Laat je ogen drie dagen stromen bij 't Hof van Axen
07 mei 2015 

Laat je ogen drie dagen stromen bij 't Hof van Axen

‘Stroming voor de ogen’. Wat kun je je daar nu bij voorstellen? Tijdens de driedaagse cursus op 2-4 september  in ’t Hof van Axen in Drenthe ga je dit ervaren. Ogen zien niet goed doordat er allerlei blokkades zijn in de doorstroming van het visuele systeem. Dit visuele systeem is complex en veelomvattend. Het begint vlak voor je ogen, doorloopt het hele hersengebied en reikt tot in de visuele cortex helemaal achterin je hoofd. En eigenlijk loopt het nog verder door, tot aan je kruin, voorbij het bovenste deel van je visuele cortex. Deze verbinding loopt ook weer helemaal terug naar je ogen.

De visuele verbinding hoort te stromen

Informatie en energie stroomt de hele tijd heen en weer via deze route. Dit zou moeiteloos horen te gaan. Maar als er zich in het geheel één of meerdere blokkades vormen, gaat dit doorstromen niet zo goed meer. Hierdoor wordt je zicht wazig, dubbel, of geeft het een vervorming weer. Je blikveld wordt smaller, of er verdwijnen delen ‘uit het zicht’. Je ogen voelen droog, pijnlijk of brandend aan, ze gaan rood zien of prikken. Je blik vertroebelt en is niet helder meer, wordt in plaats daarvan dof. Levenloos.

Brillen en lenzen veroorzaken een extra blokkade

brilisblokkadeEn dan denken we de oplossing te hebben. We zetten een bril op, doen lenzen in onze ogen, of laten in de ogen snijden. Dit alles doorbreekt echter de blokkades niet en het verbetert niet de doorstroming. Het tegenovergestelde is waar: er ontstaat juist een nieuwe blokkade in de samenhang. Brillen, lenzen en laseroperatie versterken namelijk de verbinding tussen de ogen en de lagere visuele cortex, en ze blokkeren de verbinding tussen de ogen en de hogere visuele cortex.

Prikkeloverdracht blokkeert door een bril

Als je een bril of lenzen voor je ogen plaatst, ga je scherper zien. Scherper dan de werkelijkheid is. De lichtgevoelige cellen op het netvlies die verantwoordelijk zijn voor scherp zien, de kegeltjes, worden extra hard aan het werk gezet doordat ze via een geslepen glas kijken. De oogzenuwen die de kegeltjes met de hersenen verbinden, lopen dwars door je hoofd direct naar het lagere gedeelte van je visuele cortex. Deze verbinding wordt overactief. Een ander soort belangrijke lichtgevoelige cellen op je netvlies, de staafjes, heeft niets te maken met scherp zien. Deze staafjes nemen wel heel goed beweging waar, vangen informatie op uit de ruimte om je heen en zorgen ervoor dat je in het donker kunt zien. De zenuwverbinding vanuit de staafjes loopt door naar het hogere gedeelte van je visuele cortex. Het is deze verbinding die je blokkeert als je een bril gaat dragen, omdat je je blik binnen de grenzen van het glas vastzet en de staafjes niet langer stimuleert.

Doorbreek de blokkades

Zandmeer, naar kijken om de ogen te ontspannenHet lichaam is een complex geheel; alles is met elkaar verbonden. Voor een goede gezondheid is het belangrijk dat alles doorstroomt. Voor goed, helder zicht geldt dat ook.

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Marcel Stortelder
Door

Marcel Stortelder

op 14 May 2015

De doorstroming van het visuele systeem was voor mij een z.g.n. "eyeopener". Toch lukt het mij nog niet scherp te zien.

Karin
Door

Karin

op 18 May 2015

Beste Marcel, Mooi dat het je ogen heeft geopend. Dat is een begin van de het doorstromen. Heb geduld met jezelf en je ogen.

Reactie plaatsen