Een oogarts kan heel goed diagnosticeren, maar ...
07 november 2016 

Een oogarts kan heel goed diagnosticeren, maar ...

Een oogarts kan heel goed diagnosticeren. Hij heeft allerlei apparatuur om te onderzoeken welke aandoening jouw ogen hebben. Hij kan aan de hand van zo’n onderzoek constateren dat je bijziend bent (dat je niet goed ver weg kunt zien) of verziend (je ziet niet goed dichtbij). Maar het kan ook zijn dat je oogdruk te hoog is, je ooglens vertroebeld, je netvlies aangetast. Als diagnose krijg je dan te horen: u heeft glaucoom, staar, maculadegeneratie of netvliesloslating. En zo zijn er nog veel meer kwalen en ziektes. Stuk voor stuk zijn het weinig hoopvolle berichten die je mee naar huis krijgt. En … wat dan?


Kortetermijnoplossingen

diagnosticerenNa een diagnose wil je graag horen wat je kunt doen om van de aandoening te herstellen, toch? Wat hebben de ogen nodig om wel goed ver weg of dichtbij te kunnen zien? Wat hebben ze nodig zodat de druk zakt, de lens weer helder wordt en het netvlies geneest? Daar heeft de oogarts meestal geen antwoord op, maar hij biedt je wel een kortetermijnoplossing aan. Zoals een bril om toch scherp dichtbij of ver weg te kunnen zien, druppels om de oogdruk te laten zakken, een operatie om de lens te vervangen. Of je krijgt het bericht dat er verder niets aan jouw oogklacht te doen is.

Middeltjes van de oogarts hebben bijwerkingen

Braaf ga je met je nieuwe bril naar huis, niet beseffende dat een bril het probleem niet bij de wortels aanpakt. Sterker nog, hij maakt het probleem uiteindelijk groter. Ga maar eens bij jezelf na, is je huidige bril net zo sterk als je eerste bril was? Waarschijnlijk zijn je ogen met het jaar slechter geworden. Ook de druppels, zalfjes en operaties die aangeprezen worden, zijn vaak niet meer dan een doekje voor het bloeden. Je ogen genezen niet echt en de oplossingen hebben bovendien allemaal bijwerkingen. De meest funeste bijwerking is, dat jouw ogen uiteindelijk nog slechter gaan zien.

Van een bril dragen ga je slechter zien

een bril heeft bijwerkingenEr is binnen de medische wereld best wat bekend over de nadelen van het dragen van een bril. Het is namelijk zo dat hoe jonger kinderen beginnen met een bril, hoe groter de kans is dat ze op latere leeftijd ernstige klachten ontwikkelen, zoals glaucoom, staar, netvliesloslating. Maar wat doet men dan? Weer een diagnose stellen! Sterkere brillen aanmeten, nieuwe druppels voorschrijven en operaties inplannen. Vast goed bedoeld, maar ook “big business”. Want ondertussen neemt het aantal brildragers steeds meer toe.

De ernstige bijwerking van brillen en lenzen

Toen ik als kind een bril kreeg, vertelde de dokter mij dat ik hem alleen op hoefde voor het schoolbord en bij het televisiekijken. Een vrij gangbaar advies in die tijd, veel van mijn klasgenootjes kregen hetzelfde te horen. Maar tegenwoordig zie ik kinderen de hele dag door met een bril op hun neus rondlopen. Er is geen enkele terughoudendheid meer vanuit de oogartsen en opticiens. Ze gaan geheel voorbij aan het feit dat het lang achter elkaar dragen van een bril of lenzen een ernstige bijwerking heeft, namelijk het verslechteren van het zicht.

Een bril lijkt een makkelijke oplossing

Ik sprak laatst een man van 65 jaar met een bril. Hij had nooit een bril gedragen, maar begon rond zijn 55e met een leesbril. Eerst had hij er een met +1, maar voor hij het wist was de afwijking rap sterker geworden. Daarna ging zijn zicht voor ver weg opeens ook achteruit. Hij kreeg een multifocale bril aangemeten en nu draagt hij al zes jaar lang de hele dag door zijn bril. Het nemen van een bril leek een makkelijke oplossing voor het lezen van de kleine lettertjes, maar zijn ogen zijn er sterk op achteruit gegaan.

