Verlangen naar sneeuw, ijs en kou!
16 december 2014 

Verlangen naar sneeuw, ijs en kou!

Ik kan intens verlangen naar sneeuw, ijs en kou. Als er buiten sneeuw ligt, word ik echt vrolijk en blij. Sneeuwballen naar elkaar gooien, van de heuvel af sleeën of wandelen in een bos. De stilte die ontstaat als het heeft gesneeuwd is zo mooi en bijzonder. Ik geniet van het schaatsen over een bevroren slootje. Al ben geen fanatieke toerschaatser, ik vind het gevoel van glijden over het ijs heerlijk. Met een frisse kou, strak blauwe lucht en een lekker zonnetje.

Een witte kerst, daar teken ik voor!

Van mij mag de winter komen. Een witte kerst daar teken ik voor. Sinds een aantal jaren vieren wij kerst in een huis in de bossen en we hebben het twee keer gehad dat er een dik pak sneeuw lag toen we aankwamen. Eén jaar moesten we zelfs de rit er naar toe een dag uitstellen omdat het zo hard sneeuwde. Daar aangekomen werden we ruim beloond voor het uitstel. Het is zo’n mooi gezicht, een dikke laag sneeuw op de takken van de bomen en een wit kleed dat de aarde bedekt. Nu ik dit schrijf, ruim een week voor kerst, ziet het er nog niet naar uit dat het zal gaan sneeuwen. Maar je weet het nooit.

Wat is er veranderd aan de winterpret?

sneeuwijskouIk weet dat niet iedereen van sneeuw en ijs houdt en dat vele mensen liever naar een tropisch eiland gaan. Maar als je naar kinderen kijkt, dan vinden ze de sneeuw allemaal leuk. Het heet niet voor niets winterpret, maar in de loop der jaren is er iets veranderd waardoor we een echte winter niet meer als pret ervaren. Sneeuw en ijs geven ook veel beperkingen, zoals gladheid, wegen die niet goed begaanbaar meer zijn en glibberige voetpaden. Maar dit zijn beperkingen waar kinderen geen last van zullen hebben.

Tempo verlagen door de sneeuw

We zitten zo vast in ‘verplichtingen’, ‘moeten’, ‘doorgaan’ in een tempo dat niet past bij gladheid en sneeuw. Ik woonde een paar kilometer van de school van de kinderen vandaan, dus wij gingen altijd op de fiets. Behalve als het had gesneeuwd. Het is dan niet fijn om te fietsen, zeker niet met kleine kinderen en als de fietspaden niet schoongemaakt zijn. Ik pakte dan de slee en we gingen lopen. Dat betekende dat ik ruim op tijd weg moest, want het was al snel een half uur lopen. Heen, maar ook weer terug. Mijn tempo die ochtend moest ik dan direct verlagen door de sneeuw.

Sneeuw en ijs krijgen de schuld

sneeuwenijsWerk en verplichtingen maken dat we met kou en gladheid toch maar in de auto naar het werk toegaan, of met de trein die het op dit soort momenten uitvalt. En als je dan gestrand bent op het station of de snelweg dan is de kans groot dat de sneeuw en het ijs de schuld krijgen. Maar eigenlijk ligt de oorzaak van het probleem toch meer in de indeling van ons leven en onze maatschappij.

Moeiteloos glijden over het ijs

Spelen in de sneeuw en op het ijs is genieten van het leven. De kou ervaren om je daarna weer binnen op te kunnen warmen. Het spelen geeft rust en beweging aan je ogen. Het volgen van sneeuwvlokken die naar beneden dwarrelen werkt heel ontspannen voor de ogen. Toen ikzelf nog maar net mijn bril af had gezet, kregen we een koude winter. Ik merkte dat schaatsen op het ijs wonderen deed voor mijn zicht. Ik kon met een wazige blik het ijs opgaan en na een paar minuten schaatsen veranderde alles. Mijn zicht werd helder en scherp. Wellicht dat  het moeiteloze gevoel van het glijden over het ijs direct oversprong op mijn ogen.

Het kind in ons allen

sneeuwIn het boek ‘Take off your glasses and see’ van Jacob Liberman staan de volgende woorden: This book is dedicated to the child within all of us who has always been able to see (Dit boek is opgedragen aan het kind in ons allen die altijd heeft kunnen zien). Zo draag ik dit stukje op aan het kind in ons allen die altijd heeft kunnen genieten en spelen in de sneeuw, ijs en kou. Een witte kerst, ik gun het iedereen. Genieten van de stilte van de sneeuw en tegelijkertijd spelen en lachen in de sneeuw. Sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen maken. Als we nu eens met zijn allen verlangen naar sneeuw, ijs en kou, misschien krijgen we dan nog wel een echte winter dit jaar!

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

wittekerst

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen