Gezellig en stil

Een groep die het zo gezellig en stil heeft met elkaar, dat had Jan nog niet eerder op deze manier gezien op ’t Hof van Axen. Samen met Sonja is hij de beheerder van dit spirituele centrum, dat midden in de Drentse bossen ligt, en heeft inmiddels al heel wat groepen voorbij zien komen. Direct vanaf het begin was er een klik tussen de zestien mensen die meededen aan de weekendcursus Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen begin januari. Het mooie was dat er naast tijd voor gezelligheid ook steeds tijd was voor stilte. Als ik een oefening of activiteit wilde uitleggen vroeg ik om de stilte, maar vaak ontstond hij spontaan tussendoor.

IMG_1814De cursus stond in het teken van ‘drie dagen duisternis’ en vond plaats tijdens de nieuwe maan. Maanlicht was er dus niet, maar de sterren schitterden daardoor des te meer. Toen we tijdens een avondwandeling door het bos liepen, zag ik de sterren tussen de takken van de bomen door glinsteren in de lucht en kon ik me voorstellen waar het idee van de kerstboom vandaan is gekomen. Het bos stond vol met kerstbomen en het leek of ze gevuld waren met kleine lichtjes.

Gezellig en stil rond het meer

Jan vertelde ons over de twee meren die grenzen aan ’t Hof van Axen. Rond het zandmeer wonen natuurwezentjes die je graag helpen bij het loslaten van zaken die je niet meer nodig hebt. Je moet ze er wel eerst om vragen, zei Jan. En dat deden we. In stilte stonden we bij het meer. Het geeft niet of je wel of niet in natuurwezentjes gelooft, je voor te stellen dat ze er zijn is meteen een goede oefening voor het zicht. Met je verbeeldingskracht stimuleer je je visuele cortex en hierdoor wordt je zicht helderder en je blik weidser.

Dankbaar voor mijn wazige zicht

IMG_1791Onderweg naar het meer liepen we in stilte. Ik voelde dankbaarheid naar mijn wazige zicht toe. Ook al zie ik goed zonder bril, de waas in de verte speelt nog regelmatig een rol. Ik dacht aan hoe die waas mij op het pad van de Natuurlijk Zienmethode heeft gebracht, waardoor ik heb ontdekt wat allemaal wel en niet helpt om weer goed te gaan zien. Ik ben dankbaar dat ik die kennis nu mag doorgeven aan anderen, zodat zij ook weer verder geholpen worden. Dankbaarheid en loslaten gaan samen, zo voelde ik, en het mooie was dat een week later iemand haar dankbaarheid naar mij toe uitsprak. De mevrouw in kwestie, die lijdt aan glaucoom, had grote veranderingen doorgemaakt met betrekking tot haar ogen. Ze mailde: “Ik wil je uit de grond van mijn hart bedanken voor het feit dat jij zó goed weet wat heilzaam is voor de ogen en dat je op mijn pad bent gekomen.” Het gaat stukken beter met haar ogen: de oogzenuwen zijn versterkt en het zicht is met een kwart vooruit gegaan.

Het wens-meer en het zachte licht van vuur

IMG_1810Het andere meer dat grenst aan ’t Hof van Axen heeft een verbinding met de toekomst, zo vertelde Jan. Daar kan je hulp vragen bij het verwezenlijken van je wensen. Op zaterdagavond stonden we met zijn allen aan de rand van het meer, om een mooi vuur. Het was prachtig zo, met het donkere wateroppervlak op de achtergrond. In het begin van de avond was de lucht bewolkt, dus was er geen licht van de sterren. Toch kon je heel goed het meer onderscheiden. Een deelnemer merkte op dat het zo wonderlijk was dat het licht van het vuur je niet verblindde. We konden inderdaad met gemak van het vuur naar het donkere meer kijken, zonder dat onze ogen eerst aan de donkerte moesten wennen. Dit is heel anders als je eerst in een lamp kijkt en dan naar het donker. Dan zie je echt niets.

