Page content

Schoenen die helpen om beter te zien

Schoenen die helpen om beter te zien

Schoenen die helpen om beter te zien, dat klinkt wellicht een beetje raar. Maar dit soort schoenen bestaan, ik heb ze zelf onlangs uitgeprobeerd: Barefoot schoenen. Hoewel je misschien aan iets technisch denkt, zijn het juist hele simpele schoenen. Ze zijn gemaakt van niets anders dan leer. Hoe kan het dat ze je helpen om beter te gaan zien? Dat komt doordat je contact maakt met de energie van de aarde. Het leer van de Barefootschoenen geleidt deze energie. Het is net alsof je op blote voeten loopt, maar dan met een extra stukje huid ertussen.

Blij door blote voeten

“Aarden” is het via de blote huid contact maken met de aarde-energie. Dat aarden belangrijk is voor gezonde ogenAarden voor Gezonde ogen Aarde, is voor mij zo klaar als een klontje. Ik merk het namelijk iedere keer: zodra ik met mijn blote voeten op de aarde sta, ga ik meteen beter zien. En als ik op dat moment al goed zag, wordt de kwaliteit van mijn zicht nóg beter. Tijdens de workshop Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen, waarin ik mensen in één dag de basisbeginselen aanleer van het goed gaan zien zonder bril, gaan we altijd een poosje naar buiten en introduceer ik het lopen op blote voeten. In de winter zijn er minder deelnemers die hun schoenen uittrekken dan in de zomer, want als je dit voor het eerst doet is het best een beetje koud. Zelf vind ik het altijd verkwikkend, zelfs als er sneeuw ligt. Ik word echt blij van op blote voeten lopen!

Bron van vrije elektronen

Lopen op blote voeten zorgt barefootschoenenervoor dat je contact hebt met de onuitputtelijke bron van vrije elektronen die zich in de aarde bevindt, de aarde-energie. Zodra je via de huid contact maakt met de aarde, begint deze energie door je lichaam te stromen. De vrije elektronen gaan een verbinding aan met het teveel aan vrije radicalen dat in ons lichaam rondzwerft. Als je de Barefootschoenen aanhebt, zitten er geen isolerende rubberen of plastic zolen tussen jouw lijf en de aarde. Het leer geleidt de aarde-energie net zo goed als jouw eigen voetzolen.

Vrije radicalen neutraliseren

De elektronen die uit de aarde bij je naar binnenstromen, neutraliseren direct en krachtig het teveel aan vrije radicalen in je lichaam. Deze vrije radicalen, moleculen die op zoek zijn naar een los elektron om zich aan te hechten, doen op zich goed werk. Als er bijvoorbeeld een splinter in je vinger komt, zet het lichaam vrije radicalen in om bacteriën weg te vangen. De ontstekingsreactie die daarbij ontstaat, is een prachtige manier om deze ongewenste indringers te elimineren. Echter, als de bacteriën dood zijn, hebben de vrije radicalen geen functie meer. Het overschot eraan moet zelfs snel worden weggewerkt, want werkloze vrije radicalen gaan rondzwerven en gezonde cellen aanvallen. In het ergste geval veroorzaken ze chronische ontstekingen.

Chronische ontstekingsreacties

Er wordt steeds meer bekend dat deze chronischeblotevoeten ontstekingen aan de basis liggen van een groot aantal ziektes, zoals reuma, hooikoorts, astma, kanker en staar. Met name de zeer delicate weefsels van de ogen raken snel aangetast door vrije radicalen. De vrije elektronen uit de aarde die je lichaam binnenkomen als je op blote voeten loopt, maken snel en effectief korte metten met het overschot aan vrije radicalen.

Uit je hoofd, in je voeten!

