Wat kan ik doen bij netvliesloslating?

foto netvliesloslating“Wat kan ik doen bij netvliesloslating?” De mensen die deze vraag aan mij stellen, nemen geen genoegen met wat ze van de dokter te horen krijgen. Ze zoeken de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van hun ogen bij zichzelf. Natuurlijk gaan ze met hun netvliesloslating naar een oogarts, maar daarvoor en daarna zie ik ze vaak terug bij een programma van VolZicht.

Ik leer ze eerste de ogen te ontspannen.  Daardoor neemt de spanning rond de ogen af en gaan deze weer op een natuurlijke manier bewegen. Dit zorgt ervoor dat de druk op de oogbol en op het netvlies vermindert. Eerste Hulp bij netvliesproblemen, zou je kunnen zeggen.

Wat kan ik doen bij netvliesloslating?

Daarna nemen we het eetpatroon van de cursisten onder de loep. De ogen zijn bijzondere organen die veel voeding en zuurstof nodig hebben. Om ze gezond te houden, moeten er grote hoeveelheden vitaminen, mineralen, vetten en andere voedingsstoffen naartoe. Maar zelfs mensen die bewust met voeding bezig zijn, eten vaak verkeerd. En ik kan het weten, want ik hoorde zelf ook lang bij die groep. Jarenlang dacht ik goed voor mezelf te zorgen door zilvervliesrijst, volkorenbrood, weinig vlees en veel vegetarisch te eten.


Totdat ik in contact kwam met de opvattingen van Weston Price. Sinds ik van zijn bestaan af weet, eet ik bijvoorbeeld veel vet, biologisch vlees en orgaanvlees, drink ik volle, rauwe melk en eet ik veel minder koolhydraten. Weston Price was kaakchirurg en leefde rond het jaar 1900. Hij bestudeerde de gebitten van natuurvolkeren en de manier waarop zij aten, maakte stapels foto’s en schreef boeken. Price zag bij de mensen die hij onderzocht opvallend weinig gebitsproblemen. Maar hij keek verder. Want niet alleen hun tanden waren puntgaaf; zij blaakten op alle vlakken van gezondheid. In zijn boek “Voeding en fysieke degeneratie” legt Weston Price uit wat het verband is tussen een gebrek aan vitamine A en oogklachten.

Vitamine A en het netvlies

In en achter het netvlies bevindt zich een zeer hoge concentratie vitamine A. Deze vitamine zorgt ervoor dat het lichtgevoelige netvlies gezond blijft en goed zijn werk kan doen. Door ons voedingspatroon hebben de meeste mensen een tekort aan deze vitamine. Dit heeft te maken met het feit dat netvliesloslatingorgaanvlees bijna nooit meer op het menu staat. Orgaanvlees, bijvoorbeeld runderlever, is zeer rijk aan vitamine A en ook het eten van ogen is een goede manier om genoeg vitamine A binnen te krijgen. Organen en ogen eten vinden we een eng idee, maar natuurvolkeren hebben hier helemaal geen moeite mee.

Hoe zit het met wortelen?

Je kent vast het verhaal dat wortelen eten goed is voor de ogen. De betacaroteen die erin zit is een voorloper van vitamine A, die je lichaam zelf omzet. Toch is dit niet genoeg. Je ogen hebben veel meer vitamine A nodig en zelfs als je een hele bos wortelen eet, heb je nog niet genoeg binnengekregen. Dierlijke producten zijn een veel betere bron.

Magnesium

Uit onderzoek is gebleken dat een tekort aan magnesium het netvlies aantast. Zeker 75% van de bevolking leidt aan een magnesiumtekort en dit heeft grote gevolgen voor de gezondheid. Er zijn verschillende manieren om je magnesiumtekort weer aan te vullen: je kunt een bad nemen met magnesiumchloride, je kunt magnesiumolie op je huid smeren en je kunt magnesiumsupplementen slikken. Veel van die supplementen zijn niet goed opneembaar voor het lichaam.

Nooit genoeg tips

Naast voedingstips heb ik nog een hele lijst met adviezen voor een gezond netvlies.

Wat kun je dan doen om netvliesloslating te herstellen of te voorkomen.

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden


Wie ben ik?

Droge ogenMijn naam is Karin Hogenboom en jouw ogen zijn mijn passie. Al meer dan zeven jaar help ik mensen om goed te gaan zien met hun eigen ogen. Ik heb me gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en ik weet wat ze nodig hebben om hun vitaliteit terug te krijgen. Goede zorg, aandacht en tijd voor jouw ogen, dat is waar ik voor sta.Hartelijke groeten,

Karin Hogenboom

Specialist in Gezonde Ogen

q.k.
Door

q.k.

op 03 Feb 2019

Astaxantine! Er mee stoppen was geen goed idee. Met recentelijk extra magnesium.

femke
Door

femke

op 01 Jun 2018

Zelf eet ik regelmatig de ogen van de vis. Wanneer ik een zeebaars in de oven bak dan zuig ik de ogen eruit. Mijn vriendin vertelde mij ooit dat het zou voorkomen of uitstellen dat je een bril nodig hebt. Paar jaar later schafte ze zelf een bril aan. Ik heb haar toen gewezen op haar eigen advies en ze is ook vissenogen gaan eten. Het hielp, de bril was niet meer nodig.

