Welke resultaten kan ik verwachten?
27 januari 2014 

Welke resultaten kan ik verwachten?

welke resultaten kan ik verwachtenWelke resultaten kan ik verwachten? Dit is een veel gehoorde vraag die mensen mij stellen. Of: Hoe lang duurt het voordat ik resultaat kan verwachten? Kan ik van mijn bril afkomen door de cursus te volgen, ik heb -5, -6, -7, -8, -9, -10? Hoeveel mensen komen er van hun bril af na de cursus? Misschien zijn het wel vragen die ook door jouw hoofd heen gaan? Zijn het vragen waar je graag een concreet antwoord op zou willen hebben, voordat je je ook echt je bril af gaat zetten of je lenzen uit gaat doen. Of ben je al bezig, en lijkt het je wel fijn om hier een duidelijk antwoord op te hebben. Dan weet je tenminste een beetje waar je aan toe bent.

Geen quick fix

Helaas, ik geef hier dus geen concreet antwoord op, ik kan niet in de toekomst kijken en geen duidelijkheid hierover geven.  Je kunt zeker van de bril af komen, en de cursus helpt je daarin. Je leert wat je kunt doen om je zicht te verbeteren en de gezondheid van je ogen te verbeteren. Maar het is geen quick fix methode. Mensen gaan er mee aan de slag, worden zich bewust hoe ze kijken, dat ze het fijner vinden om zonder bril te kijken. Ze merken verbeteringen in het zien, verschillen in het zien. Het is dus niet zo dat het even is van ik doe de cursus en ik kan meteen perfect zien. Er zit meer omheen dan dat. Stap voor stap.

Zicht kan direct verbeteren

goed zicht dichtbij

Je kunt tijdens de cursus momenten hebben dat je zicht direct verbetert, maar dat kan ook daarna weer weg zijn. Ogen zijn geen vaststaand iets, zoals ze wel behandeld worden door opticiens en oogartsen. Ze meten -5,75 en -5,25 en dat is wat ze in je glazen zetten, waar je de winkel mee verlaat en vervolgens de hele dag door kijkt. Ogen kunnen in 1 seconde tijd wel zes keer van afwijking veranderen en dit kan zijn van -2 tot -4. In 1 seconde. Als je de pech hebt dat de opticien net -4 opmeet, dan loop je daar verder mee rond.

Het zicht was helder geworden

Ik herken het wel, ik heb dezelfde vraag gesteld aan mijn oogleraar. Hoe lang duurt het voordat ik goed kan zien? Met mijn sterkte (-3,25 en -2,75) verwachtte hij 4 maanden tot een jaar. Zelf merkte ik al snel dat ik dichtbij beter ging zien, terwijl ik juist moeite had met de verte. Dit ging heel snel, dat gebeurde al direct na de eerste les. Daar hoefde ik helemaal geen vier maanden op te wachten. De eerste weken was de wereld ver weg een wazige wereld en voelde ik me heel onzeker zonder mijn bril. Maar opeens was die wazige wereld weg, ik zag nog niet scherp in de verte, maar het was alsof er een mist was weggetrokken, het zicht was helder geworden. Ik ging ontdekken dat zicht meer is dan scherp zien. Ik ging veel meer kleur, diepte, contrasten zien. En het beeld werd langzaamaan scherper. Maar kon ook sterk wisselen in kwaliteit.

Het genieten van het zien

resultatendichtbijIk draag nu ruim vijf jaar geen bril meer. En het proces van goed zien is nog steeds gaande. Ik zie vele malen beter dan ik ooit zag met bril. Maar er zijn nog steeds momenten waarop ik moeite heb met het verre zicht. Dat ik spanning ervaar in het zien, dat het beeld in de verte waziger is dan het beeld dichterbij. Stel dat mijn leraar toen gezegd zou hebben, het proces van goed zien kan vele jaren duren, waarschijnlijk je hele leven lang. Misschien had ik dan wel nooit mijn bril afgezet. Dan had ik wel een heel mooi proces gemist, waarbij vele momenten van perfect zicht, waarbij ik diepte zie, alsof ik in een magische wereld rondloop. Dan had ik de intense kleuren moeten missen die ik nu zie. Het genieten van het zien wat ik nu veel meer doe dan toen ik een bril droeg.

“Mijn ogen zijn te moe om te kunnen lezen”

Een cursiste vertelde dat ze zo verbaasd was dat ze zoveel ontspanning kon ervaren na de eerste cursusdag. Ze vond het heerlijk hoe de ontspanning in haar ogen effect had op haar hele lichaam en geest. Een andere cursiste draagt haar multifocale bril niet meer. ’s Avonds bij het lezen draagt ze wel haar leesbril, “want dan zijn mijn ogen te moe om het te kunnen lezen.” Ze geeft de essentie al aan, haar ogen zijn eigenlijk te moe om te lezen, daarom lukt het niet.

Onzekerheid en vrijheid

resultatenverwegVia de mail hoor ik verhalen van mensen die door het simpel toepassen van mijn tips al effect merken. Alleen nog maar de bril dragen voor het autorijden, beter gaan zien door te knipperen en te palmeren.  Maar voor anderen is het weer een hele struikelblok om geen bril op te hebben en doorstaan eerst een hele worsteling met het niet dragen van de bril of lenzen. Iemand vertelde dat ze in het begin veel onzekerheid ervoer om de bril niet te dragen, maar dat ze nu juist vrijheid ervaart, ook al ziet ze alles niet altijd even goed in de verte.

Ik kan niet in de toekomst kijken

Ik geef geen voorspellingen, want dat kan ik namelijk niet. In de toekomst kijken. Mijn ervaring is dat mensen direct veranderingen merken, maar dit hoeft niet altijd direct in het zien te zijn. Als je direct resultaten wilt, dan kun je beter een bril of lenzen blijven dragen. Maar dan verandert er verder niets. Het is echt een proces waar je in gaat, die voor iedereen weer anders is. Gun je jezelf deze veranderingen en ervaringen, dit proces? Of wil je zekerheid, wil je weten hoe lang het duurt en hoe groot de kans is dat je van je bril afkomt? Deze zekerheid kan ik je niet geven.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden


Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen