Zonlicht is goed voor je

Zonlicht is heel gezond, en het was er gisteren volop, bij Koninginnedag. Wat een geluk. Ook al wordt er vaak geschreven dat we op moeten passen voor de zon. Te weinig zonlicht is schadelijk voor je gezondheid. Uiteraard is het niet goed om zomaar in de volle zon jezelf te laten verbranden, maar het is wel belangrijk iedere dag zonlicht op te vangen. Zonlicht is er iedere dag, ook als het bewolkt is, komt er zonlicht door de bewolking heen.

Gevoelig voor zonlicht

Zelf was ik heel gevoelig voor zonlicht. In ieder geval mijn ogen. Als de lucht maar een beetje fel was, liep ik al met een zonnebril op. Vaak liep ik de hele tijd te wisselen van bril. Was ik binnen, dan droeg ik mijn gewone bril, kwam ik buiten, ging mijn gewone bril af en deed ik mijn zonnebril op. Dan hoefde de zon niet eens te schijnen, zo’n witte wolkendek voelde al te schel voor mijn ogen.

Lichtorganen

Ik deed mijn ogen ernstig te kort, maar wist ik veel. Ogen zijn lichtorganen. Het licht wat binnen komt bij de ogen, wordt niet alleen gebruikt voor de ogen zelf, tachtig procent van dat licht gaat via je hypothalamus naar andere belangrijke organen in je lichaam. Krijg je te weinig zonlicht is dat niet alleen schadelijk voor je ogen, maar je kunt ook allerlei kankers ontwikkelen. En in vergelijking met vroeger zijn we grote delen van de dag binnen, niet buiten. Dus komen we veel gezond licht tekort.

Zonnebril

Een zonnebril geeft je ogen een verkeerde boodschap. In ogen zit pigment en dit pigment geeft signalen door aan het pigment in je huid. Als er veel zonlicht is, zal het signalen doorgeven dat de huid pigment aan moet maken om niet te verbranden. Draag je een zonnebril, dan denken je ogen dat ze in een donkere kamer zijn. Ze zullen geen signalen doorgeven aan je huid, waardoor je sneller verbrand.

Zonnen

Zonnen is een hele goede oefening voor je ogen, om je ogen weer een betere conditie te geven, maar ook om van je lichtgevoeligheid af te komen. Ik heb nu helemaal geen last meer van een felle lucht of van de zon. Als het een hele zonnige dag is, dan zet ik een pet op. En als de zon fel schijnt in je ogen, ga dan niet knijpen, maar knipper vaker met je ogen, je zult merken dat het dan een stuk minder fel wordt. Het zonlicht maakt kegeltjes aan in je netvlies, met deze kegeltjes zie je kleur en diepte. Zonnen helpt je om beter te gaan zien.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

 

 

 

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Ingrid
Door

Ingrid

op 01 Sep 2020

Hallo, ik zet ook idd snel een zonnebril op tegen de felheid tegen de zon, Ik ben 57 jaar en zie soms als ik naar de lucht kijkt of een lichte muren ect wat van die slangetjes/ stipje voorbij komen. De ene keer meer last dan de andere keer. Probeer er niet te veel op te focussen, maar is lastig. Is daar wat aan te doen?

Karin
Door

Karin

op 03 Sep 2020

Zeker, als je met de stappen van de VolZicht methode aan de slag gaat, kun je zorgen dat deze een stuk minder worden en zelfs verdwijnen. Je kunt je gratis aanmelden voor het oogcollege voor meer informatie: https://volzicht.nl/oogcollege/

Bea
Door

Bea

op 19 Feb 2019

Ik ben ook erg gevoelig voor zonlicht en wíl daar niet eens vanaf komen... Ik heb HSP, volgens mij heeft het daar wel mee te maken. Alles wat tè is, heb ik last van, ook tè harde geluiden en dus ook de te felle zon. Het voelt voor mij niet oké om daaraan te wennen. Zelfs binnen is het vaak te licht voor me en gaan aan de kant waar de zon staat de gordijnen dicht...Het lijkt of het erger wordt en ik zou het liefst een zonnebril 4 hebben, dat is het donkerst. Binnenkort ga ik m’n ogen weer eens laten testen en zal het dan gelijk daarover hebben..

Marion
Door

Marion

op 02 Jul 2019

Graag wil meer weten over het welzijn van mijn ogen. Laatste jaar vaak wat brandende ogen en opmaken gaat dus niet ..helaas..en ook zijn ze het laatste jaar een punt achteruit gegaan. Otomitrist heeft niets bijzonders kunnen vaststellen. Als druppels tegen droge ogen, toch geen verandering. Dank u

Karin
Door

Karin

op 02 Jul 2019

Je kunt heel goed hierin stappen gaan zetten, zodat de ogen weer prettig en fris aan gaan voelen. Ik kan je adviseren om mee te doen met het webinar die ik regelmatig gratis geef. Je kunt je hieronder inschrijven: https://volzicht.nl/hoe-krijgen-jouw-ogen-die-niet-meer-zien-zoals-vroeger-weer-hun-eigen-zicht-terug/

Karin
Door

Karin

op 25 Feb 2019

Bekijk ook eens mijn online training en leer wat je ogen nodig hebben. Hoe minder ze dat krijgen hoe gevoeliger jij en jouw ogen worden. https://volzicht.webinargeek.com/gezonde-ogen-zien-perfect

Reactie plaatsen