Hoe verlaag je de oogdruk?

Hoe verlaag je de oogdruk als je de diagnose glaucoom gekregen hebt van de oogarts? Verhoogde oogdruk of glaucoom kan blindheid veroorzaken, dus ik kan me goed voorstellen dat je je zorgen maakt als jou is verteld dat hier sprake van is. Heb je het net te horen gekregen? Of ben je al heel lang aan het druppelen voor je ogen en gaat het niet beter? Maak je je zorgen, of ben je de wanhoop nabij?

Druppels en operaties

Ik hoor regelmatig van mensen dat ondanks de behandelingen met druppels en/of de operaties het zicht niet verbetert, maar juist verslechtert. Dat is echt een probleem. Onlangs kreeg ik dit bericht van Viviane Depuydt: “Ik heb druk op mijn ogen, neem twee soorten druppels iedere dag. Drie maanden geleden laser laten doen. Mijn ogen zijn veel slechter geworden. Ik kan het licht bijna niet verdragen.”

Glaucoom en hoge oogdruk beginnen in het brein

De oogarts legt het probleem van glaucoom bij de ogen zelf. Hij ziet dat er teveel vocht in het oog zit, waardoor de oogdruk te hoog is, en richt zich op het verlagen van het vochtgehalte. Daarvoor dienen de druppels die je krijgt. De operaties zijn erop gericht het vocht af te voeren.

Maar het probleem zit hem niet in de ogen zelf. Het probleem ontstaat in de aansturing vanuit het brein. Daar gaat het mis. Het komt er in het kort op neer dat de hersenen niet het juiste signaal afgeven, met als gevolg dat er niet genoeg vocht naar de ogen toestroomt. Als er te weinig doorvoer van vocht is, raakt de afvoer verstopt. Het beetje vocht dat er dan nog wel is, hoopt zich op in de ogen.

Verandering aansturing brein

Wat dus eigenlijk nodig is, is een goede, continu doorstroming. Met de druppels en de operaties creëer je die niet. Er moet een andere aansturing vanuit het brein komen, zodat het vocht weer goed doorstroomt en ook goed afgevoerd wordt.

Viviane is onlangs met mijn programma gestart. Ik ging met haar werken aan de basis van het probleem, de aansturing vanuit het brein. Twee weken daarna sprak ik haar weer en ik zag een totaal andere vrouw. Blij en levendig.

Goed zien zonder bril

Viviane: “Ik volg sinds kort het jaarprogramma en ik voel me zo goed. Mijn zicht was heel slecht door glaucoom. Ik ben nog maar twee weken geleden begonnen en ik zie nu al op momenten helemaal helder. Ik vond het een spannende beslissing, ook vanwege de hoge investering. Maar ben echt heel blij. Mijn leven is totaal veranderd. Klusjes die ik door het slechte zicht niet meer kon doen, doe ik  weer met plezier.” 

Wil jij ook deze stap zetten?

Wil je dezelfde stap maken als Viviane en het probleem van de druk in hun ogen omkeren op natuurlijke wijze. 

Zaterdag 24 juli start ik met een speciaal Glaucoom traject. In dat traject ga je leren: 

  1. Hoe je de aansturing vanuit je brein op een gezonde manier aanstuurt, zodat de druk in de ogen verdwijnt.
  2. Hoe je jouw ogen en brein de voedingsstoffen geeft die ze nodig hebben, zodat de aansturing makkelijk gaat en je zicht weer goed wordt.
  3. Hoe je de ogen en brein ontspant, zodat het zelfhelende vermogen van het lichaam, brein en ogen optimaal functioneert en je zicht van binnenuit heelt.

Wil jij voor dit traject in aanmerking komen? Mijn tijd is kostbaar en beperkt en mijn begeleiding vraagt van jou een serieuze investering, in tijd, aandacht en geld. Ben jij daartoe bereid? Vul dan onderstaand formulier in. Uit de inzendingen kiezen wij 3 geschikte kandidaten. Op zaterdag of maandagochtend word je dan gebeld. Word je niet geselecteerd, dan laat ik je – eveneens via de mail – weten welke vervolgstappen je kunt zetten.

Klik hier om gesprek aan te vragen

Veel succes en beterschap met je ogen!

Hartelijke groet,

Karin

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen