Kun jij hulp accepteren?

“Ikke zelluf doen!” Ik herinner me nog de reactie van mijn dochters toen ze klein waren en net in staat om hun eigen schoentjes aan te trekken. Hulp hierbij werd vanaf dat moment niet meer gewaardeerd, ze konden het zelf wel. Als ik dan toch hielp, omdat ik geen tijd had om te wachten, ontstond er een boos geworstel. Dan liet ik het ze toch maar zelf doen, want dat ging sneller dan de strijd aangaan.

Geen hulp accepteren

Het ‘zelluf willen doen’ is een gezonde reactie van kinderen bij het zelfstandig worden en om de nieuwe vaardigheden die ze leren onder de knie te krijgen. Echter, het altijd maar alles zelf willen doen als je eenmaal volwassen bent, is van een andere orde. Geen hulp willen accepteren kan je dan juist beperken bij het leren van nieuwe vaardigheden.

Goed zien zonder bril

Discipline vasthouden

Ik kom ze vaak tegen onderweg: mensen die oogproblemen hebben of die van hun bril afwillen en die denken dat ze het ‘zelf wel kunnen’. Ze gaan aan de slag met wat begin-tips die ik ze geef en denken dat dat genoeg moet zijn. Waarom komen zij uiteindelijk toch niet verder? Omdat het bijna onmogelijk is om zelfstandig de discipline vast te houden en de ontwikkelingssprongen die nodig zijn op eigen houtje te blijven maken.

De moed niet verliezen

Het natuurlijke pad naar gezonde ogen is geen quick fix. Je zult een bijzondere transformatie doormaken, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Daarom geldt echt: goede begeleiding is essentieel als je wilt slagen! Als jij namelijk doorgaat met het steeds opnieuw beginnen en toch op den duur weer afhaken, zul je de moed uiteindelijk verliezen. De teleurstelling dat het alsmaar niet lukt, wordt te groot. Je geeft het definitief op.

Goed zien zonder bril

Coach als gids

Er zijn ook mensen die dit wél begrijpen. Zij hebben in hun leven ontdekt dat je soms gebruik moet maken van de kwaliteiten die een ander heeft. Wist je dat succesvolle en gelukkige mensen vaak een coach hebben? Zo’n coach dient als een gids die weet waar de valkuilen liggen in het proces dat je doormaakt. Dit geldt ook voor het afzetten van de bril en het goed gaan leren zorgen voor je ogen zodat je klachten verdwijnen.

Kostbare tijd van leven

Wat doe jij? Ga je door met alles zelluf doen? Of zie je in dat er hulp nodig is? De tijd die voor je ligt, is kostbaar. Je leeft maar één keer, je hebt maar twee ogen. Durf jij mijn hand te pakken en de sprong te wagen? Als je nu de stap zet, zul je over een jaar heel trots op jezelf zijn. 

Lydia accepteerde hulp, een oogoperatie was niet meer nodig

In onderstaand filmpje vertelt Lydia wat er gebeurde met haar ogen toen ze hulp accepteerde.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen