"Na 3 weken was de druk in beide ogen gehalveerd"

“Na 3 weken ontspanningsoefeningen voor de ogen wees bezoek aan de oogarts uit dat de druk in mijn beide ogen gehalveerd was”, vertelt Rineke van der Sluijs blij. “Mijn angst het linkeroog te verliezen is weg.” Rineke is ontzettend enthousiast over de VolZichtmethode. Op 25 september dit jaar is zij ermee begonnen en verrukt vertelt ze mij wat er sindsdien allemaal is verbeterd.

Licht aan de horizon

“Ik zie door het traject van VolZicht weer licht aan de horizon. Mijn zicht wordt zonder bril steeds scherper en mooier. Het probleem van droge ogen was na 3 dagen verdwenen. Het linkeroog was al een paar jaar rood en de roodheid is nu weg. Behalve als ik mijn bril opzet, dan komt het weer terug.”

Ik word altijd heel gelukkig als mensen mij vertellen over dit soort resultaten. Ook ben ik blij dat men zich er steeds meer bewust van wordt wat het dragen van een bril met de ogen doet. Rineke heeft ontdekt dat de roodheid mede veroorzaakt wordt door het kijken door een bril.

Er is geen weg meer terug

Rineke vertelt dat ze de bril nu al 4 weken niet meer draagt. Ze vindt het heerlijk. Soms zet ze hem nog even op, bijvoorbeeld om televisie te kijken, maar ze merkt dan dat haar linkeroog direct weer rood wordt. Ook ervaart ze de glazen als te sterk. Niet prettig om door te kijken. Eigenlijk hoort de bril al niet meer bij haar leven.

En dat is wat er gebeurt: als je gaat leren zien zonder bril, is er geen weg maar terug. Dus je bent gewaarschuwd ;-). Maar je krijgt er zoveel voor terug! Niet alleen ga je beter zien, er gaan ook dingen veranderen op andere vlakken. Rineke vertelt: “Na drie dagen oefeningen doen is mijn slaapbehoefte van 12 uur naar 8 uur teruggegaan. Ik kan nu weer rekenen op een normale energiehuishouding. Ik zag altijd bleek, nu is er meer kleur op mijn wangen.” In totaal heeft Rineke per dag 5 uur gewonnen, want haar behoefte aan een middagdutje is ook verdwenen.

Ook bij ernstige klachten kun je zelf iets doen

Ik hoor vaak van mensen met ernstige oogklachten dat ze niet aan mijn methode beginnen, omdat ze denken dat er toch niets meer aan hun problemen te doen is. Het verhaal van Rineke bewijst dat dit niet zo hoeft te zijn. Haar klachten waren behoorlijk ernstig:

  • 5 jaar glaucoommedicatie (sterkste variant) beide ogen
  • Januari 2018: operatie rechteroog, netvliesloslating en staar
  • Resultaat van de netvliesoperatie: het gezichtsveld in het rechteroog is nog maar half, de binnenste helft is donkergrijs.
  • Augustus 2018: operatie rechteroog, omleiding voor glaucoom ten gevolge van de achtergebleven olie van de eerste operatie.
  • Voorland: prismabril

Hoe heeft Rineke het proces omgekeerd?

Dit zijn geen lichte klachten, en toch heeft Rineke binnen 4 weken tijd het proces kunnen omkeren. De verbeteringen nog eens op een rij:

  • Ze ziet scherper en mooier
  • Roodheid linkeroog helemaal verdwenen
  • Geen last meer van droge ogen
  • Oogdruk in beide ogen (i.v.m. glaucoom) met de helft verminderd.

Rineke heeft dit voor elkaar gekregen door de oefeningen te gaan doen en de tips te gaan toepassen van de VolZichtmethode. Zij is gedisciplineerd met de oefeningen aan de gang gegaan. Na 3 weken bemerkte ze al resultaat en is ze gemotiveerd om verdere stappen hierin te ondernemen. Ze werd hier door mij in begeleid. Deze ondersteuning met extra uitleg hielpen haar de oefeningen ook echt te blijven doen. Ze heeft goede stappen gezet, nog extra gemotiveerd door de veranderingen die ze al zo snel bemerkte.

“Wat ik zie, is mooier!”

Rineke: “Mijn zicht wordt steeds scherper. Ik ervaar wat Karin in de video’s vertelt: wat ik zie is mooier! Met het geopereerde oog zag ik weinig kleur. Daar komt nu verbetering in. Het verlangen naar scherp zicht wordt allengs minder en ik grijp niet meer automatisch naar mijn bril. Daarnaast ga ik toch steeds scherper zien.”

Welke problemen heb jij met jouw ogen? En wil je net zulke goede resultaten bereiken als Rineke? Zodat jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug krijgen. Dan is dit je kans: ik bied je de mogelijkheid de vier stappen te leren naar goed zicht en gezonde ogen, zodat ook jij de stappen kunt zetten voor gezonde ogen die goed zien. In de online training Gezonde Ogen zien Perfect leer je deze stappen en meer.  Klik hierom je plekje te reserveren.

Ik wens jou net zulke mooie resultaten toe als die van Rineke. Tenslotte zegt zij nog twee dingen die mij heel positief raken: “Mijn kritisch ingestelde man is getuige en enthousiast over dit resultaat.” En: “Ik heb rust gevonden.”

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen