arrow_drop_up arrow_drop_down
23 september 2020 

Drie effectieve stappen om slecht te gaan zien.

Hoe zorg je ervoor dat jouw ogen steeds slechter gaan zien, met als eindresultaat zelfs mogelijke blindheid?

Zet dagelijks onderstaande drie stappen en je komt steeds dichter in de buurt van blinde ogen:

  1. Draag dagelijks de hele dag door een bril of lenzen
  2. Tuur de hele dag naar een scherm
  3. Honger je ogen uit door iedere dag troep te eten

Stap 1: Draag dagelijks de hele dag door een bril of lenzen

Het dragen van een bril of lenzen zet je ogen flink op spanning. Van nature corrigeren ogen zichzelf als ze even wazig zien, maar door het dragen van een bril kunnen ze dit niet. Ze zitten vast in dezelfde positie. Hoe sterker en gecompliceerder de glazen, hoe meer spanning er op de ogen staat. Denk ook aan multifocale glazen, prisma brillen, cilinder afwijkingen.

bril, lenzen

Als de ogen op hoge spanning staan,  neemt de kans toe op oogziektes zoals glaucoom, staar, netvliesloslating enzovoort. Er wordt zo gemakkelijk over het dragen van brillen of lenzen gedaan, maar onderschat niet de nadelige werking hiervan.

Stap 2: Tuur de hele dag naar een scherm

Wie kijkt er vandaag de dag niet naar een scherm. Even naar een scherm kijken, daar kunnen ogen zich wel van herstellen, maar uren achter elkaar is echt de manier om de ogen steeds slechter te laten zien. Veel naar schermen staren resulteert in droge, branderige ogen, rode ogen, wazig zicht. Mensen die al bijziendheid zijn en een sterke bril dragen hebben door schermwerk een grotere kans op glaucoom.

Stap 3: Honger je ogen uit door iedere dag troep te eten

Onze ogen zijn uitgehongerd. We stoppen ze vol met troep die het lichaam niet goed kan verteren. Waardoor het kostbare voedingsstoffen uit gezonde cellen moet halen. Het is echt een roofbouw op de cellen, ook de oogcellen.

Daarnaast krijgen ze niet de voedingsstoffen die nodig zijn om goed te kunnen zien. Zelfs als je gezond eet, zullen de ogen tekorten oplopen.

troep, suiker, ongezond

 

Ik ben al jarenlang op zoek naar alles wat onze ogen kan versterken en weer gezond kan maken. Het is mijn diepe overtuiging dat de combinatie van de juiste voeding, het afbouwen van de bril, anders omgaan met stress (zoals beeldschermwerk) en de juiste ontspanningsoefeningen samen de weg vormen naar herstel.

Oogcollege: leer hoe je wél goed voor je ogen zorgt

Wil je leren hoe je wél goed voor je ogen kunt zorgen? Zodat ze weer goed gaan zien. Bekijk dan mijn korte, krachtige oogcollege. In het oogcollege leg ik uit:

  • wat de basisbehoeften van het oog zijn
  • hoe jouw eigen natuur werkt
  • hoe je overtuigingen invloed hebben op je zicht

Meld je via onderstaande link aan voor dit gratis oogcollege:

Oogcollege: Gezonde ogen zien perfect

Aan het eind van het oogcollege hoor je welke mogelijkheden er zijn voor een vervolg.

Graag tot ziens!

Karin

floris
Door

floris

op 2 October 2020

Ik wist niet eens dat uren naar een scherm kijken, zoveel negatieve gevolgen kan hebben voor mijn ogen. Deze blog heeft mij wakker gemaakt om beter erop te letten. Dank je voor het delen van zulke informatie.

Reactie plaatsen