Ik vind het persoonlijk heerlijk om op blote voeten te lopen. Het is prettig om te voelen wat er zich allemaal onder je voeten bevindt als je loopt. Het is fantastisch om het verschil te ervaren tussen het lopen op steen, zand, gras of modder. Er gebeurt zo veel daar beneden met mijn voeten, dat ik bijna niet in mijn hoofd zit. Dit werkt zo verfrissend dat ik altijd oplossingen voor “problemen” ontdek, zonder dat ik erover aan het nadenken was. Ik merk ook altijd direct dat mijn zicht scherper wordt. Ik ga dus letterlijk en figuurlijk beter zien.

Barefootschoenen, bijna echt op blote voeten

Ik ken verhalen over mensen die altijd op blote voeten lopen. Zo hoorde ik van een vriendin die in de tram een man in net pak zag, op weg naar zijn werk. Toen hij uitstapte zag ze dat hij op blote voeten was. Heel stoer vind ik dat, maar zelf doe ik dat niet. Ik kies mijn momenten uit om op blote voeten te lopen, bijvoorbeeld vlakbij huis in een stukje bos. Als ik daar langskom, doe ik altijd mijn schoenen uit. Nu ik de leren Barefootschoenen heb ontdekt, loop ik ook vaker op andere plekken zonder schoenen. Ik vind het opmerkelijk hoe goed de schoenen werken. Het is bijna alsof ik op blote voeten loop. Dat voel ik niet alleen in mijn hoofd, maar ook in mijn voeten zelf.

Een laagje bescherming

Lekker door de modder met de blote voetenMet de Barefootschoenen aan, kan ik heel duidelijk de ondergrond voelen onder mijn voeten. Maar dan met een laagje bescherming ertussen, wat ook wel weer prettig is. Zeker als je het niet gewend bent om buiten op blote voeten te lopen, kan het in het begin namelijk wat pijnlijk zijn, door de takjes, steentjes en andere objecten die je tegenkomt. Met de Barefootschoenen aan voel je de ondergrond nog wel, maar net wat minder extreem. Het leer biedt echt een laagje bescherming, zonder dat het je afsnijdt van de aarde, wat wel gebeurt met rubberen en plastic zolen.

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

In mijn korte krachtige oogcollege leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Meld je via onderstaande link aan voor dit oogcollege en leer:

  • Wat de basisbehoeftes van het oog zijn
  • Hoe je eigen natuur werkt
  • Hoe jouw overtuigingen invloed hebben op goed zicht.

Oogcollege: Gezonde ogen zien perfect

Aan het eind van het oogcollege kun je zien hoe je stappen kunt nemen voor een verder vervolg.

Comment Section

18 reacties op “Schoenen die helpen om beter te zien


Door Jose op 6 mei 2020

Hallo Karin, ik loop graag met mijn blote voeten over mijn grasveld, zomer en winter, maar onlangs heb ik een flinke ontsteking aan mijn teen opgelopen. Het heeft weken geduurd voordat de teen weer redelijk normaal was en ik vermoed dat ik door een insect ben gestoken. Nu durf ik niet meer met blote voeten te lopen. Heb jij weleens zo’n ervaring gehad of gehoord, en hoe ga je daar dan mee om?


Door Karin op 6 mei 2020

Dit heb ik zelf nog niet meegemaakt. Ik heb wel geleerd dat bij het lopen op blote voeten belangrijk is de voeten goed te verzorgen, ik smeer met regelmaat mijn voeten in met wolvet.
Naast het aarden is het ook belangrijk om goed voor je gezondheid te zorgen en goed te eten. Een blijvende ontsteking zegt ook iets over je algehele gezondheid.
Voor meer informatie hierover kun je mijn oogcollege bekijken:
https://volzicht.nl/oogcollege/


Door Elisabeth op 2 juni 2018

Hallo Karin, Wat een interessant stuk heb je geschreven. Het roept wat vragen bij me op. Ik moet de komende jaren mijn slechte houten vloer vervangen. Wat raadt jij aan als geleidende vloerbedekking? Ik las hierboven dat beton geleid, ook als er een ijzeren bewapening in ligt?En wat leg ik er het beste op, kurk?Door Karin op 5 juni 2018

IJzer geleid ook, vloerbedekking en kurk niet. Een stenen vloer of betonnen vloer geleid.