Waarom geneest een oogarts je niet?

doekje tegen het bloedenDe oogarts kan dus prima diagnosticeren, maar daar houdt het bij op. Een echte oplossing, een waardoor je ogen genezen en je weer beter gaat zien, heeft hij niet. Als je ogen na verloop van tijd heel ernstig achteruit zijn gegaan, is een ingreep soms inderdaad nog de enige oplossing. Maar waarom is het zover gekomen? Waarom informeert een oogarts je niet over wat jouw ogen nodig hebben om weer te herstellen? Want er zijn veel mogelijkheden, op natuurlijk gebied. Eigenlijk is het te gek voor woorden dat je hierover niet geïnformeerd wordt. Helaas, een oogarts kan er meestal ook niets aan doen. Hij of zij weet gewoon niet beter. Hij denkt volgens de lijnen die hij kreeg aangeleerd op de universiteit en in zijn vakliteratuur.

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Marcel Stortelder
Door

Marcel Stortelder

op 14 Nov 2016

De eerste keer dat ik met mijn moeder bij een oogarts kwam,vertelde deze mij dat ik geen bril hoefde te hebben.Toen was ik een jaar of elf en wilde ik aandacht van mijn moeder daar voor forceerde ik mijn ogen. Op latere leeftijd vertelde een andere oogarts mij dat mijn bijziendheid door mijn gestel kwam.

Andrea
Door

Andrea

op 09 Nov 2016

Beste Karin, Waar baseer jij deze technieken op? Wat heb je gestudeerd? Wat deed je voordat je volzcht hebt opgericht? Graag antwoord Groetjes Andrea

Karin
Door

Karin

op 10 Nov 2016

Je kunt hier mijn verhaal lezen: https://volzicht.nl/VolZichtmethode/volzicht/

Marja
Door

Marja

op 08 Nov 2016

Karin, ik heb sinds kort een prisma in mijn brillenglazen gekregen en deze zijn opgemeten m.b.v. de zgn. Utermohlen-techniek. Heb jij hier ook ervaring mee en kun je met jouw oefeningen dan ook zonder bril???

Karin
Door

Karin

op 08 Nov 2016

Ook van een prisma bril gaan je ogen niet beter zien. Ik heb hier zeker ervaring mee, ook hiervoor helpen mijn oefeningen.

J.M. Bruyn
Door

J.M. Bruyn

op 08 Nov 2016

Ik heb veel last van tranende en ontstoken ogen, alle druppels en gelletjes al geprobeerd, niets helpt ! Iets aan te doen ?

Karin
Door

Karin

op 08 Nov 2016

Ik kan je leren hoe je het op een natuurlijke manier weer kunt herstellen. Dat doe ik in de workshop.

Anique
Door

Anique

op 08 Nov 2016

Hoi Karin, Ik vind je blogs en informatie altijd heel fijn om te lezen en interessant. Zou graag eens naar een workshop toe komen maar voor mij zijn Amsterdam en Groningen te ver weg..Kom je weleens richting Limburg?

Karin
Door

Karin

op 08 Nov 2016

Voor het moment niet Anique. Ik kan je adviseren toch naar Amsterdam of Groningen te komen, het is de reis meer dan waard!

Elly
Door

Elly

op 08 Nov 2016

Hoi Karin, Het idee dat ook je ogen kunnen 'genezen', vind ik een verfrissend idee. Ikzelf draag vanaf mijn 11e iedere dag lenzen. Omdat de juf constateerde dat ik achter in de klas het bord niet kon lezen. Mijn sterkte is nagenoeg gelijk gebleven. -2.75 en -3.75. Steeds vaker irriteren de lenzen mij, en de daarom aangeschafte bril is niet prettig om te dragen. Zonder durf ik niet autorijden, wel draag ik thuis mijn bril vaker niet. Eten doe ik grotendeels orthomoleculair (heb een eigen praktijk☺). Wat ik mij afvraag is waarom ik hier op het internet (nog) niets over vind. Ben je een pionier in je vakgebied? Of zoek ik gewoon in de verkeerde hoek?☺. Ik ben overtuigd dat ons lichaam over bekende krachten beschikt, maar vind het fijn om theorieën wetenschappelijk benaderd te zien. In ieder geval, bedankt voor weer een (nieuw) idee😀

Karin
Door

Karin

op 08 Nov 2016

Beste Elly, Het is inderdaad nog vrij onbekend dat je de ogen weer kunt genezen. Terwijl er genoeg wetenschappelijke studies zijn die aantonen dat je het zicht wel degelijk kunt verbeteren. Ik heb me daar helemaal in verdiept en schrijf erover op deze website en leer mensen wat ze allemaal zelf kunnen doen in de diensten die ik lever. Ik kan je aanraden naar een workshop toe te komen en zelf te ervaren wat er mogelijk is voor jouw ogen.

Astrid
Door

Astrid

op 08 Nov 2016

Hallo Karin, Geef je ook workshops voor kinderen? Ik vond je site omdat mijn dochter van 10 slecht ging zien en nu een bril heeft. Ze draagt hem alleen voor t schoolbord en de tv.

Karin
Door

Karin

op 08 Nov 2016

Beste Astrid, Nee, niet specifiek voor kinderen. Wat je kunt doen is zelf naar een workshop toekomen en deze informatie en oefeningen op je kinderen toepassen.

Paula
Door

Paula

op 08 Nov 2016

Het vervellende vind ik, Karin, dat ik een aantal kennissen heb, die slecht zicht hadden, en een bril aangemeten kregen, dat deze mensen allen maar tijdelijk deze bril hoefden te dragen. Daarna konden ze weer zonder verder. En dat is dan al een paar jaar geleden gebeurd. Wat is jouw visie?

Karin
Door

Karin

op 08 Nov 2016

Dat is dan echt een uitzondering. Ik ken alleen maar mensen die slechter zijn gaan zien nadat zij met een bril zijn begonnen.

Riky
Door

Riky

op 08 Nov 2016

Voor mij ligt Amsterdam niet centraal, geef je ook workshops in het oosten van het land? Ik volg je tips en visie met interesse, maar vind het lastig om op 'eigen houtje' ermee aan de slag te gaan.

Karin
Door

Karin

op 08 Nov 2016

Beste Riky, Ik begrijp dat Amsterdam niet voor je om de hoek ligt, Groningen wellicht? Het is ook niet gemakkelijk om op eigen houtje ermee aan de slag te gaan. De tijdsinvestering om naar de workshop te komen, is echt de moeite waard om te nemen zodat je op weg wordt geholpen.

Henriette
Door

Henriette

op 10 Nov 2016

Ik ben heel langzaam wat slechter gaan zien,draag alleen met lezen een bril.maar ik moet steeds een sterkere leesbril hebben,binnen 2 jaar van +1 naar + 4. De oogarts teste mijn ogen ,en zei dat ik aan staar geholpen moet worden.ik eet gezond ,sport.rook niet,drink niet.fruit groenten ect: moet ik me nu laten opereren aan staar? ik woon in spanje

Karin
Door

Karin

op 11 Nov 2016

Beste Henriette, Een operatie zal niet de oorzaak van staar veranderen. Dat lukt met mijn methode wel. Vanuit Spanje is een beetje ver naar Nederland voor een workshop, hoewel het de reis er naar toe zeker waard is. Ik heb ook een digitale workshop waar je mee aan de slag kunt, gewoon thuis. Meer informatie hierover kun je hier vinden: https://volzicht.nl/digitale-cursus-op-weg-naar-volzicht/

Edmay Heederik
Door

Edmay Heederik

op 08 Nov 2016

Ik ben begonnen met de zwaaioefeningen en palmeren. Heb er wel baat bij. Loop ook overdag veel zonder bril. Moet alleen nog meer met oogvoedend eten doen.

Sabrina
Door

Sabrina

op 08 Nov 2016

Beste, geef je soms workshops in België?

Karin
Door

Karin

op 08 Nov 2016

Momenteel niet. Er komen veel mensen uit België naar Nederland voor mijn workshops.

K
Door

K

op 08 Nov 2016

Hoi Karin, ik heb je workshop met veel interesse gevolgd en gemotiveerd om het zonder bril te proberen. Ik heb echter een oogkwaal (uveitis) die steeds terugkomt en die kan de oogarts idd niet genezen, alleen ontsteking remmen om je gezichtsvermogen te sparen (steroïden hebben helaas ook nare bijwerkingen). Heb je ervaring met dergelijke, het gezichtsvermogen bedreigende, kwalen? Mijn motivering om de workshop te volgen was meer daarop gericht en ik zou tips enorm waarderen (ik eet al een paar jaar volledig volgens jouw suggesties).

Karin
Door

Karin

op 08 Nov 2016

Vooral door gaan met op die manier eten, en ik zou meer kokosolie gaan gebruiken, werkt ontstekingsremmend. Opbouwend naar 8 eetlepels per dag. Kurkuma werkt ook ontstekingsremmend. Verder ook met de oefeningen doorgaan die je hebt geleerd in de workshop, want die helpen ook voor de gezondheid van je ogen. Palmeren bijvoorbeeld helpt je ook om de voedingsstoffen beter op te nemen.

gea
Door

gea

op 07 Nov 2016

Waarom is het nooit in het midden van het land? Ik heb ook weer een bril aangeschaft heb het nodig voor mijn werk. al die jaren voor niks geweest.

Karin
Door

Karin

op 07 Nov 2016

Beste Gea, Ben zeker ook in het midden van het land geweest. Amsterdam ligt ook redelijk centraal.

Reactie plaatsen