Jan nam vorige week deel aan mijn driedaagse Ogenretraite in Egmond aan Zee. Tijdens een van de oefeningen die we deden, kreeg hij een inzicht: "Ik kan niet opgeven," zei Jan. "Opgeven is gevaarlijk voor me." 

Bij de oefening hielden de deelnemers een tekst zo dicht bij hun gezicht dat hun ogen het als vanzelf opgaven. De ogen beseften dat het gewoon onmogelijk was om de tekst nog te kunnen lezen. Het aparte bij deze oefening is dat mensen dan direct ontspanning ervaren. Zo worden zij zich ervan bewust dat zij al die tijd vanuit spanning keken, terwijl er juist ontspanning nodig is om goed te kunnen zien.

Open je blikveld voor meer zicht

Jan kon niet opgeven

In tegenstelling tot de andere deelnemers voelde Jan geen ontspanning in zijn ogen ontstaan. Zijn ogen konden niet opgeven en Jan bleef hard zijn best doen. Toen we daar dieper naar keken, kwam de volgende overtuiging aan het licht:

Jan is een echte ondernemer. In zijn leven heeft hij diverse uitdagende projecten aangepakt. Hij gaf nooit op, het project moest slagen. Zelfs als gaandeweg bleek dat het onmogelijk was om het project te laten slagen, ging hij door. Hierdoor bouwde zich grote spanning op in zijn systeem. Een ander gevolg was dat hij soms, maar helemaal niet aan een project begon. Want ja, als het gevaarlijk is als je opgeeft, dan is het belangrijk om secuur te zijn met wat je aanpakt.

Open je blikveld voor meer zicht

Jan kreeg inzicht in zijn levenshouding door het doen van de oogoefening en het gesprek dat we er daarna over hadden. Zoiets is enorm waardevol. Je wint aan bewustzijn en kunt andere, betere keuzes gaan maken. 

Een mooie plek in Afrika

Zijn avontuurlijke inslag heeft Jan naar Afrika gebracht, waar hij na veel pieken en dalen inmiddels een mooie plek voor zichzelf heeft gecreëerd. Geen appartement boven een supermarkt, dat past niet bij hem. 

Hij houdt nog steeds van uitdagingen, maar de tijd van roekeloos zijn en slecht voor zichzelf zorgen is voorbij. Hij heeft de moed gehad om in het Diamond Traject van VolZicht te stappen, net nu hij voor een aantal maanden in Europa is. Hij begrijpt dat zijn ogen de ingang zijn naar diepere niveaus. Dat de gezondheid van zijn ogen samenhangt met zijn algehele gezondheid. Als hij goed zorgt voor zijn ogen, zorgt hij goed voor zichzelf.

Tijd, geduld, bewustwording

Jan moet een omslag maken. Het vraagt tijd, geduld en bewustwording om de zelfzorg in zijn systeem te integreren. Maar hij is er dapper mee aan de slag gegaan en merkt al veel effecten. Er is meer rust. Hij heeft meer aandacht voor wat hij voelt en nodig heeft. En door een simpele oefening die hij van mij heeft geleerd, kan hij nu ontspannen de kilometers rijden die hij momenteel aflegt in Europa.

Open je blikveld voor meer zicht

Hoe is het met jouw zelfzorg gesteld? Ben jij bereid om dieper te kijken en het pad te vinden naar herstel van jouw gezondheid? 

Vul onderstaand formulier in voor een gesprek

Klik hier voor het formulier

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen