Stroming of stagnatie?

Soms lijkt het wel of alles in en om mij heen stagneert. Dat er geen vooruitgang is en ik steeds weer in het oude blijf hangen. Na het ongeluk van mijn zoon, zie vorige blog, voelde het helemáál alsof ik in mijn vooruitgang teruggeworpen werd. Ik had er net een cursusweek bij Peter Grunwald opzitten. Tijdens die week zijn we bezig geweest het zien te coördineren vanuit de hogere visuele cortex. En dat deden we niet alleen met het zien, maar ook met het lichaam, de geest, de binnen- en de buitenwereld.

Geblinddoekt liep ik rond

IMG_1035We hielden onder andere ‘interviews’ met alle delen van het visuele systeem. Geblinddoekt liep ik dan rond met een partner die vragen stelde aan mijn lagere en hogere visuele cortex, mijn hoornvlies, netvlies, glasvocht, het ciliair lichaam enzovoort. Daarna wisselden we elkaar af. Verder maakten we veel gebruik van het neerzetten van intenties. De laatste oefening van de cursus was een interview met de hogere visuele cortex. De vragen gingen over het vertrek, de aankomst thuis en de komende dagen en weken.

Contact, samenzijn, plezier, genieten, stroming, gemak

Ik had een fijn gesprek en ik zag helemaal voor me hoe ik opgehaald zou worden door mijn man, aan zou komen op de camping en mijn kinderen weer zou zien. Ik stelde me voor hoe de rest van de vakantie zou verlopen. De plannen die we nog hadden voor de komende weken, met daarbij de intenties hoe deze dagen zouden zijn. “Contact, samenzijn, plezier, genieten, stroming, gemak.” Zo zag ik de dagen voor me. Ik kon echt merken dat ik anders in het leven stond en alles coördineerde vanuit mijn hogere visuele cortex.

De Getroffen Eik

IMG_1033Een ongeluk had ik echter niet voorzien. Met regelmaat doe ik een legging met mijn Tarotkaarten van het Wilde Woud, prachtige kaarten die me laten zien welke ontwikkelingen ik doormaak. Soms is een legging heel helder, soms begrijp ik hem niet, of pas later. De dinsdag na het ongeluk besloot ik de kaarten te raadplegen. Onderaan de stapel liggen altijd de kaarten van mijn vorige legging. Die had ik op de laatste ochtend van de cursus gedaan. Ik legde die kaarten nog eens opnieuw neer en tot mijn verbazing lag precies in het midden de kaart: “De Getroffen Eik”. Op een ander niveau had ik het ongeluk dus wél voorzien.

Respect

Ik deed een nieuwe legging en weer lag deze kaart in het midden. Ik vertelde dit aan mijn zoon en hij zei: “Wil je me de volgende keer even waarschuwen als je die kaart trekt?” Tsja, wie had kunnen voorzien dat ik de kaart in deze trekking zo letterlijk zou moeten nemen? Een andere kaart die naar boven kwam, was “Respect”. Op die kaart staat een klein, wild mannetje met een wat angstaanjagende blik in zijn ogen. Ik denk dagelijks terug aan deze kaart.

Storm en onweer

IMG_1044Terwijl ik op dit moment veel van de kennis en wijsheid die ik me eigen heb gemaakt toepas om mijn zoon verder te helpen, is er ook een heleboel kennis en wijsheid waar ik nog niets mee doe. Ik weet bijvoorbeeld dat mijn zoon veel baat kan hebben bij EMDR-therapie. Vooral in het begin schoot hij in paniek bij iedere aanraking in de buurt van zijn benen, en nu is dat er nog steeds wel. Gisteravond stormde en onweerde het en was hij erg bang. De tak is op een windstille dag, na de storm, van de eik op zijn benen gevallen. De angst zit er goed in dat takken van bomen kunnen vallen. En zeker bij harde wind.

Protocol ‘niet belasten’

Mijn zoon mag zijn benen niet belasten, terwijl ik heb gehoord dat ze in Afrika een gebroken been rechtzetten en juist wél belasten. Dan vordert de genezing veel sneller en kwijnen de spieren niet weg. Ik heb dit een paar keer benoemd, en sommige behandelaars die we zijn tegengekomen beamen wel dat ik gelijk heb. Maar uiteindelijk zitten we toch vast in het protocol ‘niet belasten’. Het lijkt nu of we in een periode van stagnatie zitten. Onze zoon doet wel wat oefeningen, maar gaat niet echt vooruit. Hij had altijd van die stevige kuitspieren en nu zie ik de benen steeds dunner worden. Ook de wond lijkt nog niet helemaal goed dicht te gaan.

Rustig aan

IMG_1036Toch ga ik nu niet achter iemand aan die hem kan helpen met de angst. En ga ik ook niet op zoek naar iemand die weet van de Afrikaanse methode. Met regelmaat komt de kaart “Respect” weer naar boven en zie ik de ogen van het wilde mannetje voor me. Het lijkt of hij tegen mij zegt: “Rustig aan, geef hem de tijd en ruimte om te genezen.” De dingen die ik doe om het herstel te bevorderen zijn goed, maar ik hoef niet alles uit de kast te trekken. Steeds weer nieuwe mensen aan zijn bed, hoe goed ook bedoeld, is niet wat hem nu helpt.

Het stroomt wel degelijk

Voor mij mag het dan wel lijken dat de energie stagneert, maar ondertussen gebeurt er natuurlijk heel veel, zijn de wond en de botten in de benen van mijn zoon aan het genezen, en stroomt het wel degelijk. De ‘stroming onder de stagnatie zien’ is belangrijk bij het helingsproces. En dit geldt ook voor de ogen en het verbeteren van het zicht.

Stroming en stagnatie

IMG_1043Ik kreeg deze week een mail van een mevrouw met sterk bijziende ogen. Zij vertelt dat er na twee maanden veel zonder bril te zijn geweest, qua sterkte aan haar ogen niets is veranderd (volgens de meting bij de opticien). Maar ze schrijft: “Toch zie ik veel beter en functioneer ik niet lekker meer met mijn normale bril. Met twee ogen kijkend door mijn gewone bril, zie ik twee regels verder dan eerder het geval was. Verder voel ik ook dat mijn ogen meegaander zijn. Ik hoef ze niet meer bij de hand te nemen en naar links en rechts te richten. ’s Ochtends gaan ze gemakkelijker open en heb ik meteen beeld. Ondanks dat ik de bril nog veel op heb, voel ik dat de gelaatsspieren zich er minder naar richten. Alles is meer ontspannen.” De meting lijkt dan stagnatie aan te geven, maar uit haar verhaal blijkt dat de boel flink stroomt.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Heb jij last van een gevoel van stagnatie? Lukt het je om onder de stagnatie de stroming te zien? Ik vind het leuk als je hieronder een reactie achterlaat.

IMG_1040De illustraties zijn afkomstig van de Tarot van het Wilde Woud.

 

 

 

 

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Maria de Jong
Door

Maria de Jong

op 04 Sep 2015

Hoi Karin, Misschien een beetje een maffe tip, maar ik ben ooit eens ergens tegengekomen dat als je getroffen bent door een voorwerp (een tak, stok, mes o.i.d.) en daardoor 'schrik in je lijf' hebt overgehouden, het kan helpen, om hetzelfde voorwerp weer even dicht tegen de huid/wond te houden. Op die manier ervaar je dat het niet het voorwerp is, dat kwetst, maar enkel de situatie van het moment. Ik heb het zelf eens uitgeprobeerd toen ik me in de vinger had gesneden (vrij pijnlijk), en dat werkte toen goed (al vond ik het aanvankelijk erg eng). Misschien niet helemaal praktisch als het om een enorme tak gaat, maar misschien kun je er iets mee.

Karin
Door

Karin

op 05 Sep 2015

Dank je wel, goede tip. Ik zal op zoek gaan naar een stuk hout, het hoeft natuurlijk niet eenzelfde dikke tak te zijn.

Annemie Bel
Door

Annemie Bel

op 01 Sep 2015

Karin, Soms gebeuren er dingen die je niet wilt en die je niet kunt voorkomen. De manier waarop je er mee omgaat heb je wel zelf in de hand en dat is zo mooi om te lezen dat jij dat kan. Het geeft mij de kracht om door te gaan want ik begin af en toe te twijfelen of mijn zicht ooit beter zal worden. Ik wil er volledig voor gaan en jouw verhaal over stagnatie en stroming geeft weer hoop. Annemie

Marcel Stortelder
Door

Marcel Stortelder

op 01 Sep 2015

De mentale instelling dat het glas halfvol is en niet halfleeg geeft mij kracht. Ook helpt het erg veel ,dat ik twee keer per dag een oefening met geleide fantasie op een cassettebandje doe. Op een gevisualiseerd zwart schoolbord vervang je dan het negatieve beeld van jezelf door een positief beeld.Daarnaast helpt veel bewegen. Zie ook op internet onder Marcel Stortelder. Marcel

Dinie Davids
Door

Dinie Davids

op 01 Sep 2015

Karin, Wat goed van jou om zoveel wijsheid te bezitten, dat je ook in staat bent om een stap terug te doen en jouw zoon de rust te geven!! Valt niet mee voor een buitenstaander en al helemaal niet als moeder om niet continue te willen/moeten helpen! Heel veel sterkte voor jouw zoon en jezelf. Dinie Ten aanzien van de stagnatie: het is een continue proces van vertrouwen en wanhoop. Af en toe denk ik dat het beter gaat (vooral als de zon schijnt en het licht is) om weer een stuk terug te vallen. Maar ik probeer me vast te houden aan de stroming die, zoals jij aangeeft, vast onder de stagnatie toch aan het werk is.....

Frieda Janssens
Door

Frieda Janssens

op 01 Sep 2015

Ingevolge de drukte in het ouderlijk huis komt het er niet regelmatig van om het internet te raadplegen bij mij thuis. Maar vandaag gelukkig wel en heb ik met veel aandacht je blog kunnen lezen die zo goed beschrijft hoe jij met je gezin ervaart wat je dierbare zoon is overkomen tijdens jullie vakantie. Ik wens jullie allemaal het nodige geduld en vertrouwen om het tot een goed einde te brengen. Liefdevolle groetjes, Frieda.

Marga van Klinken
Door

Marga van Klinken

op 01 Sep 2015

Mooi wat je beschrijft Karin, Blijf maar vertrouwen, het komt goed! Liefs, Marga

Reactie plaatsen