Page content

Creëer ruimte in je zicht met Cranio Sacraal Therapie

Creëer ruimte in je zicht met Cranio Sacraal Therapie

Creëer ruimte in je zicht met Cranio Sacraal Therapie. Zeven jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Cranio Sacraal Therapie en dat leverde mij iets heel moois op, namelijk drie dagen magisch zicht. De eerste keer dat ik naar de therapeute ging, vertelde zij mij dat mijn atlas, de bovenste nekwervel, scheef stond. Ik liet deze wervel rechtzetten via een speciale atlasprofilaxbehandeling. Als de atlas eenmaal rechtstaat gaan mensen meer kleur en diepte zien, zo liet ik me vertellen. Dat proces was bij mij al op gang gekomen sinds ik mijn bril had afgezet en me bezighield met de methode voor natuurlijk zien. Ik zag dus al meer kleur en diepte, maar na de tweede craniobehandeling was mijn zicht drie dagen lang magisch.

De hele wereld sprankelde

weldaad voor de ogenHet was echt wonderbaarlijk, zoveel ruimte en diepte als ik zag. De hele wereld sprankelde en leefde, en ikzelf sprankelde en leefde volop. Alles in mij borrelde en bruiste vrolijk en ik zag de energie door de wereld stromen. Alles was magisch en mooi om te zien. Ik voelde me intens blij, opgetogen. Na drie dagen was deze magische glans helaas verdwenen. Al die dagen voelde ik in mijn nek een bepaalde spanning die ervoor moest zorgen dit gevoel vast te houden. Op een gegeven moment nam de spanning het over en verdween de magie.

Opzienbarend effect

Dat was jammer, maar er was wel heel veel veranderd in mijn zicht. Dat was stabieler geworden, ik had geen last meer van dubbelzien, het was gemakkelijker om mijn ogen te ontspannen, het voelde prettiger aan in het hele ooggebied en ik genoot meer van het zien. De combinatie van de oefeningen om anders te zien die ik al deed, plus de behandelingen bij de craniosacraaltherapeut, was opzienbarend te noemen.

Wat is Cranio Sacraal Therapie?

Nog steeds lig ik maandelijks bij de craniosacraaltherapeut op de bank en ik kom er altijdmeer ruimte voor de hersenen met cranio therapie helemaal verkwikt weer vandaan. Wat is Cranio Sacraal Therapie? Men is erachter gekomen dat we, naast het ritme van onze hartslag en dat van onze ademhaling, nog een derde ritme hebben, namelijk het craniosacraalritme. De vloeistof die ons zenuwstelsel voedt, het craniosacraalvocht, stroomt door de wervelkolom. De beweging van deze stroming, die ritmisch tussen hersenen en heiligbeen heen en weer gaat, is heel minimaal en subtiel. Een craniotherapeut kan de beweging detecteren en beïnvloeden door zachte aanraking, bijvoorbeeld door aanraking van de voeten, het heilig been, langs de randen van de schedel, het voorhoofd. Het gevolg is het krachtig opheffen van blokkades op lichamelijk, emotioneel en spiritueel gebied.

Hersenen en ogen

Regelmatig kwam het idee naar boven om de opleiding tot craniosacraaltherapeut te gaan doen, maar ik bleef twijfelen. Zelf behandelaar worden, daar lag namelijk niet mijn ambitie. Afgelopen voorjaar hakte ik echter de knoop door. Ik deed mee met een studieweek “Ken je brein”. De ogen en de hersenen zijn direct en intens met elkaar verbonden. Ik pas al veel oefeningen voor de hersenen toe in mijn ogenprogramma, had al over dit nog zo onbekende gebied gelezen en gehoord en wilde graag nog meer leren.

Stroming stimuleren

Al gauw daarna volgde “Ken je brein 2” en ik was inmiddels helemaal in de ban van de stroming hersenvocht stimulerensuperinterressante materie. Een logische vervolgstap was toen de basiscursus Cranio Sacraal Therapie, eigenlijk een logischere volgorde dan dat ik heb gemaakt. Ken je brein 1 is namelijk een module uit het tweede jaar. Doordat ik de positieve effecten van de therapie zelf al zo vaak had ervaren, vond ik het zeer boeiend om te leren wat er nu precies gebeurde in mijn lichaam. Om nog meer te weten te komen over hoe de hersenen werken, en over het craniosacraalvocht. En ik wilde leren hoe je deze stroming zelf kunt stimuleren, op een zachte, open manier.

Mijn hersenen de ruimte geven

De diverse botten in de schedel hebben ruimte nodig, om mee te kunnen gaan in het ritme van de stroming van het craniosacraalvocht. Als deze schedelbotten vastzitten en verkrampt zijn, blokkeert dit de stroming. En deze blokkade kan het zien beïnvloeden. De ogen en de hersenen hebben letterlijk ruimte nodig om goed te kunnen zien. Tijdens een van de opleidingsdagen lag ik op de tafel en kwamen mijn hersenen als het ware helemaal los, namen ze ineens veel meer ruimte in. Mijn behandelaar vertelde: “Het was alsof ik in een achtbaan zat. Ik moest wel twintig centimeter naar achteren stappen om met de hersenen mee te gaan zodat ze de ruimte kregen waarom ze vroegen.” Ze straalde erbij, zo bijzonder was het om dit te ervaren.

Spanning in de kaken

Een van de deelnemers die bij mij op de tafel lag tijdens het oefenen, vertelde dat ze erg veelcreeer ruimte in je zicht met cranio sacraal therapie spanning vasthield in haar kaken. Ze had ook vaak last van hoofdpijn, het vasthouden van de kaken kan daarmee te maken hebben. Ik hield mijn handen tijdens de behandeling bij dit gebied en na een tijdje voelde ik opeens het hele kaakgebied zakken en ontspannen. De kaken zakten wel tien centimeter naar beneden, heel bijzonder. De kaak van deze deelneemster voelde helemaal zacht en ontspannen na de behandeling en haar hoofdpijn was weg.

Twee uur slapen

Bij iedere craniosessie wordt er weer iets anders aangeraakt. Ik ervaar het zelf iedere keer alsof ik tijdens de behandeling steeds dieper wegzak in het ritme van de craniostroming, in het voelen van mijn lichaam en de ontspanning. Het effect erna is steeds anders. In het begin kwam er veel vermoeidheid los en kon ik na een behandeling zo twee uur slapen. Nu voel ik me soezelig, aangenaam, ontspannen en bruis ik van energie.

Creëer ruimte in je zicht met Cranio Sacraal Therapie

Na de basiscursus kon ik veel meer ruimte ervaren in mijn hoofd, in mijn zicht. En bovenop mijn hoofd is het nu licht gevoelig, een beetje als spierpijn. Niet onaangenaam. Ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat het weefsel in dat gebied door het effect van de behandeling wat is gaan rekken, weidser is geworden. Zo kunnen de hersenen ook echt blijvend de ruimte krijgen die ze tijdens de cursus ingenomen hebben.

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

In mijn korte krachtige oogcollege leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Meld je via onderstaande link aan voor dit oogcollege en leer:

  • Wat de basisbehoeftes van het oog zijn
  • Hoe je eigen natuur werkt
  • Hoe jouw overtuigingen invloed hebben op goed zicht.

Oogcollege: Gezonde ogen zien perfect

Aan het eind van het oogcollege kun je zien hoe je stappen kunt nemen voor een verder vervolg.

Comment Section

8 reacties op “Creëer ruimte in je zicht met Cranio Sacraal Therapie


Door Frieda Janssens op 5 september 2017

An, ik vermoed dat Joyse Van Deuveren de therapeut in Lelystad bedoelt die met de magneten werkt en waar ikzelf ook ben bij terecht gekomen en met goed resultaat.
Het oog met de maculadegeneratie is beter dan ooit na slechts 2x geweest te zijn.
Dat Craniosacraal veel kan teweeg brengen hebben we toen ook in Frankrijk ervaren. Ik ken haar naam nu niet meer maar een oudere dame in de groep was helemaal van de wereld na een te vermoeiende dagexcursie voor haar. Na een korte Craniosacraal-behandeling was ze tot ieders verwondering opnieuw de oude. Bijgevolg zullen typische aanrakingen speciaal voor de ogen zeer zeker hun nut hebben. Groetjes uit Antwerpen, Frieda.


Door Richard Piersma op 5 september 2017

Hoi Karin,
Je kunt ook bij een osteopaat terecht, ook zij behandelen door naar het lichaam als totaal te zien. Daarbij ook de atlas, draaier en de schedelbotten. Maar ook de ongemakken die uit de organen kunnen komen en een reactie op boven genoemde bot delen geven.


Door Lena op 8 februari 2017

Mooie ervaringen en mooie beschrijving van Cranio Sacraal! ik werk al 17 jaar als therapeut en zie alle dagen wat ik noem “de magie van cranio sacraal therapie”!


Door Marcel Stortelder op 25 januari 2017

Bij het draaien van rondjes met de ogen,de z.g.n. achtjes,ook om het derde oog,merk ik dat het helpt om beter te zien, als je ook met je hoofd met de rondjes meedraait.


Door Karin op 25 januari 2017

Mooi dat je dat merkt. Als je het hoofd mee beweegt, worden de bewegingen van de ogen natuurlijker en zachter.


Door Christina Koenders op 24 januari 2017

Ik ben al vertrouwd met craniaalsacraal.in 2006 hadden we inzet park een groep cuanderos in Paraguay op bezoek en de leider legde het uit en demonstreerde het. Mijn osteopaat was ook aanwezig en behandelt mij regelmatig. Drie jaar geleden zeilinstructeur al dat mijn oogproblemen met mijn houding en frozen schouder te doen had. Daarom ben ik met jou.cursus begonnen. Ik heb zelf ook soms craniaalsacraal gegeven. Heb het geleerd en heb er gevoel naar. geen cursus gevolgd. Het ontspant echt.


Door Joyce van Deuveren op 24 januari 2017

Hallo Karin, fijn dat je dit geleerd heb. Amsterdam is voor mij niet te doen. Klopt het dat jij daarvoor naar Lelystad ging en dat deze therapeut ook met Lyme werkt? Ik meen me zoiets te herinneren maar om al jouw info te lezen is te veel. Al geniet ik er altijd van. Mag ik van jou misschien het adres waar jij naar toe geweest bent en waar je al eerder over schreef? Ik blijf de oefeningen van de on line cursus volgen. Maar ben steeds vaker moe, ik denk door de Lyme. Joyce van Deuveren


Plaats een reactie


*