Wat kun je doen aan droge ogen

In dit artikel deel ik met jou wat je kunt doen aan droge ogen. Droge ogen zijn een onderschatte kwaal. Als je last hebt van droge ogen, kan dat je hele lichamelijk en geestelijke welzijn aantasten. 

 Ik heb met mensen gewerkt die zulke pijn hierdoor aan de ogen hadden. Een klant van mij zei dat het bij haar vaak leek of ze glasscherven in haar ogen had. Echt een naar gevoel, gelukkig heeft zij dat inmiddels niet meer. Doordat ze met de tips aan de slag ging die ik hier met je ga delen. 

Zodat je ogen  weer prettig aan gaan voelen. 

Ik heb ook een video opgenomen waarin ik je vertel wat je kunt doen aan droge ogen. Klik hier voor het filmpje.

 wat je kunt doen aan droge ogen

Als je ogen te droog zijn, dan zijn er een aantal dingen aan de hand.

Te weinig knipperen van de ogen

Ten eerste je knippert te weinig. Ogen horen 20 keer per minuut te knipperen, uit onderzoek is gebleken dat achter een beeldscherm mensen nog maar 5 keer per minuut knipperen. Dat is 75% minder dan natuurlijk is. 

Het is dus heel belangrijk om te letten op je knipperen, maar ook om pauzes te nemen van het beeldscherm. Dus regelmatig van je scherm weg te lopen. En het beeldschermwerk beperken.

Droge ogen door voedingstekorten

Ten tweede hebben droge ogen ook te maken met voedingstekorten. Tegenwoordig weten we niet meer hoe we horen te eten. De moderne mens krijgt ontzettend veel  suiker binnen, maar ook plantaardige olie, zoals zonnebloem, koolzaad en soja olie. Dit is allemaal giftig voor het lichaam. En dus ook voor de ogen. 

En wat is de oorzaak van droge ogen

Het is belangrijk dat jouw ogen vitamines en mineralen binnen krijgen, Een tekort aan vitamine A en droge ogen hebben direct met elkaar te maken. 

Vitamine A zit vooral aanwezig in orgaanvlees, met name lever. En is dat nou juist het voedsel dat we bijna niet meer eten. 

Vitamine A haal je niet uit groentes en zeker niet uit vitamine preparaten. Er bestaan allerlei verschillende oogvitamine supplementen, waarvan ze dan zeggen dat er vit. A in zit, maar in de ingrediënten staat dan betacaroteen. Dit is een voorloper van vit. A, geen echte vit. A.

"Haar ogen voelde binnen een paar weken vele malen beter" 

Welmoet had extreem last van droge ogen, haar ogen waren ook bloederig rood. Dat was heel naar om te zien. Ze is een ondernemer en voor haar bedrijf doet ze veel werk achter de computer. Maar ze kon voordat ze bij mij kwam niet langer dan een half uur achter de computer zitten. 

Ze is mijn programma gaan doen en binnen een paar weken voelden haar ogen zoveel beter aan. Ook de roodheid was verdwenen. Ze kon ook weer haar werk doen. 

Voelen jouw ogen pijnlijk of droog aan. Het kan ook zijn dat ze er heel rood uit zien. Dit heeft allemaal te maken met droge ogen. 

Ik hoop dat dit artikel jou geholpen heeft.

Ervaar je veel droogte, pijn, spanning in jouw ogen, dan voel je dat waarschijnlijk op veel meer gebieden in jouw leven. Door de ogen weer te helen, is dat de ingang voor heling van je hele lichaam en leven.  Wil je meer weten over hoe je dit op natuurlijke wijze kunt helen, klik dan op onderstaande link voor mijn aanbod om je hierin verder te helpen.

Klik hier om stappen te zetten met de VolZicht methode.

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen