Het Wonder van het Zien

Ik was hard aan het werk geweest, ben bezig een nieuwe online training op te zetten. Dat betekent: veel achter de computer zitten. Mijn ogen waren er moe van, mijn lichaam was dat ook. Het staren naar en zitten achter een beeldscherm is een onnatuurlijke stilstand die we onszelf dagelijks opleggen. Ik ging de tuin in om even wat yogaoefeningen te doen, beweging in mijn lichaam te brengen.

het wonder van het zien, volzicht.nl


Ik deed een vooroverbuiging, stond met mijn hoofd naar beneden en had daardoor een prachtig “uitzicht” op het gras. De grassprietjes sprongen als het ware naar me toe en daar in de diepte viel mijn blik op stukjes mos. Felgroene, minuscule mossprietjes zag ik en daarop schitterden hele kleine druppeltjes water. Prachtig! Ik was direct bevrijd van de druk van mijn bezigheden, in verwondering over dit prachtige beeld. Het is het Wonder van het Zien, dat mij getuige maakt van dit mooie kunstwerk uit de natuur.

Het Wonder van het Zien

We staan er meestal niet bij stil, bij dit wonder. We vinden het gewoon dat we kunnen zien met onze ogen. Ook als het zien minder goed gaat doordat het zicht wazig wordt, zijn maar weinig mensen zich ervan bewust hoe verdrietig het eigenlijk is om je scherpe zicht te verliezen. We weten namelijk van het bestaan van de bril en gaan gewoon over op het voorzetten van glas voor onze ogen. Want dan wordt alles weer scherp. Helaas verliezen we hiermee wel steeds meer het Wonder van het Zien.

Glas haalt het levendige weg

Hoe komt dat? Glas haalt het levendige weg uit wat ik net in mijn tuin kon aanschouwen. Door het glas worden de kleuren doffer, de diepte verdwijnt, de contrasten worden minder. Toen ik nog een bril droeg, en dat heb ik bijna 30 jaar lang gedaan, was ik me nauwelijks tot niet bewust van dit soort wonderen. Ik zag ze helemaal niet. Niet op deze manier.

Natuurlijk zag ik met mijn bril op wel of ik me in een mooi landschap bevond, of iemand een knap gezicht had, of dat ik naar een mooi gebouw keek. Maar het was anders. De beelden waren platter, vlakker, niet zo sprankelend.

Je kunt het alleen zelf ervaren

Dat je anders kunt zien, dat kun je alleen maar zelf ervaren. Als je de bril af gaat zetten en de ogen leert ontspannen, ga je pas echt opmerken hoeveel er te zien valt. Zo hoor ik vaak van klanten terug dat ze opeens veel meer zien op de route die ze dagelijks al jaren bewandelen. Ze halen veel meer plezier uit het zien en worden zich, net als ik, bewust van Het Wonder van het Zien.

Hoe zet je de stappen om anders te gaan zien?

Ik krijg wel te horen van mensen dat het niet werkt, zonder bril goed gaan zien. Het probleem zit hem dan in het feit dat ze het zelf  gaan uitproberen. Ze zetten de bril af, maar dat is niet genoeg. Het is echt belangrijk dat je meer stappen gaat zetten. Ooit ben je aan de bril begonnen omdat je wazig zag. Je deed iets niet goed in het zien. Om wél weer goed te gaan zien, is het belangrijk dat je een paar dingen leert. Namelijk:

  1. Je bewust gaan worden van de spanning die er zit in de ogen.
  2. De spanning los gaan laten.
  3. De ogen leren ontspannen.
  4. Anders gaan zien met de ogen, vanuit ontspanning ipv met spanning.
  5. Het blikveld gaan vergroten.
  6. De ogen goed verzorgen.
  7. De ogen gaan voorzien van de juiste voedingsstoffen.

Ervaar opnieuw het Wonder van het Zien

Als je deze stappen gaat zetten, ga je opnieuw het Wonder van het Zien ervaren. Ja, opnieuw, want als kind zag je het waarschijnlijk al. Kijk maar naar kleine kinderen en de verwondering die zij ervaren. Gaandeweg ben je het kwijtgeraakt, verloren, is het van je afgenomen door de grote mensenwereld.Wil je dit Wonderzicht weer terug? Ik kan je hierbij helpen.

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen