Wat betekent het als je JA zegt tegen de VolZichtmethode?

Wat betekent het als je JA zegt tegen de VolZichtmethode?

Wat betekent het als je JA zegt tegen de VolZichtmethode? Wat wordt er van je gevraagd als je je bril afzet om echt goed te leren zien met je eigen ogen? Als je geïnteresseerd bent in deze blog, betekent dat misschien dat je al bent begonnen met de methode. Of dat er twijfels bij je spelen, en dat je nog niet zeker weet of je deze stap wel wilt zetten. In beide gevallen is het belangrijk dat je goed weet wat de methode precies inhoudt. Wat is belangrijk als je met VolZicht aan de slag gaat?

Doekje voor het bloeden, of …

Door JA te zeggen tegen de methode, geef je je ogen geen doekje voor het bloeden meer. Je geeft ze geen bril waarmee ze gemakkelijk scherp kunnen zien. Zodra je volgens de VolZichtmethode gaat werken en je bril definitief afzet, zie je meestal eerst nog waziger dan voorheen. Ook een operatie of druppels die je krijgt van de oogarts, zijn slechts een doekje voor het bloeden. Je doet namelijk niets aan de oorzaak van de klachten die je hebt met je ogen.

een bril helpt niet echt

Geen quick fix

Door JA te zeggen begin je eindelijk duurzaam te investeren in jouw ogen. Je pakt de oorzaak aan van de klachten die je hebt, zodat er ook echt iets verandert en verbetert. Dit krijg je niet van vandaag op morgen voor elkaar, het is geen quick fix-oplossing die in een paar weken jouw klachten doet verdwijnen. Het vraagt tijd en inspanning. Voordeel is dat je wel veel resultaat bereikt. De gezondheid van je ogen wordt niet alleen beter, je gaat ook meer kleur, diepte, contrast en ruimte zien, je (in)zicht wordt helderder, je groeit persoonlijk, je gaat dieper slapen, je wordt rustiger in je hoofd, je hele lichaam en geest worden meer en meer gezond.

Gezondheid is holistisch

Begrijp je dat gezondheid holistisch is? Dat het belangrijk is dat je de problemen met je ogen van alle kanten tegelijk aanpakt? Dat dit een duurzame uitwerking heeft, waar je vervolgens je hele leven wat aan hebt? Dan begrijp je dus ook dat je niet van vandaag op morgen alles dik voor elkaar zult hebben, maar dat je hier verschillende stappen voor moet gaan zetten. Ingrijpende stappen in je leven. Omdat het niet altijd even gemakkelijk zal zijn om deze stappen te zetten, is het belangrijk om hier begeleiding, ondersteuning en hulp bij te krijgen.

ogen die goed zien

Op eigen houtje werkt niet

Ik hoor mensen soms zeggen dat ze het zelf wel kunnen, leren zien zonder bril. Dat ze er op eigen houtje mee aan de slag gaan. En dan hoor ik ook teleurstellende ervaringen terug. Deze mensen merken na twee maanden eigenlijk geen goed resultaat op, ze vinden de methode daardoor moeilijk vol te houden en vervolgens gooien ze de handdoek in de ring. Ze zijn teleurgesteld. De methode werkt niet voor hen, denken ze. Ze zetten hun bril weer op, of gaan toch de operatie aan om bijvoorbeeld van hun staar af te komen.

Teleurstellende ervaringen

Als ik doorvraag bij dit soort teleurstellende ervaringen, dan merk ik dat er een aantal dingen aan de hand zijn:

  • Het is cruciaal om de juiste stappen op het juiste moment te zetten, wil je verbetering verkrijgen. In de gevallen van teleurstelling en mislukking zijn belangrijke stappen niet goed of niet op het juiste moment gezet.
  • De focus is niet goed, waardoor het lijkt of er niets verandert. Als ik mensen daarop wijs, dan blijkt er vaak heel veel wél verbeterd en veranderd te zijn. Alleen zagen mensen het zelf niet.
  • Mensen voelen zich eenzaam en alleen in het proces. De buitenwereld begrijpt er niets van en dan is het lastig om de intrinsieke motivatie levend te houden.

Investeren in je ogen

Om je ogen weer gezond te krijgen en goed te gaan zien, is meer nodig dan een paar oefeningen van internet doen. Het vraagt veranderingen op verschillende terreinen in je leven. Het vraagt om gezond eten voor je ogen, anders omgaan met voeding. Het vraagt om ánders te gaan kijken en goed voor de ogen te gaan zorgen. Je dient tijd en aandacht te investeren in de gezondheid van je ogen.

De VolZichtmethode heeft resultaat

Hoe is dat met jou? Ben jij iemand die begrijpt dat goed zicht niet van de ene op de andere dag ontstaat? Dat de oogklachten die je hebt, niet van vandaag op morgen als sneeuw voor de zon verdwijnen? Maar begrijp je ook dat als je de juiste stappen zet met de juiste begeleiding, je werkelijk blijvend positief resultaat kunt boeken? Ik heb de VolZichtmethode ontwikkeld vanuit diepgaand (zelf)onderzoek, ervaring met het begeleiden van mensen in dit proces en door verregaand te bestuderen wat er allemaal speelt bij oogklachten. Als je alle stappen van de VolZichtmethode volgt, ga je op weg naar gezonde ogen die goed kunnen zien.

Wat betekent het als je JA zegt tegen de VolZichtmethode?

Wil jij dit meemaken? Deze verandering in jouw ogen, in jouw leven? Wil jij een duurzame verbetering in je zicht, zodat je vervolgens je leven lang goed zult kunnen zien met je eigen ogen? Wil jij in dit proces begeleid worden en wil je erin investeren?

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
H.M.Broekmeijer
Door

H.M.Broekmeijer

op 23 Apr 2020

ik heb niet kunnen ontdekken wat de kosten zijn om aan de workshop mee te doen.....

Karin
Door

Karin

op 23 Apr 2020

Hier vind je de informatie over de workshop en de kosten: https://volzicht.nl/introductie-workshop/

Filip
Door

Filip

op 06 May 2017

Misschien is er wel een natuurlijker, gezondere methode om terug scherp te zien, een alternatief voor de zogenaamde quick-fix oplossingen maar dan is dat volgens mij maatwerk - persoonlijke begeleiding. Is deze volzichtmethode ook ergens in België te volgen ?

Karin
Door

Karin

op 07 May 2017

Beste Filip, Klopt wat je zegt. Persoonlijke begeleiding is wat ik geef in mijn programma. Dit is niet in België, maar veel begeleiding gaat ook via de telefoon en er zijn een aantal bijeenkomsten in Nederland, daar komen vaker mensen uit België op af. Als je dit wilt, kunnen we met elkaar in gesprek gaan.

Reactie plaatsen