Mouches volantes: Wat zijn toch die draadjes die ik steeds zie?
21 oktober 2013 

Mouches volantes: Wat zijn toch die draadjes die ik steeds zie?

Mouches volantes, veel mensen hebben er last van. Je ziet dan van die zwarte streepjes zweven, vooral als je naar iets lichts kijkt. Bijvoorbeeld een lichte lucht, of een wit beeldscherm waar nog niet veel tekst op staat. Zoals nu bij mij bijvoorbeeld, mijn scherm is nog voornamelijk wit en ik zie een aantal van die draadjes zweven. Toen ik nog brildragend was, had ik hier heel veel last van. Als de lucht scherp was, werd ik soms gek van al die zwevende draadjes in mijn blik. Als ik ze nu zie, zijn ze het er niet zoveel meer, zijn ze veel waziger en heb ik er niet zoveel last van. Wat zijn nu die mouches volantes precies en wat kun je er aan doen.

Glasvochtvertroebeling

Mouches voulantesAndere termen zijn floaters, floating specks en in het nederlands glasvochtvertroebeling. Deze laatste  geeft duidelijker aan waar het probleem ligt. Namelijk in het glasachtiglichaam. Dit is het vocht in de achterkant van de oogbol. Deze vlekken zijn een gevolg van cellulaire restmaterialen en kleine proteïnestructuren die als het ware vrij rondzweven in het glasachtig lichaam, de gelei-achtige vloeistof die in de oogbol zit. De schaduwen van deze structuren volgen de snelle oogbewegingen in vertraagd tempo en de hersenen kunnen ze niet altijd uit de bewuste waarneming verwijderen. Veel mensen hebben mouches volantes en is onschadelijk, maar het kan wel heel vervelend zijn om ze steeds te zien.

Geestelijke spanning

Ik krijg regelmatig vragen van mensen hoe ze van deze irritante draadjes af kunnen komen. Hoe kunnen ze de draadjes verwijderen. Maar ja, dan ben ik heel vervelend en vertel dat de eerste stap is te accepteren dat ze er zijn. Want ze weg willen hebben, maakt eerder dat het er alleen maar meer worden. Volgens dr. Bates had mouches volantes puur te maken met geestelijke spanning. Maar in zijn tijd was nog niet bekend dat er toch wel sprake is van iets fysieks dat mensen zien. Geestelijke spanning heeft er wel degelijk invloed op. Want als de ogen ontspannen zijn, dan is de doorstroming in het glasachtig lichaam vloeiend en worden deze restmaterialen met gemak afgevoerd.

In de verte kijken

Tijdens een workshop zagen we allen de zwevende draadjes toen we aan het lichthappen waren: naar de lucht kijken terwijl we zacht knipperden met de oogleden. Toen merkte een vrouw op dat  als je je blik naar de verte richt dat ze verdwenen. En inderdaad, we keken weer naar de lucht en stelden ons voor dat we nog veel verder konden kijken dan het wit van de lucht.  De draadjes verdwenen. Als ogen verder dan zes meter kijken, ontspannen de oogspieren zich en verdwijnen dus de mouches volantes.

Geluk en overvloed

mouches volantes overvloedPeter Grunwald zegt dat ieder onderdeel van het visuele systeem een kwaliteit met zich meedraagt. Het glasachtiglichaam staat voor geluk, het netvlies voor overvloed, koestering en voeding. Het glasachtiglichaam hoort contact te maken met het netvlies, zodat het netvlies gevoed en gekoesterd wordt. Het netvlies bestaat uit 128 miljoen lichtgevoelige cellen die contact horen te hebben met het glasachtig lichaam en dus ook geluk! Spanning en stress staan het geluk in de weg. Het glasachtig lichaam kan niet goed stromen en maakt onvoldoende contact met het netvlies.

Oogopstelling

Een paar maanden terug had ik een oogopstelling georganiseerd. Dit is een afgeleide van de familieopstelling. Iemand bracht haar probleem van mouches volantes in, waar ze veel last van had. Uit de aanwezigen koos zij een aantal mensen uit, representant genaamd. Iemand die stond voor haar linkeroog, iemand voor haar rechteroog, iemand voor haar zelf en iemand voor de mouches volantes. Ik werd uitgekozen voor haarzelf. Als je nog nooit een familieopstelling hebt meegemaakt, is het misschien lastig voor te stellen. Maar je staat als representant als het ware in de energie van de persoon of object waar je voor bent uitgekozen.

Springen en Zwaaien

Ik was dus representant voor deze mevrouw. Mijn linker en rechteroog stonden diverse kanten van mij opgesteld, ze deden eigenlijk niet zo mee. De mouches volantes vlak voor mij, die was heel duidelijk aanwezig. De mouches volantes begon te springen en met haar armen te zwaaien. Het was heel grappig, ik moest erom lachten, maar ook heel irritant dat gezwaai steeds voor mijn gezicht. En ze ging maar door, onverstoorbaar. Zij vertelde dat het was of ze hiervoor ingehuurd was. Haar springen en zwaaien was ook heel neutraal, ze deed goed haar werk, zonder er betrokken bij te zijn. De boodschap die ze mij als representant uiteindelijk gaf, was om meer plezier te maken.

Stress of geluk?

geluk en mouches volantesHmm, een les ook zeker gericht op mij. Tegenwoordig zet ik voor mezelf de intenties geluk, liefde, koestering en overvloed neer. Daarnaast blijf ik mijn ogen voeden met voldoende vitamine A uit lever, levertraan van Green Pasture, beestenbottenbouillon en verzadigde vetten. En regelmatig in de duisternis zijn, bijvoorbeeld door te palmeren. Dat is wat het netvlies nodig heeft. Zodra ik de mouches volantes zie, kan ik bij mezelf nagaan of ik in de stress ben, of dat ik geluk ervaar. Daarmee gaat de stress niet altijd direct weg, maar ben ik me er wel bewust van dat deze er is. En kan ik bedenken hoe ik meer geluk toe kan laten. Voor straks ga ik in ieder geval genieten met mijn gezin van de musical van Buurman en Buurman. Die twee te zien klungelen, en mijn zoontje er hartelijk om horen lachen, daar kan ik veel plezier aan beleven.

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Heb jij last van mouches volantes, herken je de verbinding met stress en geluk? Ik zou het leuk vinden als je een reactie hieronder achterlaat.


Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om gezond te zijn en goed te zien. Zonder brillen, lenzen of operaties. Sinds 2010 heeft zij meer dan 2850 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen.
Joyce
Door

Joyce

op 07 Aug 2018

Ik zocht allerlei redenen voor de mouches volants en nooit gedacht aan stress en ontspanning. De laatste jaren veel stress gehad en ook niet echt kunnen ontspannen. Dit verandert toch mijn leven. Dank je wel voor de inzichten. Gebruik nu 2 maanden de ogen caps van Lucovital, maar tot nu toe nog even geen/weinig resultaat. Dit heeft natuurlijk ook tijd nodig. Groetjes Joyce

Karin
Door

Karin

op 22 Aug 2018

Ik ken dit supplement niet, maar denk ook niet dat dit afdoende zal helpen. Als je echt geholpen wilt worden met deze klachten kan ik je adviseren om met mijn volledige methode aan de slag te gaan.

Fia
Door

Fia

op 14 Aug 2015

Ik heb nu een half jaar last van 2 zwarte vlekken die mee schuiven in mijn linkeroog. Ze zijn ook meteen de eerste week dat ik ze zag onderzocht. En inderdaad. Mouches. Ik ben deze week levertraan capsules gaan slikken. En na 3 dagen deze te slikken waren de vlekjes in de middag ineens verdwenen. In de ochtend kwam 1 vlekje weer heel vaag terug. Weer een paar uur na het slikken van de capsule waren ze weer compleet weg. Nu in de ochtend zie ik ze weer heel vaag. En ze verdwijnen nu steeds in de middag. Met de dag zie ik ze nu minder vaak. Echt fijn. Ik denk dat het door de levertraan komt. Dus ik blijf deze voorlopig mooi doorslikken. Wie weet zijn ze in de 2e week al compleet helemaal weg. Goedkope oplossing. Ik vind het wel jammer dat artsen zelf niet met dit soort oplossingen komen.

Ricardo
Door

Ricardo

op 16 Oct 2017

HalloIk wilde vragen heeft dat geholpen die pilletjes? Want als dat werkt wil ik dat ook proberen

Danny
Door

Danny

op 09 Jun 2016

En?? Hebben de levertraanpille het probleem verholpen? Jammer dat je dat dan weer niet hoort.

Natasja
Door

Natasja

op 09 Jun 2016

Beste Danny, dat is inderdaad jammer. Zelf hoor ik veel verhalen terug van mensen waarvan ook daadwerkelijk de ogen zijn verbeterd door de inname van goede levertraan. Het beste test je het zelf uit.hartelijke groeten, Natasja, medewerker VolZicht

Eva
Door

Eva

op 16 Aug 2015

Hoi Fiafijn om te lezen dat je zo'n direct verband ziet met de levertraan en het verdwijnen van de vlekjes. Wil je ons laten weten of ze uiteindelijk ook helemaal zijn verdwenen?Hartelijke groet, Eva, medewerker VolZicht

Ricardo
Door

Ricardo

op 16 Oct 2017

Hoi evaWeet u dat levertraan helpt door de sliertjes te niet meer te kunnen zien door levertraan? Mvg ricardo

antonio meola
Door

antonio meola

op 07 Jul 2015

Ik heb ong 5maanden mouches volante de oogarts heefd gezegd dat het mettertijd weg gaat ik word er eigelijk een beetje moe. Van gebruik al een tijdje vit a natuurlijke vorm magnesium

Karin
Door

Karin

op 07 Jul 2015

Beste Antonio, Ik kan je dit artikel ook aanraden om te lezen: https://volzicht.nl/VolZichtmethode/voeding-2/mouches-volantes-eet-kippensoep-en-kaas/ Ik zou geen vitamine A nemen als voedingssuplement, dat is synthetisch. Gebruik liever levertraan van Green Pasture, dat zit boordevol natuurlijke vitamine A. https://volzicht.nl/VolZichtmethode/voeding-2/vitamines-en-mineralen/hoe-gebruik-je-levertraan-en-boterolie/

kelsey
Door

kelsey

op 29 Oct 2015

Hai karin..ik heb nu vanaf mijn 9e jaar last van mygraine..en sinds die tijd heb ik ook dagelijk wat kleine vlekjes voor mijn ogen ik heb ook wat last van kleine mouches volantes het is meer storend als ik ergens na kijk en als ik weg kijk gaat het beeld 3 keer nog mee..zou ik hier ook aan geholpen kunnen worden ik heb het idee dat het van mijn mygraine en stres komt heb het nu al zolang gr

Karin
Door

Karin

op 29 Oct 2015

Migraine is zeker stress gerelateerd en kan ook veroorzaakt worden door stress in de ogen. Daar kun je heel goed zelf iets aan doen. Ik kan je adviseren om te beginnen met het downloaden van mijn gratis ebook en met mijn tips aan de gang te gaan. Die werken stressverlagend op de ogen, lichaam en geest. https://volzicht.nl/gratis-ebook-zeven-tips-om-goed-te-zien/

ron ottens
Door

ron ottens

op 16 Jun 2015

Beste Karin, ik zal een lang en vervelend probleem kort omschrijven. Enkele jaren geleden zijn bij mij lenzen geinplanteerd. Nu heb ik in mijn rechteroog sterk last van mouches. De oogarts vertelde mij dat ik hier niet aan geholpen kan worden omdat ik geinplanteerde lenzen heb. Deze zouden voor de behandeling verwijderd en weer terug geplaats moeten worden. Volgens mij is er in Nederland niet één arts die dit kan. Wel volop reclame maken voor een leven verder zonder nagenoeg een bril te hoeven dragen, volop lenzen plaatsen, maar als er problemen komen is er niemand thuis om ze te verwijderen/terug te plaatsen. Ik moet er niet aan denken als dit ook met mijn linkeroog zou gaan gebeuren. Rechts is het zicht duidelijk verstoord. Kan jij mij misschien een oplossing aanbieden. Met vr gr Ron Ottens.

Karin
Door

Karin

op 16 Jun 2015

Beste Ron, Wat een rot verhaal. Ik wens je veel sterkte hiermee. Wat ik je kan adviseren staat in het volgende artikel: https://volzicht.nl/oogklachten/mouches-volantes-door-gebrek-aan-collageen/ En veel palmeren: https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/

Petra
Door

Petra

op 28 May 2015

Bedankt voor je reactie. Ik heb meteen collageen gelatine gehaald bij de natuurdrogist. Bedankt voor de tip!

Petra
Door

Petra

op 25 May 2015

Ik heb ook veel last van mouches volantes. Maar waarom moet je juist dan zo alert zijn op netvlies loslating? Heb je dan meer spanning in de ogen ofzo?

Karin
Door

Karin

op 26 May 2015

Beste Petra, Mouches volantes is ook een teken van te weinig collageen in het oog. Dat zit bijvoorbeeld in gelatine. Je kunt collageen extra slikken, bestellen bijvoorbeeld bij i-herbs of gelatine kopen bij de natuurwinkel en oplossen in water en opdrinken. Ook bouillon trekken van beestenbotten helpt je aan extra collageen. https://volzicht.nl/VolZichtmethode/voeding-2/voeding-voor-de-ogen/beestenbottenbouillon/ Ik zou me meer richten op het gezond krijgen van de ogen dan bang gaan worden voor netvliesloslating.

Paul van de Laar
Door

Paul van de Laar

op 05 May 2015

Beste Karin, Ik volg jouw berichten al enige tijd en heb verschillende keren op het punt gestaan om je cursus te volgen. Ik heb Dr.Bates boek gelezen en met name zijn vragen naar de oorzaken van hevige myopie vond ik interessant. De huidige wetenschap weet nog steeds niet wat de echte ooorzaken zijn. Ik heb ook veel last van de mouches, vooral na een achterste glasvochtloslating. Nu zou palmeren zoals jij aanbeveelt, een grotere kans geven op netvliesloslating, volgens mijn oogarts toen ik de methode Bates tijdens een consult ter sprake bracht. Dus welke risico's zijn er aan de behandeling verbonden? Heb jij veel zwaar bijzienden in jouw bestand en wat zijn hun ervaringen? Ik zou graag daar meer van weten. Is er over jouw methode in wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerd. Dank voor je reactie.

Karin
Door

Karin

op 05 May 2015

Beste Paul, Welk wetenschappelijk bewijs heeft jouw oogarts dat palmeren de kans op netvliesloslating vergroot. Een vreemd verhaal die ik niet begrijp. Volgens mij is het angstmakerij om te doen wat goed is voor jouw ogen. Hoe bijziender je bent, hoe langer je oogbol en hoe meer druk op het netvlies waarmee de kans op loslating vergroot. Door te palmeren ga je de ogen weer ontspannen en verminder je juist de kans op loslating van het netvlies. Er zijn geen risico's verbonden, alleen het risico van ontspanning en beter zicht. Ik heb met verschillende mensen gewerkt die sterk bijziend zijn, zij ervaren het als prettig om de oefeningen te doen en om zonder bril te zijn. Ze merken dat ze meer kleur, diepte, contrasten gaan zien. Het is een overgang voor ze om de scherpte te missen. En dapper hoe ze zonder de scherpte toch met de methode aan de slag gaan. Ik merk dat mensen spelen met het dragen van de bril/lenzen. Ze dragen hem veel minder, hebben een minder zware sterkte, dragen de bril om hun nek. Ze ervaren veel meer ontspanning en plezier in het kijken. Ik weet niets van een publicatie in een wetenschappelijk tijdschrift, vind dit persoonlijk ook niet zo interessant. Luister liever naar de verhalen van de mensen die er mee bezig zijn. Zou leuk zijn als je een cursus komt doen, dit zal je echt een verandering geven in het zien.

Mike
Door

Mike

op 29 Nov 2014

Ik heb al je tips opgevolgd en je boeken gelezen . Het heeft me alleen geld gekost en mijn mouches zijn er niet minder op geworden. Heb je nog andere tips of hangt daar ook weer een prijskaartje aan ?

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 02 Dec 2014

Vervelend dat de mouches volantes niet minder zijn geworden. Zo kan dat gaan in een zoektocht naar een oplossing voor een probleem, dat het niet altijd gaat zoals je verwacht. Ik weet natuurlijk niet wat je allemaal gedaan hebt, mocht je hierin persoonlijke begeleiding willen, hangt daar inderdaad een prijskaartje aan. Een oogarts doet zijn consult ook niet gratis. Ga in ieder geval door waar je mee bezig bent, want de tips en oefeningen zijn echt heel waardevol voor je ogen. Je ogen zullen steeds gezonder worden, waardoor de mouches volantes langzaamaan ook zullen verdwijnen. Laat de frustratie los en accepteer wat er zich nu aandient is mijn tip voor nu, geheel gratis.

Trix Eversen
Door

Trix Eversen

op 20 Sep 2014

Heb sinds 'n week of 2 last van "draadjes" in m'n gezichtsveld (v.n. rechts). en licht tranend. Schrok me "rot": krijg op zo'n moment weer hypochondrische gedachten van "wat nu weer?" Heb wél 'n stressvolle periode achter de rug (ben d'r dus door dit nieuwe geval nóg niet helemaal vanaf), dus zou 't hier misschien ook aan kunnen liggen? 't Is wel 'n smerig sliertje wat ik zie "zweven". Iemand tips wat 't precies zijn kan?

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 20 Sep 2014

Beste Trix, Je legt zelf al de link met stress. Het is niet ernstig wat je ziet, wat goed kan helpen is palmeren en weer ontspanning vinden in je ogen.

Nelly Quanten
Door

Nelly Quanten

op 17 Sep 2014

Ik ontvang heel graag je nieuwsbrief, maar vind nergens een link om dit aan te vragen. Ik hou nl niet zo van al die sociale???? websites zoals Facebook ed. Groetjes Nelly

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 17 Sep 2014

Beste Nelly, Je kunt je via deze link aanmelden voor mijn gratis e-book en nieuwsbrief. https://volzicht.nl/bedankt-inschrijving-zeven-tips/ groetjes Karin

ria tessers
Door

ria tessers

op 06 Aug 2014

Dag Karin waar koop je de green pasture??

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 07 Aug 2014

http://vitavie.nl Je koopt beter vloeibaar dan capsules. Je hebt echt veel capsules nodig op een dag, dan ben je zo door de pot heen.

Nikki
Door

Nikki

op 06 May 2014

Hallo, U zei dat vitamine A misschien helpt bij oogruis / visual snow nou las ik net op het internet dat je oogafweikingen/ verminderd zicht kan krijgen door teveel aan vitamine A. Moet ik nou meer of minder vitamine eten? Alle onduidelijkheid die ik krijg over wat nou wel en niet goed is voor je ogen en hoe je het kan verhelpen brengen me ten einde raad. Mijn dokter zegt dat mouches volantes verdwijnt binnen 6 weken tot 6 maanden klopt dit?

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 07 May 2014

Beste Nikki, We worden met zijn allen bang gemaakt voor vitamine A, terwijl het een hele belangrijke vitamine is. Waar het om gaat is dat je de natuurlijke vorm gebruikt en dat doe je door de levertraan van Green Pasture te gebruiken en runderlever te eten van biologische runderen die buiten grazen. https://volzicht.nl/natuurlijk-goed-zien/voeding/hoe-gebruik-je-levertraan-en-boterolie/ Ook magnesium is belangrijk voor de ogen en het netvlies. https://volzicht.nl/magnesium-ontspant-de-ogen/ Mouches volantes kunnen ter plekke verdwijnen, kijk maar eens ontspannen in de verte, dan zie je ze niet meer. Maar ze zijn ook weer terug als je met spanning kijkt. Daar gaat het om, goed voor je ogen zorgen en met ontspanning weer leren kijken.

Nikki
Door

Nikki

op 05 May 2014

Bedankt voor de reactie, De tip is dus ontspannen , mijn arts zegt dat de mouches volantes binnen 6 weken tot 6 maanden weg zijn zonder deze bij te hebben gezien. Heeft u ook nog iets voor visual snow?Groeten Nikki

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 05 May 2014

Beste Nikki, Ik denk dat voor visual snow hetzelfde geldt, maar wat ook wel eens een rol kan spelen is een tekort aan vitamine A, het netvlies en achter het netvlies zit de grootste concentratie vitamine A in het menselijk en dierlijk lichaam en magnesium tekort geeft ook netvlies problemen. Ik kan me voorstellen dat een tekort hieraan visual snow kan veroorzaken, of dat daadwerkelijk zo is, weet ik niet. Maar het is zeker het proberen waard hiermee aan de slag te gaan. Lees mijn artikelen over gezonde voeding voor de ogen eens: https://volzicht.nl/natuurlijk-goed-zien/voeding/

bea
Door

bea

op 22 Apr 2014

Bedankt voor je reactie,Ik heb de levertraan bij de tuinen gekocht betekent het dan ook dat er zware metalen inzitten.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 22 Apr 2014

Helaas wel.

bea
Door

bea

op 21 Apr 2014

Ik had het vandaag heel erg,het lijkt dan of mijn beeld niet stil staan een beetje sneeuwachtig.Als ik mijn bril dan op zet geeft het mijn ogen even rust en is het iets minder,maar dat doe ik hooguit eens in de twee weken.Ik word er soms onzeker van en dank dan dat ik iets ernstigs aan mijn ogen heb.DE oogarst en opticien hebben al gezged dat het mouches valantes is.Zijn dat nou alleen draadjes of ook inderdaad bewegende vlkejes voor je ogen waar je hoofdpijn van krijgt.Heeft iemand hier ervaring mee.Ik ben elke dag aan het palmeren en zwaaien en doe daarbij oogoefeningen. Ik hoop dat er verbetering komt.Ik weet Karin dat je zal zeggen dat ik mijn bril beter niet op kan doen,maar het geeft wel even rust als ik dat doe dus voorlopig doe ik het allebei.Ik ben ook bang voor netvliesloslating,dat bedoel ik met onzekerheid,Maar de oogarst en opticien zeggen dat ik dat wel merk dat verschil.Ik heb levertraan gekocht maar niet van het merk wat jij zegt Karin maakt dat nog wat uit denk je?groetjes Bea

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 22 Apr 2014

Beste Bea, De levertraan maakt wel uit, het merk dat ik aanraad is koud gefermenteerd, waardoor alle vitaminen bewaard blijven. Andere levertraan is ernstig verhit, waardoor de vitamine afbreken en er vaak synthetische vitaminen worden toegevoegd, vaak ook zware metalen. Dan kun je beter geen levertraan nemen. Ga je bril aan een koordje dragen, zodat je hem zoveel mogelijk af kunt doen. En heb vertrouwen in jezelf met wat je doet. Als je angst voelt opkomen, ga dan palmeren.

joop lasschuyt
Door

joop lasschuyt

op 09 Mar 2014

Karin ik ga checken of het stipje of kort sliertje verplaatst en vermeerdert of stabiliseert.

Elisa de Haan
Door

Elisa de Haan

op 21 Nov 2013

Beste Karin, Ik heb onlangs je E-book gedownload. Ben er erg blij mee. Ik ben nu dagelijks aan het luchthappen en kijk geen tv meer. Ik heb veel spanning op mijn ogen en dat wil ik niet langer. Dr. Bates is mij al jaren bekend, maar mijn aandacht voor mijn ogen verslapte tot nog toe steeds (andere prioriteiten). Ik ben heel blijf en heb veel baat bij alle geboden info. Ik heb (nog) veel last van droge ogen (en ben sterk bijziend met een behoorlijke cilindrische afwijking). Ook heb ik last van mouches volantes. Maar .... ik heb alle vertrouwen in een toekomst met natuurlijk zicht. Vriendelijke groet, Elisa.

