Op de blote voeten door Borne
13 november 2014 
in Aarden

Op de blote voeten door Borne

blotevoetenTijdens mijn workshops laat ik mensen ervaren wat ontspanning geeft aan de ogen. We gaan dan altijd naar buiten, om in het daglicht te zijn. En als het avond is om de duisternis te ervaren. Te weinig daglicht en duisternis  zijn namelijk een grote spanningsbron voor de ogen. En altijd doe ik dan mijn schoenen uit, omdat niet geaard zijn ook een spanningsbron is. Ikzelf merk het altijd direct, zodra ik contact heb met de aarde, is het alsof mijn hoofd mijn lichaam in zakt en het beeld wordt helderder. Ook als ik op dat moment goed zie, merk ik toch een verschil als ik mijn schoenen uit doe en op de aarde loop.

Blootvoets op weg naar de Maria Kapel

Zo ook op een vrijdagmiddag in Borne. Ik had nog nooit van deze plek gehoord, maar iemand had me gevraagd of ik in Borne een workshop wilde geven. Er is een treinstation aanwezig, dus ik kon er gemakkelijk komen. Wij zaten midden in het oude centrum van Borne en toen wij buiten waren was ik op blote voeten. Veel mensen begonnen ook hun schoenen uit te trekken en uiteindelijk liep driekwart van de groep blootvoets door het oude centrum van Borne op weg naar de Maria Kapel.

Kaarslichten flikkerden in het donker

mariakapelborneDat is het leuke van workshops geven door het hele land, je komt nog eens op bijzondere plekken. Ik ben in diverse mooie parken geweest, in een bos en ook heb ik met mensen staan zwaaien op een begraafplaats. Dit keer was het dus een Maria Kapel. De Kapel lag in een hofje aan een grasveldje. Vanuit de verte zag het er duister uit, met kaarslichtjes die flikkerden in het donker. Een perfecte plek om de duisternis te ervaren. We gingen ernaar toe en het was een fijne plek. Iemand vertelde me dat er diverse leylijnen door de kapel heen lopen. Iedere ochtend gaan er veel mensen in de kapel zitten om zich op te laden  voordat ze naar hun werk gaan.

Je kon de duisternis zien en voelen

nachtblind3Het was bijzonder om in de kapel te zijn. Fijn om de duisternis te ervaren. Het was natuurlijk niet heel donker, want de kapel is gewoon open aan 1 kant en er stroomt nog veel licht naar binnen. Maar de duisternis was er ook. En die kon je zien en voelen. We bleven zo een aantal minuten in stilte staan in deze mooie kapel. De energie voelde heel sterk. Het was heel rustgevend om daar te staan, echt een leuke aanvulling op de workshop.

De aantrekkingskracht was toch sterker

Toen we de kapel uitkwamen, deed nog een mevrouw haar schoenen uit. “Ik woon hier in Borne”, vertelde ze. “Ik wilde niet dat iedereen die me kent mij  op blote voeten ziet lopen”. Dat kan ik me goed voorstellen. Maar de aantrekkingskracht om de schoenen uit te trekken, was toch sterker. Zij hield de schoenen uit, ook toen we terugliepen door het dorp naar de ruimte toe. Het zal wel een grappig gezicht zijn geweest, al die mensen zonder schoenen door Borne heen. Een paar kinderen maakten opmerkingen over onze schoenloze voeten. Gelukkig kon iedereen er om lachen, en dat is mooi, want lachen werkt ook weer heel ontspannen.

Na een poosje voelt het warm aan de voeten

schoneblotevoetenEigenlijk ervaart iedereen die zijn schoenen uittrekt het als heel ontspannen. Het wordt steeds kouder om de schoenen uit te doen. “Eigenlijk is het alleen in het begin koud”, zei een mevrouw “een poosje, later voelt het heel warm aan de voeten”. Het stukje met asfalt was het minst prettig om op te lopen, ook door de kleine steentjes die er op lagen. Maar als je dan kunt bedenken dat die steentjes als een massage werken, is het direct minder erg. En hoe meer je op blote voeten loopt, hoe minder je last hebt van de steentjes.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Heb jij bijzondere ervaringen die jouw zicht hebben verbeterd, tijdelijk of voor altijd. Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat.
Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen