wat is netvliesloslating?Netvliesloslating. Dat vraagt om een krachtig antwoord. “Gaat het om een scheurtje, dan is laseren een optie,” zegt de oogarts. “Maar zie je een donkere vlek in je blikveld, dan is er sprake van loslating van het netvlies en moet je onder het mes.” Volgens mij is met “laseren” of “opereren” niet alles gezegd. Want hoe komt het dat het netvlies los gaat zitten? Wie garandeert je dat het niet opnieuw gebeurt? En hoe gaat het eigenlijk met je andere oog?

Netvliesloslating anders bekeken

Sinds ik jaren geleden mijn oogproblemen begon op te lossen met natuurlijke methoden en zo enthousiast werd dat ik besloot er mijn werk van te maken, heb ik veel geleerd. Je hoeft je niet afhankelijk te voelen van de medische molen, je kunt veel meer zelf dan je denkt. Door oefeningen te doen die tot diep in de oogspieren ontspanning brengen, voel je dat al die stress in je manier van kijken niet nodig is. En hoewel ik geen toverstokjes te koop heb, is er eerlijk waar op een natuurlijke manier iets aan dit soort klachten te doen.

Leer jezelf helpen

Netvliesloslating staat niet op zich. Het komt vaker voor bij mensen die sterk bijziend zijn. In het artikel Wat is netvliesloslating? leg ik uit hoe dit kan.palmeren Velen die de weg vinden naar mijn cursussen worstelen met bijziendheid en soms dreigt een netvliesloslating. In Wat kan ik doen bij netvliesloslating? lees je hoe je jezelf kunt helpen. Naast dat ik je de oogontspanningsoefeningen van dr. Bates aanleer, deel ik graag wat ik te weten ben gekomen over tekorten in onze voeding en het schrikbarende effect daarvan op ogen. De voedingsstoffen waar je ogen om schreeuwen, zet ik voor je op een rijtje. Wil je liever persoonlijk contact over jouw netvliesloslating? Laat dan een berichtje achter via onderstaand reactieformulier.