Mieke Timmers
Door

Mieke Timmers

op 18 May 2017

Hallo Karin, is er al een reactie bij jullie binnengekomen of Centella Asiatica helpt bi jnetvliesloslating ? Ik wil het zelf ook proberen, vandaar!

Karin
Door

Karin

op 18 May 2017

Ik ken dit product niet, maar kan je wel heel goed helpen bij netvliesloslating. Ik geloof niet in het wonder van 1 product, een quick fix. Dat vraagt gewoon veel meer.

meerschman maria
Door

meerschman maria

op 19 Feb 2017

Ik zou een netvliesoperatie moeten ondergaan ik heb macula pucker kan ik misschien met iets anders proberen als maar direkt te laten opererene opereren ik doe al yoga oefeningen en neem vit voor de ogen mvg

Karin
Door

Karin

op 27 Feb 2017

Beste Maria, Je kunt heel veel zelf doen om de ogen te verbeteren. Ik kan je aanraden een inzichtsessie bij ons te boeken, zodat je 3 inzichten leert die jouw ogen nodig hebben om weer te herstellen. Een operatie is misschien wel noodzakelijk, dat weet ik zo niet, maar doet helaas niets aan de oorzaak van de oogproblemen. Die kun je alleen zelf oplossen via de VolZicht methode. Klik hier voor informatie over een inzichtsessie: https://volzicht.nl/inzichtsessie/

Ivo
Door

Ivo

op 26 Dec 2016

Hebben jullie ook ervaring met retinitis pigmentosa

Karin
Door

Karin

op 31 Dec 2016

Beste Ivo, We hebben geen directe ervaringen hiermee, maar weten wel wat het netvlies en de staafjes weer nodig hebben om gezond te worden. Je kunt beginnen met het downloaden van mijn gratis ebook voor meer informatie hierover: https://volzicht.nl/gratis-ebook-zeven-tips-om-goed-te-zien/

Thea
Door

Thea

op 17 Apr 2015

Centella Asiatica; Waar is dit product te koop hoe is dit product het best te gebruiken voor de ogen?

Karin
Door

Karin

op 18 Apr 2015

Beste Thea, Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar als je Centella Asiatica googelt vind je een site die het verkoopt en die weten vast ook hoe je het kunt gebruiken. Als je het uitprobeert zou ik het leuk vinden als je later een reactie met je ervaringen hier achter laat. Dat helpt anderen weer verder.

Nelleke
Door

Nelleke

op 14 Oct 2012

Beste mevrouw Hoogenboom,Ik heb uw theorie met belangstelling gelezen. Ik zocht informatie omdat ik nadat ik 1 jaar en 4 maanden geleden een netvliesloslating gehad heb, vandaag (en al een paar dagen in mindere mate)lichtflitsen heb in hetzelfde oog, rechtsonder (de loslating toen was te merken door een zwart vlekje linksonder). Ik heb toen weleens gedacht dat mijn intensieve mediteren mede-oorzaak zou kunnen zijn geweest. Ik had namelijk vaak tijdens het mediteren als ik wat verder wegzakte, wat geschitter bovenin de gesloten ogen. Na de operaties wilde ik niet meer mediteren, mijn behoefte eraan verdween ook helemaal.Twee maanden geleden ben ik toch weer begonnen met mediteren, minder intensief weliswaar. En nu lijkt er weer iets te gebeuren, ik ben een beetje bang dat er weer iets gaat loslaten, doordat die flitsen er zijn. Ik denk, zou het dan toch iets met het mediteren te maken hebben? U beweert het tegendeel. Vandaar dat ik reageer. Ik ben heel benieuwd naar uw reactie. Ik hoop tenminste dat u wilt reageren.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 16 Oct 2012

Wat er gebeurt bij het mediteren is dat je in een diepe ontspanning geraakt en daardoor bewust wordt van spanningen die er zijn, door bijvoorbeeld het zien van een lichtflits. Mediteren en ontspannen kan dit nooit veroorzaken. Die spanning zit er al. Wat je kunt doen de volgende keer dat je tijdens het mediteren vraagt wat die lichtflitsen betekenen, wat ze je willen zeggen. Op de mp3 die ik verkoop doe ik een oefening waarbij je in gesprek kunt gaan met je ogen. https://volzicht.nl/ontspanningsoefeningen/

de rooij
Door

de rooij

op 12 Oct 2015

lichtflitsen duiden altijd op een netvliesloslating.! Ga bij twijfel altijd naar de oogarts. Beter een keer voor niks, dan nooit meer zicht in het oog. De loslating kan in verschillende vormen beginnen, troebel zien of flitsen, waterig zine, gedeelte van je zicht vallen weg.

Reactie plaatsen