!

Trekt dit jou aan? Vraag een gesprek aan door hier te klikken. Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen