Als ik het kan, kan jij het ook!

Mensen vinden mijn methode reuze-interessant, maar komen vaak met allerlei bezwaren. Ze denken dat het hen persoonlijk niet zal lukken om hun ogen weer gezond te krijgen en goed te gaan zien. Misschien herken jij je ook wel in een van de volgende uitspraken:

  • Ik heb er geen tijd voor, want ik heb een druk gezin / drukke baan / andere omstandigheden waardoor het niet kan.
  • Ik denk niet dat dit me gaat lukken, ik ben bang dat ik mezelf zal teleurstellen.
  • Mijn sterkte is echt te hoog. Gaan zien zonder bril, dat kan nooit.
  • Ik zit veel achter de computer, dus dat gaat nooit lukken.
  • Ik heb zulke zieke ogen, de dokter zegt dat er niet veel meer aan kan verbeteren.
  • Ik heb geen zin om de hele dag met mijn ogen bezig te zijn en oefeningen te doen.


een bril helpt niet echt

Ik herken mezelf zeker in een aantal van de uitspraken. Ik vind dat ik best een druk leven heb, als moeder van drie opgroeiende kinderen en als ondernemer met een eigen bedrijf. Toen ik voor het eerst hoorde dat ik op natuurlijke wijze weer goed kon gaan zien zonder bril, deed ik er niets mee. Ik had alleen een boek ter beschikking en dat verdween meteen in de kast. Ik vond het veel te lastig om oefeningen uit een boek te gaan doen.

Ik moest veel organiseren om goed voor mijn ogen te kunnen gaan zorgen

Vijftien jaar later raakte ik opnieuw geïnteresseerd. Inmiddels was er gelukkig internet en ik ging op zoek naar een leraar. Ik had het trouwens nog steeds heel druk in die tijd. Mijn kinderen waren klein en zelf zat ik in de Ziektewet, vanwege oververmoeidheid en een burn-out. Ik moest een hoop organiseren om naar mijn leraar toe te kunnen gaan en de reis alleen al was voor mij een hele onderneming.

jouw ogen zijn topsporters

Vervolgens ging ik tijdens de cursus mijn bril afzetten en… jeetje mina, wat een waas! Ik had -2,75 en -3,25, dat valt in vergelijking met anderen best mee. Maar ik ervoer de grote waas die ik zag als behoorlijk intimiderend en ik was ervan overtuigd dat ik zonder bril niet kon zien. Ik vond het bijvoorbeeld doodeng om zonder bril op straat te lopen.

Wat ben ik blij dat ik dit pad ben gaan volgen

Toch ging ik het doen. Stap voor stap leerde ik anders kijken. En er ging een nieuwe wereld voor me open. Wat ben ik blij dat ik dit pad ben gaan volgen! Het heeft me zoveel rust, energie, welzijn, gezondheid en plezier in mijn leven gegeven. Ik ben veel beter voor mijn ogen gaan zorgen en ja, dat vraagt tijd en aandacht. Ook nu moet ik mezelf nog wel eens aan de haren erbij trekken. Voor VolZicht doe ik veel computerwerk en ook ik heb de neiging achter de laptop te blijven zitten op momenten dat mijn hele gestel roept: STOP!

stop met computer, bril, lenzen

Gelukkig weet ik inmiddels dat ik echt moet stoppen en dat doet me altijd goed. Ik heb geleerd anders met computerwerk om te gaan, zodat het niet meer al mijn energie opslurpt. Ik heb geleerd om anders met mijn ogen om te gaan: ik koester ze, ik luister naar ze als ze protesteren, ik waardeer wat mijn ogen allemaal doen voor mij.

Ik begaf me op onontgonnen terrein

Toen ik naar de eerste les ging van mijn eerste oogleraar, werden ogen direct mijn passie. Ik wilde álles over de ogen weten en ging met veel geestdrift op zoek naar wat er allemaal nog meer mogelijk was op het gebied van natuurlijk zien en de gezondheid van de ogen. Ik heb na die eerste les veel nieuwe dingen geleerd en ontdekt. Ik begaf me daarbij op onontgonnen terrein. Het was een zeer hobbelig pad met pieken en dalen en zijwegen. De manier waarop ik uiteindelijk alle kennis heb weten samen te brengen in de VolZichtmethode, is uniek.

het pad is al bewandeld voor je

Deze moeilijke weg van alles zelf ontdekken en kennis combineren hoef jij niet af te leggen, omdat ik dat al heb gedaan. Ik laat je graag zien hoe je snel en gemakkelijk op pad kunt en direct goed voor jouw ogen kunt gaan zorgen, naast al je drukke bezigheden. Ik wijs je een gemakkelijke, leuke manier, die snel positieve effecten zal hebben.

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
R.A. Lo-A-Njoe
Door

R.A. Lo-A-Njoe

op 16 May 2017

Beste Karin, bedankt voor de tips die ik van je mag ontvangen. Via mijn zoon ben ik aan jouw gegevens gekomen. Ik zelf heb gelukkig geen problemen met het zien; maar mijn vrouw zou er wat aan hebben. Op verwijzing van de oogarts (moest zij van een bifocale bril af en adviseerde om twee aparte brillen laten maken. De opticien constateerde dat ze de droge maculadegeneratie heeft; maar we staan huiverig daar tegenover! wij kregen de tip om met oog oefeningen; bewegen; goede voeding en voldoende rust het probleem te lijf te gaan. We zijn nu bezig met verder onderzoek, omdat we een andere tip krijgen dat het een bacterie of virus kan zijn die het zien belemmert. Dat versterkt het vermoeden omdat ze geen geen donkere of wazige vlek in het centrum van het ook heeft, maar in een hoek een lichte waas(neusrichting). we willen eerst zekerheid hebben we de oorzaak van het minder goed kunnen zien. Ze is nu 84 jaar en is een diabetes patient. Men zegt dat deze twee dingen ook de reden kunnen zijn voor minder zicht. We zijn in ieder geval blij met jouw adviezen! En zullen proberen om die zoveel mogelijk te volgen.

Karin
Door

Karin

op 16 May 2017

Veel sterkte. Mocht je hier verdere hulp en ondersteuning bij willen, dan kan ik dat bieden.

ineke
Door

ineke

op 16 May 2017

vanaf 5 jaar draag ik al een bril. Ik ben nu 77jr kan me niet voorstellen dat deze cursus mij goed zal doen..(afgezien de gezelligheid...)

Karin
Door

Karin

op 16 May 2017

Beste Ineke,Waarom denk je dat het jou geen goed zal doen? Juist als je al zo lang een bril draagt, is het voor je ogen heel fijn om zonder bril te gaan leren zien.

Reactie plaatsen