Door Mariken van Boekel op 24 januari 2017

Bij zomerse wandelingen in het bos of de duinen, mag ik graag op bepaalde stukken op blote voeten lopen, dat is heel verkwikkend. Ook s morgens met blote voeten even een rondje op het bedauwde gras, herinner ik me van vroeger. Al een tijd niet meer gedaan. Ga het zeker weer eens vaker doen .


Door Marya op 18 januari 2017

Hallo, ik loop graag op blote voeten, maar zoals Edith ook al schreef, draag ik inlegzooltjes en heb een heupafwijking, waardoor een been ongeveer een cm langer is dan het andere been. (Heupdysplasie – heupprothese). Desondanks doe ik aan Zumba en het liefst op blote voeten. Helaas is de vloer van rubber, toch vind ik het lekker voelen en dansen gaat fijner dan met ‘zware’ gympen.
De Zumba docente vroeg me of ik schoenen wilde aandoen, wat is wijs?


Door Karin op 18 januari 2017

Waarom vroeg ze dat. Zumba heeft toch zijn oorsprong in Afrika. Als je naar de oorspronkelijke bevolking daar kijkt, wordt er gedanst op blote voeten.


Door Lilian op 17 januari 2017

Beste Karin, dank voor de tip. Tegenwoordig worden ook veel vloeren in huizen aan de onderkant geïsoleerd. Ik heb een houten vloer, isolatie is dus vanuit dit oogpunt ook niet zo slim?


Door Karin op 18 januari 2017

Klopt, maar hout geleid ook niet. Dus dan maakt het niet meer uit. Beton of steen bijvoorbeeld wel.


Door wendy op 17 januari 2017

Ik loop graag op klompen, denk je dat die hetzelfde effect hebben als leren schoenen (beide natuurlijk materiaal)?


Door Karin op 17 januari 2017

Hout geleid de energie van de aarde niet, rubber en plastic ook niet. Leer wel.


Door Petra Dakkenhorsr op 17 januari 2017

Ik probeer zoveel mogelijk te aarden maar vaak lukt dat niet in de Randstad.
Aan het strand, op gras en in de sneeuw, doe ik het wél. Ik ervaar het als heel positief. Ik heb ook een aardingsmat thuis.
Ik ga deze schoenen zeker kopen. Bedankt voor de tip Karin


Door Edith de Lege. op 17 januari 2017

Beste Karin,

Al jaren heb ik podozooltjes omdat ik doorgezakte voeten heb.
Dan kan ik die zolen niet in die barefoot schoenen leggen.
Zonder zolen durf ik het niet, ik ben weer bang voor klachten.
Maar dan ben ik niet geaard.
Wat is je advies hierin.
Met een vriendelijke groet,


Door Karin op 17 januari 2017

Beste Edith,
Beter loop je niet op zooltjes, die houden de natuurlijke beweging tegen, zetten je voeten vast. Net als een bril doet. Veel lopen op blote voeten kan je juist helpen bij je klachten.


Door An Riswick op 19 januari 2017

ik ben ongeveer 6 minuten in de sneeuw gaan lopen, en naderhand heb ik zeker een uur pijn in mijn voeten gehad


Door Karin op 19 januari 2017

Als je het niet gewend bent, dan is meteen in de sneeuw lopen wel wat rigoureus. Langzaamaan opbouwen is wel belangrijk. Ik hoop dat het inmiddels beter gaat met je voeten.


Door Erna op 7 februari 2017

Ik heb ook inlegzolen, maar mijn voeten verslechterden evenwel in snel tempo. Nu ik barefoot schoenen gebruik loop ik zonder pijn.
Het is wel even wennen, je voeten en benen moeten getraind worden om natuurlijk te functioneren. Net zoiets als met de bril waarschijnlijk.

Plaats een reactie


*