arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe ga je met ontspannen ogen de kerstdagen in?
8 december 2020 

Hoe ga je met ontspannen ogen de kerstdagen in?

De donkere dagen voor kerst horen eigenlijk een moment van rust en ontspanning voor onze ogen en lichaam te zijn. Kijk maar naar de natuur. De winterperiode is een tijd bestemd voor terugtrekking en bezinning. Een moment voor jezelf om te ontdekken wat het afgelopen jaar je heeft gebracht en wat jij komend jaar nodig hebt om helemaal tot groei en bloei te komen.

Helaas is niets minder waar. Voor veel mensen is de kerst zelf en de dagen ervoor een moment van stress. Drukte en stress om kerstinkopen te doen, of het tegenovergestelde, eenzaamheid voor de mensen die met kerst alleen thuis zijn. Zeker nu, in een tijd waar veel mensen bang zijn om bij anderen over de vloer te komen, of als je in een instelling woont en bezoek maar beperkt mogelijk is.

stress

De donkerte wordt overheerst

De kerstverlichting is weelderig aanwezig en overheerst de donkerte die er nu van nature hoort te zijn. Mensen lijken bang voor de duisternis en laten volop de lichten branden. De duisternis is daardoor niet volop aanwezig.

En natuurlijk is er ook licht in deze donkere dagen en zijn kaarsjes gezellig en knus. Daar is niets mis mee. Maar de overdaad aan electrische lampen halen ons weg bij de schering en duisternis. Ons zelfhelend vermogen functioneert op zijn best in rust, ontspanning en in de donkerte.

Vrede op aarde lijkt nu verder weg dan ooit

Vrede op aarde, dat is de zin die hoort bij kerst. Maar die vrede op aarde is ver te zoeken. Oorlog woekert er lustig op los en ons eigen landje is druk bezig te veranderen in een totalitair regime. Waarin knuffelen en vrij ademhalen wordt gezien als een misdrijf.

Hoe houd je dan je hoofd koel en je ogen ontspannen?

Geen rust en vrede, maar eerder een gekkenhuis. Het is zoals het is. Hoe zorg je ervoor dat je dan toch met een rustig en vredig gevoel de kerstdagen doorbrengt? Hier een paar simpele tips om je door de kerstdagen heen te helpen.

  • Ontspan je ogen voordat je opstaat en voordat je naar bed gaat.
  • Neem rustmomenten voor jezelf, al is het maar op de w.c. 😉
  • Maak een eenvoudig kerstdiner.
  • Ben je alleen, neem dan ook momenten om je ogen te ontspannen.
  • Wat zijn jouw wensen voor kerst? Hoe wil je dat je je voelt? Zet deze gevoelens als intenties neer aan het begin van de dag.

ontspanning

Klinkt gemakkelijk, maar hoe doe je dat?

Wat zou het je opleveren om met ontspannen ogen de feestdagen in te gaan? Rustmomenten voor jezelf te creëren,  door simpele oefeningen die direct effect hebben. Supergezonde recepten voor de ogen die je makkelijk kunt bereiden en serveren tijdens het kerstdiner. En tegelijkertijd ook te leren hoe je weer beter kunt zien zonder bril of lenzen?

Tijdens de feestdagen bied ik je het “Ogen Wellness Pakket” aan, een traject van drie weken waarin je de drie essentiële stappen leert naar gezonde ogen en goed zicht. Speciaal voor de kerst ontvang je bij dit pakket de volgende bonussen:

  • De recepten in een prachtig mooi echt boek.
  • De twee e-books als echte boeken.
  • De meest exclusieve rasterbril, om scherp te zien, zonder spanning
  • Een implementatie gesprek.

Dit aanbod is geldig t/m 19 december.

Aanmelden en Meer informatie over dit aanbod vind je door hier te klikken. 

 

Reactie plaatsen

Test Titel

testbeschrijving voor onder een blog