Prachtige film over de oorsprong van veel symboliek
13 oktober 2014 

Prachtige film over de oorsprong van veel symboliek

symboliekEen prachtige film en een echte aanrader is Symbols of an alien sky. Het is even een zit om de film te zien, hij duurt twee uur, maar het is meer dan de moeite waard. Veel symbolen zie je over de hele wereld terug in grottekeningen, maar ook verweven in de gebruiken van vele culturen, zoals in de Egyptische, Aziatische en de Keltische cultuur. In deze film wordt uitgelegd waar symbolen vandaan zijn gekomen: de mensen over de hele wereld zagen allerlei figuren aan de hemel.

The Golden Ages

Het is anderhalve maand geleden dat ik de film heb gezien, nog voordat ik de sleutels van mijn nieuwe woning kreeg, dus pin me niet vast op de precieze details. Zo’n 15.000 jaar geleden – als ik het getal goed heb –  zag ons firmament er niet hetzelfde uit als vandaag. In de film wordt uitgelegd dat de planeten anders stonden en dat we zelfs een andere zon hadden. Saturnus was in die tijd onze zon, de huidige zon stond veel verder weg. Naar deze tijd wordt ook wel verwezen als “The Golden Ages”.

Saturnus was een zon

Vanaf de aarde zagen we dus Saturnus als de zon. In de film wordt getoond welke effecten dit moet hebben gehad op aarde. Door de planeet Mars en als ik het goed heb onthouden Venus, die voor Saturnus langs bewogen, ontstonden er plasma-effecten in de lucht. Die zagen er op ieder moment van de dag anders uit, al naar gelang de stand van de aarde. De makers van de film laten zien hoe symboliek in allerlei culturen is ontstaan door wat de mensen in die tijd aan de hemel zagen.

Symbols of an alien sky

Het symbool van de kroon op het hoofd van een koning is gerelateerd aan de stralen die de zon liet zien op een bepaald moment van de dag. De lange kin, die je terugziet in Egyptische beelden, was ook een interpretatie van wat men in de lucht zag. Ook de tong, die op veel oude afbeeldingen uit de mond steekt, was een vertaling van dat wat mensen aan het firmament zagen. Hetzelfde geldt voor de hoorns van een stier. In de film wordt verklaard waar het beeld van de draak vandaan komt, waarom de goden uit het hindoeïsme eruit zien zoals ze eruit zien en waar het (Keltische) kruis vandaan komt. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

Een overweldigend, prachtig schouwspel

De film is in het Engels, helaas niet ondertiteld, en er is eerst een stuk inleiding voordat je bij de verklaring komt. Maar dan word je ook echt beloond met de werkelijke beelden die de mensen 15.000 jaar en langer geleden in de lucht konden zien. Zo ontzettend mooi. Ik kan nu al zo genieten van het spel dat de zon kan spelen met de wolken, van hoe mooi de maan eruit kan zien en de prachtbeelden die wolkenformaties opleveren. Maar zoals het er in die tijd heeft uitgezien, mag je wel een groot wonder noemen. Dat is een overweldigend, prachtig schouwspel geweest.

Mars

Het gaat om drie films in totaal. In de tweede film laten de makers zien hoe Mars aan zijn kraters komt. De verklaringen die nu worden gegeven door de NASA kloppen niet met datgene wat de film laat zien. Er wordt een andere verklaring gegeven: bliksemflitsen hebben de kraters veroorzaakt. In een laboratorium zijn deze effecten nagebootst en zo laten de filmmakers zien dat je dan eenzehoornsvandestierlfde soort kraters krijgt als er zich op Mars bevinden. Op een kwade dag waren er vele verschuivingen aan het firmament. Bliksemschichten die kratervorming op Mars veroorzaakten en Saturnus die als zon doofde. De hemel moet er angstig en moordzuchtig hebben uitgezien vanaf de aarde. In veel oude verhalen lees je hierover terug als het moment waarop de goden oorlog maakten in de hemel.

Saturnus

symbolenDe derde film gaat dieper in op Saturnus. Die film heb ik zelf nog niet gezien, dat staat nog op de agenda. Een andere naam voor Saturnus is de Zwarte Zon. Dit beeld komt terug in diverse symbolen, als een zwarte kubus of als een cirkel met een zwarte cirkel daaromheen. Saturnus en de Zwarte Zon worden in verband gebracht met duivelaanbidders. Hoe deze theorie precies in elkaar zit, weet ik niet. Ze zeggen dat in die tijd de hardheid, vertaald in bijvoorbeeld geweld, oorlogen enzovoort, op de aarde is gekomen. Het is eigenlijk wel vreemd dat de Zwarte Zon, een natuurfenomeen, in een duivels hoekje geplaatst wordt. Terwijl het donker zo helend voor ons is, is er een enorme angst rondom de duisternis gecreëerd. En dus ook rondom de Zwarte Zon.

Ik kan je in ieder geval de eerste film van harte aanbevelen. Hij is bijzonder om te zien en zit logisch in elkaar. Het is niet zomaar een verhaaltje; alle feiten zijn goed onderzocht en onderbouwd. Ik zou het heel leuk vinden als je hieronder wilt delen hoe je de film hebt ervaren en of je misschien andere feiten die erin naar voren komen, en die ik vergeten ben te noemen, zou willen aanvullen. 

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloadenOver de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
nicoI
Door

nicoI

op 20 Oct 2014

Hoi Karin,Mooie film. Hoe kan ik de twee vervolgfilms zien? Ja dat hele collectieve onderbewuste, waardoor je in bijvoorbeeld eskimo-sprookjes en overgeleverde historie weer dezelfde dingen aantreft (ook trouwens in hun toekomstvoorspellingen) als bij andere oude volken, dat wordt door veel "wetenschappers" verworpen en/of veronachtzaamd bij hun onderzoekingen naar de geschiedenis van de aarde en van het heelal. Jammer, want waarom zou je bronnen van informatoe overslaan? In wezen onwetenschappelijk.n Tiental jaren geleden kwam ik vaak in Bordeaux en een van de eerste dingen waarnaar ik altijd weer ging kijken was die oude, 13e eeuwse kathedraal, vlakbij het treinstation St. Jean. Daarop was, in relief uitgehouwen, de aartsengel Michael, zittend te paard, terwijl hij Satan, die op de grond ligt, met een lans doorsteekt. En die Satan had vleugels en leek erg veel op allerlei drakenafbeeldingen die er overal zijn. Uit zn bek kwam een gespleten tong. Late Middeleeuwen, maar tegelijk vandaag.Er wordt op sommige internetsites ook nogal wat bericht over de planeet Niburu. Die zou om de 3.500 jaar ons zonnestelsel binnenkomen en dan de aarde passeren. Met allerlei gevolgen. Wat vind jij daarvan?N.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 20 Oct 2014

Ga naar you tube en zoek symbols of an alien sky episode 2 full en episode 3 op. Dat verhaal van planeet Niburu is mij nog niet bekend. Ga ik ook eens opzoeken, wel interessant.

Reactie plaatsen