Vallende sterren

Het vuur was er met als doel de emoties en blokkades die het zicht blokkeren op te ruimen. We hadden ze die middag geschilderd, het waren mooie kunstwerken geworden en het was bijna zonde om ze te verbranden. Toch was het goed om er afscheid van te nemen, zodat de weg weer vrij kon komen voor nieuwe inzichten, zonder blokkades. Na een tijd trok het wolkendek open en werden we tweemaal verrast door een vallende ster. Een bevestiging dat onze wensen voor de toekomst gehoord waren.

Smakelijke kost voor de ogen

IMG_1805Terwijl wij drie dagen lang onze ogen de kost gaven in deze prachtige omgeving, genoten van het mooie weer en de fijne oefeningen voor de ogen, leefde Jan zich in de keuken uit op de bereiding van allerlei heerlijks. Hij maakte oogversterkende maaltijden met vlees van Drentse landschapsrunderen, zoals heerlijke soepen van beestenbottenbouillon, Thaise curry met stoofvlees en lekkere eiermuffins. Wie geen vlees wilde eten, kon kiezen voor de vegetarische variant. We genoten allemaal van de heerlijke salades, gefermenteerde groentes en smakelijke toetjes, gezoet met fruit. Het toppunt van zaligheid was het zelfgemaakte ijs. In ’t Hof van Axen wordt alles zelf bereid, ook het ijs. Al dit heerlijks werd opgediend in mooi opgemaakte schalen; dankzij Jan gaven we onze ogen letterlijk de kost!

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Maaike Yntema
Door

Maaike Yntema

op 26 Jan 2016

Als deelnemer aan dit bijzondere weekend kan ik alleen maar zeggen: Dank je wel!! Ik heb op 8 januari mijn bril afgezet! Door alles wat je ons geleerd hebt en wat je ons hebt laten "zien" en voelen is er een wereld voor me opengegaan!! Iedere dag begin ik met kaarslicht-- geen lampen meer aan-- en dat lukt prima en voelt heel erg fijn. Wel zet ik in de auto nog de bril op-- op de punt van mijn neus-- om wanneer nodig toch even goed de verkeerssituatie te overzien. Ik ga deze week nog een bril halen met minder sterke glazen dan mijn huidige sterkte. Voor de TV en/of theater en de auto. Met de rasterbril lukt het goed om TV te kijken. Ik probeer 2 keer per dag ca. 15 min. te palmeren; soms ook nog tussendoor. Ook probeer ik elke dag het Tibetaanse wiel te doen- lukt meestl wel. Ik heb geen problemen met de ogen en ook geen hoofdpijn maar alles is nog wel heel erg wazig; ik kan v.a.een meter niets lezen of scherp zien. Maar ik houd vol! Ik denk met heel veel plezier aan jullie allemaal terug en aan ons heerlijke weekend. Hartelijke groeten Maaike ( vrouw met de groene jas)

Martine de Ridder
Door

Martine de Ridder

op 25 Jan 2016

Hallo Karin, Wat was het een bijzonder en indrukwekkend weekend. Alles perfect op elkaar afgestemd, waardoor mijn ogen drie dagen totale rust hebben kunnen ervaren. Met bewondering heb ik gevolgd hoe je alle aspecten van het zichtsysteem tijdens de cursus hebt uitgelegd en ons door de vele oefeningen hebt laten ervaren wat er allemaal mogelijk is ons zicht te verbeteren. Ook het cursusmateriaal is zeer goed verzorgd, wat we na afloop thuis rustig kunnen doornemen en er mee aan de slag kunnen. Ondanks het nog wazige zien, voelt het nu al zo bevrijdend dat ik mijn bril practisch niet meer gebruik. Ik blijk veel meer te kunnen zonder bril dan ik dacht! En mijn zicht gaat al vooruit! Dankbaar ben ik dat je op mijn pad bent gekomen en voor wat ik in korte tijd van je heb geleerd! Erg bedankt!

jacoba van Bergen
Door

jacoba van Bergen

op 25 Jan 2016

Hallo Karin Ik vondt het weekend klasse het was ontspannen zeer doel gericht ,goeie duidelijke gegevens mee naar huis gekregen om zelfstandig verder te oefenen,wat ik ook vlijtig doe met al positieve ervaringen,Danke

Reactie plaatsen