Goede voornemens 2012

Heb je voornemens voor dit nieuwe jaar om dingen te gaan veranderen in je leven. Door op een andere manier te gaan kijken, breng je in jezelf een enorme verandering teweeg. Slecht zien wordt veroorzaakt door spierspanning in de ogen. Door met ontspannen oogspieren te kijken breng je heel veel rust in jezelf, je lichaam en in de manier waarop je de wereld aanschouwt en beleeft. Je blik in jezelf en naar je wereld verandert compleet.

Ogen verbinden je innerlijke en uiterlijke wereld

Ogen zijn een heel belangrijke verbinding tussen je innerlijke zelf en de buitenwereld. Door een bril op te zetten, of lenzen in te doen, zet je letterlijk een glazen wand tussen je zelf en de wereld en doe je eigenlijk niet helemaal mee. Dat dit zo is, heb ik zelf zo ervaren door tijdens een zomerse dag even een zonnebril op te zetten.

Ik was op een strandje bij water, de sfeer was vrolijk en blij. Het weer was prachtig. Ik droeg inmiddels al twee jaar geen bril meer en voor het eerst ervoer ik dat ik door die bril niet midden in de situatie van dat moment stond. De vrolijke blije wereld, ik was er opeens geen deel meer van. Zette ik de bril af, was dit gevoel meteen weg. Ik was weer een onderdeel van dit blije tafereel. Het voelde heel bijzonder om dit zo te ervaren. Was me daar nooit bewust van toen ik nog een bril droeg.

Als kind zijn we geboren met een open, bewegelijke, vrolijke, frisse blik op de wereld. Een hoop daarvan zijn we naar mate we ouder worden, kwijt geraakt. Dit kan verstarring, stilstand tot gevolg hebben. Voor de ogen betekent dit dat ze gaan staren. Ogen houden van beweging.

Verander je blik op de wereld

Door te gaan staren, je ogen tot stilstand te brengen, creëer je spanning in de oogspieren. Je kunt dit zelf uittesten door te gaan staren naar deze O. Voel wat voor een spanning dit geeft rondom je ogen en de O vervaagt in plaats dat hij duidelijker wordt. Kijk nu weer naar de O, maar nu ga je niet staren, maar langzaam met je lichaam heen en weer bewegen, terwijl je naar de O kijkt.

Hoe voelt dat voor jouw ogen, voor jouw lichaam? Wordt de O duidelijker. Misschien merk je niet direct effect, maar je kunt deze oefening een paar keer per dag proberen, print de O uit, of kies iets anders om naar te kijken.

Trakteer jezelf op een goed voornemen, bekijk de wereld met jouw eigen ogen!

Ervaar hoe het voelt als jij jouw ogen weer leert te ontspannen, ervaar hoe het is om bewegelijk de wereld in te kijken in plaats vanuit verstarring. Ervaar hoe jij jouw blik naar de wereld toe kunt veranderen en hoe dit de blik in jezelf verandert.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

 

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen