Hoe kom je van je stress op de ogen af?

Hoe kom je van je stress op de ogen af?

Ik heb jarenlang stress op mijn ogen gehad, het gekke was dat ik het niet eens doorhad dat daar stress zat. 

Het kan dus zijn dat je je bewust bent van stress op je ogen, maar misschien ook wel helemaal niet. Ik deel met via onderstaande video waar de stress vandaan komt en wat je kunt doen om deze te verminderen. 

Klik hier voor de video

Hoe kom je van je stress op de ogen af

Na het zien van de video weet je wat jouw ogen nodig hebben om niet meer gestresst te zijn, dit heeft als bij effect dat ze ook weer beter gaan zien.  

Hoe komt het dat jouw ogen gestresst zijn?

We leven in deze moderne samenleving niet meer in de natuur. We zitten veel in afgesloten ruimtes, onder kunstverlichting. Beeldschermen zijn lichtbalken waar onze ogen naar toe getrokken worden. 

Dan zetten we voor onze ogen nog een extra afsluiting door er brillen of lenzen voor te plaatsen. Op we gaan er in snijden, d.m.v. laseroperaties. 

Ogen delicate organen. Het is belangrijk dat we voorzichtig met ze omgaan en veel aandacht en koestering geven.


Goed voor ze zorgen. Dan gaan ze ook goed zien. Goed voor de ogen zorgen doe ik bijvoorbeeld met klanten tijdens live dagen. Tijdens een workshop zei  een mevrouw terwijl ze naar een boom wees "Ik zie het nu scherp. de blaadjes waren eerst wazig maar ik zie ze nu heel gedetailleerd en duidelijk". Iemand anders zei: "Ik zie de kleuren veel intenser, veel mooier". 

Zo snel kan dat dus gaan.

Hoe zorg je dan goed voor ze?

Belangrijk dat je geregeld van je scherm afkomt.  naar buiten toe, zodat ze frisse lucht en daglicht binnen krijgen. En beweging door een wandeling te maken. In de pauze blijven veel mensen  binnen, of ze nemen niet eens pauze.

Bijvoorbeeld Rosalien, ze was altijd druk aan het werk, 8 uur per dag achter de computer, ze nam geen pauze, Haar boterham at ze tussendoor. ‘s Avonds was ze ook nog van alles aan het doen achter de computer. Wellicht komt je dit bekend voor?

de ogen krijgen te weinig beweging

Zij kreeg enorm veel pijn aan haar ogen. Zo erg dat ze haar werk nog wel kon doen, maar daarna alleen maar uitgeteld op de bank lag en geen leuke dingen kon doen in de weekenden, omdat ze dan zoveel pijn had.

Ze volgde mijn programma en ging goed voor haar ogen zorgen. De pijn ging snel weg maar zodra ze weer uren achter elkaar achter het scherm ging werken kwam het ook terug. 

Geen tijd voor aandacht en zorg

Misschien is de gedachte er, dat je geen tijd hebt om aandacht en zorg te geven aan jouw ogen. Maar als je doorgaat met stressvol zijn, wordt de stress alleen maar groter. Zoals een klant van mij, Welmoet, voor haar werk als ondernemer was computer heel belangrijk. Maar omdat ze niet goed voor haar ogen zorgde, werd de stress in haar ogen zo groot dat ze helemaal rood en bloeddoorlopen waren en ze niet langer dan 20 minuten achter het scherm kon zitten. Zij is in mijn programma gestart en binnen een paar maanden kon zij haar werk weer doen. 

De zorg voor de ogen is echt essentieel en geeft je juist tijd.

Ervaar je veel stress in jouw leven, de ogen zijn de ingang om dit op te lossen.  Klik op onderstaande link om te zien hoe ik je er verder bij kan helpen dat jij de goede stappen gaat zetten voor jouw ogen, lichaam, leven. 

Klik hier en ontdek hoe jij stappen kunt zetten voor ontspannen ogen 

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen