Hoe stroom jij in het nieuwe jaar?
16 december 2014 
in Bewegen

Hoe stroom jij in het nieuwe jaar?

Hoe stroom jij in het nieuwe jaar? Ga je mee in de stroom van de maatschappij, waarbij je een bril op zet of lenzen in doet als je ogen het niet goed zien? Ga je naar de oogarts en/of opticien om je ogen te laten testen, controleren, opmeten? Ga je naar een dure kliniek om je ogen te laten laseren? Ik heb het in ieder geval jaren gedaan. Ik liet mijn ogen meten als ik een nieuwe bril of lenzen nodig had en stond er nooit bij stil wat die cijfers eigenlijk betekenden. En ik heb zelfs overwogen om mijn ogen te laten laseren.

Net als de zalm

Tot ik opeens tot het inzicht kwam om uit deze stroom te stappen. Ik deed mijn bril af en ging leren zien zonder bril of lenzen en stapte zo in mijn eigen stroom. Stap je ook uit deze stroom en besluit je tegen de stroom in te gaan zwemmen? Net als de zalm. In veel natuurreligies is de zalm een heilig dier vanwege haar vermogen om stroomopwaarts te zwemmen. Zij doet dit als ze naar haar geboorteplek terug zwemt om daar kuit te schieten. De zalm vertegenwoordigt zelfopoffering en wijsheid doordat ze zich tijdens deze tocht volledig uitput en velen sterven onderweg.

Kiezen voor een andere weg

hoestroomjij?Misschien is het niet zo’n goede vergelijking, deze associatie met uitputting en sterven als je tegen de stroom in gaat zwemmen. Maar het geeft wel aan hoe het soms kan voelen. Niet doen wat de rest van de wereld wel doet. Kiezen voor een andere weg. Kiezen om de wereld te zien met je eigen ogen, ook al betekent dit dat je zeker in  het begin wazig zal zien. Uit de stroom stappen die de meeste mensen volgen kan heel erg voelen als tegen de stroom in.

Eigen stroom ontdekken

Maar gaandeweg zul je je eigen stroom gaan ontdekken en volgen als je uit die grote stroom stapt. Je zult gaan ontdekken dat er veel te zien is onderweg, details, zoals bloemen, stenen, schelpen, golfjes op het water. En mooie vergezichten, prachtige landschappen, maar ook je eigen straat zul je gaan zien met andere ogen. Je zult gaan ontdekken dat de wereld zonder bril of lenzen er heel anders uitziet. Je zult meer kleur, details en diepte gaan zien. Je zult meer ontspanning ervaren in het zien en rust in je hele lichaam en geest. Ook al leek de weg in het begin tegen de stroom in, je zult ontdekken dat juist de grote stroom volgen tegen je eigen stroom in was.

Opluchting en frustratie

vindjeeigenstroomIk hoor van zoveel mensen terug dat ze het als een opluchting ervaren om zonder bril of lenzen te zijn. Maar tegelijkertijd kan er ook veel frustratie opkomen omdat de wereld zo wazig is zonder die glazen voor of op de ogen. Dit glas maakt de wereld vele malen scherper dan hij in werkelijkheid is. Je ogen zijn er zo aan gewend geraakt dat het een vorm van verslaving is. Iedere verslaving vraagt een periode om af te kicken en dat merkte ik bij mezelf en bij vele anderen. Dat vraagt tijd en doorzettingsvermogen. Hoeveel is afhankelijk per persoon.

Wazige mist

Voor mij was de wereld zonder bril in het begin een grote wazige mist. Ik had -3,25 en -2,75, dus hoe moet dat wel niet zijn als je -10 of -13 of zelfs -18 hebt. Maar ook met zo’n grote afwijking ervaren mensen veel ontspanning om de bril niet te dragen en zien ze vaak direct meer kleur en diepte zonder de bril. Ik merkte veel frustratie vanwege deze mist en heb toen vaak gedacht: “Als dit nog lang duurt, houd ik het niet lang vol”.

Je ogen worden gezonder, sterker, fitter!

Maar toch hield ik het wèl vol en werd ik rijkelijk beloond. Door de juiste stappen te zetten ging ik steeds meer rust ervaren in mijn leven, ik ging meer kleur, diepte, contrasten en scherpte zien. Eerst verbeterde mijn zicht dicht bij, terwijl ik toch dacht goed dichtbij te kunnen zien en gaandeweg ging ik steeds beter ver weg zien. Het loont echt om weer met je ogen te gaan zien, door te zetten en je door die wazige mist heen te bewegen. Je ogen worden gezonder, sterker, fitter!

Een verademing!

Een goed voornemen voor het nieuwe jaar, stap uit de stroom en ga met je eigen ogen leren zien. Een van mijn klanten vertelde het volgende Ik ben met de speciale oefeningen begonnen en het voelt als een verademing. Ik heb het idee dat m’n ogen normaal erg “vast staan” en dit voelt heerlijk ontspannen. Ze raken weer los. Ook zie ik meteen iets meer diepte.”

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Gelukkig 2021 in je eigen stroom met Prachtig Zicht!

 

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Marleen
Door

Marleen

op 24 Jan 2015

Ik ben erg benieuwd hoe jij aankijkt tegen zwakke plekken op het netvlies. Ik hen zeer slechte ogen, -7,5 en - 25. Daardoor is de bolling van mijn oog anders en dus eerder kan op een netvliesloslating. Nu is het ene oog al voor de helft gelaserd en moet de andere helft volgende week preventief en dan het andere oog nog. Ook heb ok sinds een paar jaar extreem droge ogen wat gepaard gaat met pijn en algeheel niet lekker voelen. Ik druppel de hele dag door. Helaas lijkt niks te helpen. Word er redelijk moedeloos van. Graag hoor ik hoe jij daar tegen aan kijkt en of je mischien tips hebt.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 25 Jan 2015

Beste Marleen, Je bent niet van vandaag op morgen naar zo'n hoge sterkte gegaan. Je hebt het voor je ogen nodig dat je hier tijd en aandacht aan besteedt en de juiste stappen zet. Ik kan je aanraden om naar de workshop toe te komen.

Vera van der Vet
Door

Vera van der Vet

op 10 Jan 2015

Ik ben mijn bril minder gaan dragen. Al jaren heb ik van tijd tot tijd last (vaak hele tijden niet) van een soort van draaiduizeligheid en/of licht in het hoofd. Maar na het minder dragen van de bril, kreeg ik juist een hele erge aanval van duizeligheid. Ben dus getopt om mijn bril minder te dragen. Gaat nu weer beter. Mijn vraag is: "Komt zoiets vaker voor bij een poging om minder de bril te dragen? Of ben ik daarin uniek?

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 11 Jan 2015

Door je bril niet te dragen komen allerlei spanningen naar boven. Die zijn er al wel, maar in je onderbewustzijn. Vandaar dat die duizeligheid zo sterk kan komen opzetten, het is in je bewustzijn gekomen en is een positief teken. Duizeligheid heeft ook te maken met het onbewust stop willen zetten van beweging. Door je bril af te zetten neem je meer beweging waar plus gaat het in je hoofd ook bewegen. Vanuit een onbewust proces probeer je dit stop te zetten en daar word je duizelig van. Je evenwichtsorganen juist trainen is heel goed om te doen. Dit doen we onder andere tijdens de workshop.

Annick Strobbe
Door

Annick Strobbe

op 30 Dec 2014

Hierbij geen reactie op het voorafgaande maar wel een vraag : Ik ben een vrij uniek geval (niet gekend bij de opticiens en bij de oogartsen) waarbij ik absoluut geen "ontspiegelde glazen" verdraag. Pijn in de ogen, duizelig, droge, brandende ogen enz. Na enkele dagen terug gewone glazen, waren de klachten verdwenen. In augustus voor het eerst een nieuwe bril zonder montuur, dus in 'kunstglas' en terug dezelfde problemen... Ik lees dat de hersenen zich moeten aanpassen aan een nieuw soort glas, maar in die mate ? duizelig zijn en niet gewoon raken... Ik weet wel dat ik overgevoelig ben maar dit is echt vreselijk. Nu kan ik zelfs de bril niet meer kiezen die ik wil... Heel graag reactie indien dit bekend is bij andere mensen ...

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 30 Dec 2014

Beste Annick, Misschien een goed moment om de bril maar zoveel mogelijk af te gaan zetten. In de workshop leer je hoe je dit het beste kunt doen.

stefan
Door

stefan

op 30 Dec 2014

Dag Karin, ik snap een ding niet, of eigenlijk ook mss wel..;) je zegt.. ''Ga je naar de oogarts en/of opticien om je ogen te laten testen, controleren, opmeten?'' ... ''Ik liet mijn ogen meten als ik een nieuwe bril of lenzen nodig had en stond er nooit bij stil wat die cijfers eigenlijk betekenden.'' Ik merk zelf dat meting vaak niet klopt, omdat ik al door de straling en drukte die aanwezig is in een winkel gebied wazig zien. (zal wel niet de enige zijn want meer dan helt van nederlanders heeft een bril, natuurvolkeren daarin tegen niet) Hoorde onlangs van iemand dat als ze in portugal was en tot rust kwam aan zee, haar ogen met een punt verbeterde, van iemand anders hoorde ik dat haar ogen 'onmeetbaar' waren dus steeds andere meting gaf. Dan natuurlijk ook nog ns de stres van een oogmeting waardoor je je gaat inspannen..en de onzinnigheid, dat je het kleinste lettertje moet kunnen lezen. Dus hoe kan je je ogen dan eigenlijk laten meten?

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 30 Dec 2014

Hoi Stefan, Ja, dat kan eigenlijk ook niet. Een oogmeting is een momentopname. Vervolgens ga je een bril dragen na deze momentopname en je ogen passen zich heel snel aan. Het is wel verschillende per persoon hoe "onmeetbaar" de ogen zijn. In de workshop leer je hoe je zelf kunt bepalen welke sterkte je nodig hebt. Want een eerste stap is de bril af gaan bouwen.

Reactie plaatsen