Page content

Waarom is het zo belangrijk om de ogen te ontspannen?

Waarom is het zo belangrijk om de ogen te ontspannen?

Ik hoor het mensen vaak zeggen. “Ik kan goed ontspannen hoor” of “Ik ben ontspannen” of “Ik heb geen enkele moeite mij te ontspannen”. Misschien heb jij ook het gevoel dat je gemakkelijk kunt ontspannen, maar zie je ondertussen wel wazig zonder bril of lenzen, dichtbij, of ver weg. Of spelen er andere klachten in je ogen. Allemaal een teken dat de ogen niet ontspannen zijn.

Weet jij ook niet hoe je jouw ogen ontspant?

Het is best nog wel een dingetje, om je ogen te ontspannen. Niet iets wat je wordt geleerd op school of andere opleidingen. Terwijl je de ogen wel hard nodig hebt om je school goed te doorlopen of een opleiding af te ronden. Ook op werk zijn je ogen belangrijk, om te zien of je jouw taken goed uitvoert. Je gebruikt je ogen de hele dag door en toch geven we ze niet de aandacht die ze nodig hebben om goed te zien.

Wij mishandelen onze ogen

Ogen zijn delicate organen maar tegelijkertijd ook sterk. Ze kunnen best veel hebben, als je ziet hoe wij onze ogen mishandelen. Want echt hoor, de hele dag naar een scherm staren (klein of groot), vinden ze niet prettig. Vele uren binnen doorbrengen onder kunstmatig licht, daar worden ze ook niet blij van. Door glas zitten turen om toch maar wel scherp te zien, terwijl je ogen aangeven: “NEE, ik wil dit niet scherp zien”. Lange, saaie teksten lezen, of nare berichten in de krant. Nee, daar worden je ogen niet vrolijk en ontspannen van.

Onze ogen worden zwakker en zwakker

En misschien vind je het overdreven klinken, maar dit soort mishandelingen maken de ogen gaandeweg wel zwakker en zwakker. Dan begint het met wazig zicht, dichtbij of ver weg. Pijnlijke, vermoeide ogen. Voor je het weet worden de klachten steeds erger. Word de correctie in je brillenglazen of lenzen hoger. Ontstaan er serieuze klachten, zoals netvliesloslating, glaucoom, staar, macula degeneratie. En dan ben je echt wel verder van huis. Een bril helpt dan niet meer, je zicht wordt echt aangetast en voor je het weet kun je de dingen niet meer doen die hiervoor zo vanzelfsprekend waren.

zijn lekkende darmen de oorzaak van jouw oogklachten

Het is pure noodzaak om de ogen te ontspannen

De ogen ontspannen, dat is geen luxe, maar pure noodzaak voor het behoud van jouw zicht en jouw ogen. Daarom is het belangrijk dat je wel goed gaat zorgen voor jouw ogen. Dat je ze de aandacht geeft die ze nodig hebben, op de juiste manier.

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

In mijn korte krachtige oogcollege leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Meld je via onderstaande link aan voor dit oogcollege en leer:

Oogcollege: Gezonde ogen zien perfect

Aan het eind van het oogcollege kun je zien hoe je stappen kunt nemen voor een verder vervolg.

Filmpje die laat zien hoe belangrijk ontspannen ogen zijn.

Comment Section

13 reacties op “Waarom is het zo belangrijk om de ogen te ontspannen?


Door Cant op 5 december 2017

Heeft u soms een raadpleging voor de specifieke klachten van glaucoom en aantasting van de binnenste cellenlaag van het endotheel. Reeds operatie gehad voor glaucoom maar na 2 jaar al terug druppelen. ICE syndroom .Ander oog alleen ’s nachts droog


Door Karin op 6 december 2017

De ogen hebben een slechte conditie, het is belangrijk om de conditie van de ogen te versterken. Dan worden de klachten ook minder. Oogontspanning is daar een onderdeel van.


Door Dael monica op 11 oktober 2017

De laatste jaren is bij de jaarlijkse controle mijn oogdruk op het randje van te hoog,waar ik mij heel veel zorgen over maak volgens de oogarts kan ik hier zelf niets aan doen,en als hij te hoog moest worden moet i; voor de rest van mijn leven druppels in de ogen doen,is er echt niets wat men zelf kan doen om de druk te verminderen!Ik kan mij ook geen dure cursussen veroorloven met mijn pensioentje.Door Anna op 5 december 2017

Als veertiger al moet ik dagelijks druppelen tegen hoge oogdruk. En omdat ik de oefeningen wilde proberen heb ik het boekje (paperback) en gaatjesbril aangeschaft (want de volledige cursussen kan ik door diverse dingen niet volgen). Had een beetje vooruitgang geboekt, wat betreft het zien, in de vorm dat ik geen leesbril meer nodig had. En de druk was wisselend. Een poos geen oefeningen meer gedaan en alles was weer bij het oude. Dus de oefeningen moeten ook een heel leven worden gedaan om resultaat te blijven houden. Zo heb ik het ervaren.


Door Karin op 5 december 2017

Wat mooi dat je zulke goede resultaten hebt bereikt door het doen van de oefeningen. Zeker bij een verhoogde oogboldruk is het belangrijk hier aandacht aan te blijven schenken. Er is veel meer wat je kunt doen om te zorgen dat de resultaten die je bereikt duurzaam zijn, daarbij blijft dat het je hele leven belangrijk blijft om goed voor de ogen te zorgen. Net als met tandenpoetsen.


Door lisette op 25 september 2017

hoi karin
Het gaat niet zo goed met eten ik heb vaak weinig eetlust, zou dit met stress te maken kunnen hebben? Zouden oogpontspanningsoefeningen daar ook bij kunnen helpen?


Door lisette op 21 september 2017

vooral nu ik het weer drukker krijg merk ik dat ook m’n ogen wat branderiger aanvoelen. Nu is het dus extra zaak om ze te ontspannen.


Door Marianne op 30 september 2017

Hier ook Lisette…drukkere tijd en ogen gaan ook meer branden.


Door Lis op 19 september 2017

Zicht is momenteel ietsje minder. Merk ook dat mijn ogen wat zeer doen en vermoeid aanvoelen. Dus ook voor mij is het zeker zaak mijn ogen te ontspannen


Door Patrick op 19 september 2017

Je noemt glaucoom, staar, macula degeneratie. Ik heb het allemaal (pas sinds 4) jaar en daarbij nog glasvochtloslating en sinds een jaar een prisma afwijking. Verminderen doe ik het niet meer vrees ik, maar je opmerking hierboven om verdere achteruitgang te beinvloeden komt wel binnen. Zo had ik het nog niet bedacht…


Door Truusje Jore op 19 september 2017

Ik heb al natte Maculadegeneratie en word hiervoor al twee jaar behandeld met injecties. Ook heb ik in beide ogen een kunstlens (staaroperaties).
Hebben jouw oefeningen nog nut?


Door Karin op 19 september 2017

Wat vervelend dat het zo slecht met je ogen gaat. Mijn oefeningen hebben zeker nog nut, al is het maar om de ogen te ontspannen en verdere achteruitgang stop te zetten.

Plaats een reactie


*