Wat heeft een gevoel van schaarste met jouw ogen te maken?

Wat heeft een gevoel van schaarste met jouw ogen te maken?

Ervaar jij schaarste in je leven? Heb je het gevoel dat je te weinig tijd hebt om de dingen te doen die je wilt doen? Heb je steeds een tekort aan geld, of heb je wel geld, maar ervaar je alsnog zorgen of het wel genoeg is? Ervaar je een tekort aan ruimte en/of liefde in je leven? Het klinkt misschien gek, maar er is een overeenkomst tussen de conditie van jouw ogen en je gevoel van schaarste.

128 miljoen, een overvloed aan cellen

Op het netvlies van onze ogen zitten lichtgevoelige cellen, genaamd staafjes en kegeltjes. Het zijn er wel 128 miljoen per oog. 8 miljoen kegeltjes en 120 miljoen staafjes is een overvloed aan lichtgevoelige cellen. Peter Grunwald beschrijft in zijn boek Eyebody het pad dat je visuele systeem doorloopt in de hersenlagen, vanaf je ogen t/m je visuele cortex aan de achterkant van je hoofd. Hij laat zien hoe ieder lichaamsdeel vertegenwoordigd is in het visuele systeem. Zo is er een verbinding tussen het hoornvlies van het oog en de borstkas. Hij ontdekte bij toeval dat het aanspannen van zijn hoornvlies, een spanning gaf in zijn borstkas. Liet hij het los in het hoornvlies, dan ontspande tegelijkertijd zijn borstkas.

Hoornvlies en borstkas

hetvisuelesysteemJe kunt het zelf eens uitproberen. Ga er even rustig voor zitten en sluit je ogen, dan is het gemakkelijker om te focussen op je lichaam. Geef nu de opdracht aan je hoornvlies zich aan te spannen, merk dan op wat er gebeurt in je borstkas. Geef dan vervolgens de opdracht aan je hoornvlies om te ontspannen, merk dan op wat er verandert in je borstkas. Het is een heel subtiele beweging en het kan wat oefening van je vragen om dit te voelen in je lichaam.

Vergeving, helderheid en liefde

Naast de verbinding met het lichaam ontdekte hij ook verbindingen met het etherische lichaam, de aura. De ruimte om het lichaam heen vertegenwoordigt de kwaliteiten van het leven. Zo staat het hoornvlies voor vergeving, de lens voor helderheid, de iris voor liefde en de lichtgevoelige cellen in het netvlies staan voor overvloed en waardigheid. Als je bedenkt dat er 128 miljoen van deze cellen zijn kan ik me de verbinding met overvloed goed voorstellen. En ik merk het ook terug in het leven.

Herkenning in schaarste

Ik ken zelf zeer goed het gevoel van schaarste en kan vaak het idee hebben dat ik geen geld genoeg heb om mij iets belangrijks te kunnen permitteren, geen tijd heb om de dingen te doen die ik wil doen, geen ruimte genoeg heb voor mezelf of om de aandacht te geven aan anderen die ik wil geven. Deze schaarste kan ik nog steeds voelen, alhoewel hij vele malen minder is dan het vroeger is geweest. Toen had ik het financieel ook letterlijk krap, was de tijdsdruk in mijn werk ook echt groot en was er zo weinig ruimte voor mezelf dat ik uitgeput in de ziektewet eindigde.

Ik merk de schaarste ook terug bij reacties van mensen die problemen hebben met hun ogen. Een simpel voorbeeld dat ik vaak terug hoor:  iemand heeft mijn gratis e-book niet geprint, omdat hij dat zonde vond van het papier en de inkt. En vervolgens heeft hij het niet gelezen, want op de computer leest het niet prettig. Terwijl het e-book juist belangrijke informatie bevat voor het herstel van de ogen!

Uitgeputte kegeltjes

kegeltjesSchaarste is een groot goed in onze samenleving. Veel mensen hebben er last van en ondertussen gaan we met ons allen ook steeds slechter zien. Als je niet goed ziet, dan maak je te weinig gebruik van de overvloedige staafjes op het netvlies. En als deze niet gebruikt worden, dan verliezen ze hun functie, dan ga je nog slechter zien en neemt het schaarste gevoel toe. Tegelijkertijd werken de kegeltjes te hard en raken ze uitgeput. Dit kan zich zelfs uiten in het verlies van de functie van de kegeltjes, zoals bij macula degeneratie.

Keer de schaarste om

Je kunt dit proces ook weer omkeren, door de staafjes op het netvlies weer te activeren en de kegeltjes te ontspannen. Als je bijvoorbeeld palmeert dan worden de staafjes gevoed met de duisternis die jij creëert met je handen. Tegelijkertijd ontspannen de kegeltjes. Palmeren is heel gemakkelijk, je plaatst je vingers van je ene hand over de vingers van de andere hand heen, die leg je op je voorhoofd en de handpalmen leg je over je ogen. Je kijkt eerst of er geen lichtkiertjes zijn, want door je handen iets te verplaatsen maak je deze dicht, vervolgens sluit je de ogen. Nu is het helemaal donker.

Duisternis en vitamine A

Je kunt deze duisternis vergroten door aan verschillende zwarte objecten te denken, zoals een zwarte kat, de neus van de zwarte kat, de oortjes van kat, het puntje van de staart. Hoe donkerder het wordt, hoe meer je ontspant en je de staafjes activeert. In het donker zijn, helpt om de staafjes weer te laten zien. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen dat je voeding gebruikt die veel vitamine A bevat, want die voedt ook het netvlies en de lichtgevoelige cellen. Een hoog vitamine A gehalte vind je in de lever, zoals runderlever. Wel van een biologisch dier. En de levertraan van Green Pasture kan ik hiervoor aanbevelen.

Ik resoneer met overvloed

overvloedMijn gevoel van schaarste is zoveel minder sinds ik mijn bril af heb gezet en mijn ogen goed voedt. Als het nog eens de kop opsteekt dan ben ik me het ook snel bewust; vroeger had ik het helemaal niet door en geloofde ik mijn schaarste vol overtuiging. Nu weet ik dat het niet klopt of word ik er snel aan herinnerd. Laatst stak het weer even sterk de kop op en vervolgens is het eerste wat ik in een winkel zag: “Ik resoneer met overvloed”. Het stond op een doos met resonantie kaarten, ik trok een kaartje waarop stond: “Mijn innerlijke rijkdom manifesteert zich nu in overvloed in de wereld om mij heen.”

Deze zin wens ik iedereen toe.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Welke gevoelens van schaarste spelen erbij jou? Kun je daar ook een gevoel van overvloed tegenover stellen? Ik vind het leuk als je een reactie hieronder wilt plaatsen, zodat we overvloedig kunnen delen met elkaar;-)

 

 

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Anne
Door

Anne

op 27 Mar 2015

De gevoelens van schaarste die ik momenteel ervaar is toch weer 'mijn zicht is niet goed genoeg', 'mijn gezondheid is niet zoals hij zijn moet'. 'Ik zou meer energie willen hebben'. Het gevoel van overvloed zou kunnen zijn 'Ik kan mij vrijelijk bewegen als ik dat wil'. 'Ik kan fietsen zover als ik wil gaan'.

Petra
Door

Petra

op 25 Mar 2015

Dank je wel voor deze informatie. Het is duidelijk voelbaar de aanspanning van het hoornvlies en de borstkas. Ik ga voor overvloed.

Esther Janssen
Door

Esther Janssen

op 25 Mar 2015

Hé Karin, wat apart. Ik merk namelijk dat de laatste tijd mijn ogen best heel ontspannen zijn. Maar mijn longen niet. Heb jij hier een verklaring voor? Hartelijke groet, Esther

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 25 Mar 2015

Hoi Esther, Volgens Peter Grunwald is er een verbinding tussen de longen en delen van het oog, zoals de lens en de lensvloeistof, maar ook met de thalamus en hypothalamus. Ik heb geen directe verklaring voor de ontspanning in de ogen en de spanning in de longen, maar je zou tijdens het palmeren een verbinding kunnen maken met de ogen, thalamus, hypothalamus en de longen, door er rust en warmte naar toe te sturen. Kijken wat dat voor je doet.

Atie
Door

Atie

op 24 Mar 2015

Beste Karin, Dank je wel voor je interessante artikel. Leuk om te ontdekken dat blijkbaar je hoornvlies en borstkas met elkaar samenspannen ! De lever staat dacht ik ook in verbinding met de ogen, toch ? Er valt wat dat betreft nog veel te ontdekken voor mij. Vriendelijke groet, Atie.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 24 Mar 2015

Ja, dat klopt van de lever. Je nieren en je gal ook.

marian
Door

marian

op 24 Mar 2015

Hallo Karin, Ik weet dat het een beetje een rare vraag is, maar is slapen ook goed voor je? Ik bedoel, puur omdat je dan je ogen dicht hebt en in de duisternis ziet.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 24 Mar 2015

Dat is geen rare vraag, en het klopt wat je zegt. In een donkere kamer slapen is het allerbeste, dan voed je echt de staafjes en je slaap is dieper, omdat je pijnappelklier dan de meeste melatonine aanmaakt.

Gherita
Door

Gherita

op 24 Mar 2015

Iets vragen - dat is van de ene mens aan de andere mens, of van de mens aan God. Je kunt wel tegen jezelf zeggen: Ontspan je maar. Of: Span je in, til het op! Maar iets vragen aan een deel van jezelf, iets vragen aan een ding? Nee. Als iemand vraagt aan zijn hoornvlies om zich aan te spannen, en zijn hoornvlies doet dat, wie is het dan die aanspant? Die persoon zelf kan het niet zijn, want hij is de vrager.

Marcel Stortelder
Door

Marcel Stortelder

op 24 Mar 2015

Mijn bijziendhied ontwikkelde ik als kind door dat ik steeds gestimuleerd werd te lezen , terwijl ik buiten wilde gaan rennen. Gelukkig kan ik nu wel buiten trainen en daar probeer ik nu mijn ogen te scherpen. De ogen voelen nu sterker alleen het zicht verbetert nog niet erg. Marcel

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 24 Mar 2015

Beste Marcel, En hoe zit het met de kleur, diepte, ruimtelijk gevoel en contrasten zien. Zit daar ook geen verbetering in?

Mies Bernelot Moens
Door

Mies Bernelot Moens

op 24 Mar 2015

Karin, wat bedoel je met je gezichtsvermogen? Bedoel je niet een visus van 80%, een getalletje voor de scherpte van je ogen, dat de opticien meet met de juiste corrigerende glazen ervoor voor sterkte, cylindrische afwijking en scheefstanden van de ogen.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 24 Mar 2015

Zoiets bedoel ik ja. En daarin zit meteen het probleem, want hetgene dat de opticien meet is altijd een momentopname.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 24 Mar 2015

80 % van je gezichtsvermogen, juist ook om je blikveld wat breder te houden. Je kunt er een opticien naar vragen.

Bibi
Door

Bibi

op 24 Mar 2015

Hoi Karin, Ik heb een vraagje, Wat zijn de wettelijke eisen voor het gezichtsvermogen voor op de weg (auto/ brom scooter) weet jij dat misschien? :) Groetjes Bibi

Liesbeth
Door

Liesbeth

op 24 Mar 2015

Prachtig artikel, Karin. Dank je dat je je overvloed aan wijsheid en kennis met ons wilt delen! Ik heb geprobeerd mijn hoornvlies aan te spannen (tip aan Gherita: gewoon aan je hoornvlies vragen of het zich wil aanspannen, en dan voel je vanzelf iets). Inderdaad voel ik de verbinding met mijn borstkas: in de buurt van mijn borstbeen gaat zich ook iets aanspannen. Vanmorgen dacht ik nog: véél te veel dingen te doen, en véél te weinig tijd. Ik ga palmeren!! hartelijke groet, Liesbeth

Gherita
Door

Gherita

op 24 Mar 2015

Eh, ik weet niet hoe moet ik mijn hoornvlies zou kunnen aanspannen ... Wat wordt daarmee bedoeld?

Usha
Door

Usha

op 24 Mar 2015

En weer staat er in je artikel iets wat belangrijk is voor mij: hoornvlies staat voor vergeven.... kan ik mee aan de slag hoe lastig het ook is. Dank je wel Karin :)

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 24 Mar 2015

Liesbeth legt hieronder mooi uit hoe je dat doet. Eigenlijk doe je niets, je vraagt alleen maar.

Gherita
Door

Gherita

op 24 Mar 2015

Waarom is er dan zowel vragen als palmeren?

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 24 Mar 2015

Ik begrijp je vraag niet helemaal. Je vraagt dit aan je hoornvlies als je ogen gesloten zijn. Dan kun je makkelijker focussen op wat er gebeurt in je lichaam. Is dat wat je bedoeld?

Gherita
Door

Gherita

op 24 Mar 2015

Ik ben persoonlijk niet zo vóór het vragen aan iets aan mijn lichaam. Als anderen dat wel doen, dan, zo dacht ik, kunnen ze het palmeren achterwege laten, en aan hun ogen vragen om zich te ontspannen. Maar, het is beter om niets te vragen.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 24 Mar 2015

Goed idee. Palmeren helpt om te ontspannen, en je zou dat kunnen combineren met het vragen aan je lichaam om te ontspannen. En je kunt het ook los vragen aan je lichaam. Waarom zou je dit niet doen, wat is er op tegen?

Reactie plaatsen