a V hALEN
Door

a V hALEN

op 23 Oct 2013

HALLO KARIN BEN BIJ DE OOGARTS GEWEEST EN DIE ZEI TEGEN MIJ IK KAN HET WEL OPEREN MAAR HER RISICO IS VOOR JEZELF ALS HET MISLUKT BEN JE BLIND AAN 1 OOG VIND IK WEL EERLIJK. IK HEB EEN RONDJE IN HET GLASVOCHT ZO GROOT ALS EEN DUBBELTJE VOORAL MET LEZEN HEB IK ER LAST VAN EN HET IS GEKOMEN DOOR EEN VAL OP MIJN ACHTERHOOFD WORDT ER ERG MOEI VAN VOORAL MET LEZEN EN TV KIJKEN IK HEB HET AL 2 JAAR MAAR HET BIJFT OP 1 PLAATS ZITTEN DE OOGARTS ZEGT DAN ZAL HET WEL NIET MEER VERSCHUIVEN NAAR DE ONDERKANT VAN HET OOG WAT WEL EENS GEBEURD MAAR NIET BIJ MIJ HET IS ZEER HINDERLIJK EN IK WEN ER NOOIT AAN GROETJES ADRIE

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 23 Oct 2013

Beste Adrie, Als een klap op je achterhoofd dit heeft veroorzaakt, kan ik je adviseren een behandeling Atlasprofilax te laten doen en daarna naar een goede cranio sacraal therapeut. Ik zeg niet direct dat daarmee de vlek verdwijnt, dat is afwachten. Maar de val heeft voor spanning in het bindweefsel gezorgd, daar kan cranio sacraal bij helpen. De atlasprofilax behandeling zorgt er voor dat de bovenste nekwervel goed in je atlas komt, die zit bij 95% van de mensen scheef en door een val kan dit erger worden. Dit geeft druk op de oogzenuw en het kan best zijn dat je vlek daarmee te maken heeft. Onder dit kopje kun je over beiden een artikel terugvinden.https://volzicht.nl/natuurlijk-goed-zien/ondersteuning/

Mieke Heinsbroek
Door

Mieke Heinsbroek

op 23 Oct 2013

Hallo Karin,Ik volg je al een tijdje en ben erg blij dat je de Mouches Volantes ter sprake hebt gebracht. Ik heb er al bijna 20 jaar serieus last van en ik ben nu 56 jaar! Bij mij zijn ze beiderzijds zo massaal hinderlijk aanwezig dat een Vitrectomie de enige oplossing tot nu toe zou zijn om weer normaal zicht te hebben! Aangezien ik daar geen goed gevoel over heb, ben ik op zoek naar een gezonder alternatief. Ik kom er nu achter dat de stress die ik de afgelopen 20 jaar heb gehad en daarom ook het ontbreken van geluk, wel eens de oorzaak van deze problemen kunnen zijn. Mijn glasvochtlichaam links is 6 weken na een staaroperatie afgescheurd ( 6 maanden geleden) en de problemen zijn sindsdien verergerd. Zelfs mijn werk dreig ik te verliezen omdat ik visueel gehandicapt ben. Dit zijn woorden van mijn oogarts. Glasvochtlichaam staat voor geluk dus wat wil dat in mijn geval zeggen? Ik ben er druk mee bezig om het tij te keren en geluk weer in mijn leven toe te laten. En dat wil ik doen met jouw oefeningen!Liefs en dank van Mieke

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 23 Oct 2013

Dat zijn goede stappen, Mieke. Ga eens beginnen met je netvlies goed te voeden, met lever eten van biologische runderen, en Green Pasture levertraan en boterolie. En voedt ze met duisternis. Heel veel sterkte en Geluk!

jacq
Door

jacq

op 22 Oct 2013

bij mij zijn de draadjes en vlekjes juist duidelijker te zien als ik mijn contactlenzen niet draag. ik ben sterk bijziend.

Agnes D'Anselmo
Door

Agnes D'Anselmo

op 22 Oct 2013

Beste Karin, Dank voor dit inzicht. Ik heb al heel lang "last" van de zwarte vlekjes en draadjes. De tip van verder zien ga ik direct in de praktijk brengen. Ik had al wel de connectie gemaakt met stress, maar kon nog niet in de ontspanning gaan.Dank en groet, Agnes

Reactie plaatsen