Gun jouw ogen rust, ruimte en plezier
29 juni 2015 

Gun jouw ogen rust, ruimte en plezier

Hoe gaat het momenteel met jouw ogen? Zijn ze hard aan het werk? Moeten ze lappen tekst doorworstelen, kijken ze veel naar het computerscherm? Zien ze dingen waar ze blij van worden of voelen ze zich vastgezet? Misschien ben je je er niet zo bewust van hoe het met je ogen gaat. Sluit ze even een paar minuten om het te kunnen voelen. Dek ze daarbij af met je handen, zodat ze echt even helemaal afgesloten zijn van de invloeden van buitenaf.

Kun je je ogen rustig sluiten of zijn de oogleden aan het trillen? Voelen je ogen zacht en ontspannen aan of zijn ze hard, koud, gespannen, branderig en pijnlijk? Zie je voornamelijk zwart nu er geen licht naar binnen komt, of zie je bruin of grijstinten, lichtflitsen, allerlei nabeelden? Als de oogzenuwen helemaal kunnen ontspannen en er geen licht de ogen binnenkomt, dan zien ze perfect zwart.

P1030479In onze maatschappij zetten we onze de hard aan het werk. We laten ze uren achtereen naar schermen staren. Of het nu gaat om een computer, laptop, tablet of smartphone: door het turen zetten we de ogen vast. Terwijl ze juist zo graag bewegen. Ogen vinden het prettig om veraf en dichtbij te kijken en naar alles ertussenin. Ze vinden het heerlijk om beweging te zien. Gooi maar eens met een balletje en merk dat je ogen als vanzelf dat balletje gaan volgen. Ze worden blij van het zien van beweging.

Stilstand geeft spanning. Dr. Bates ontdekte dat als ogen langer dan één seconde stilstaan, de oogspieren als gespannen raken. Dat gebeurt dus zeker als de ogen uren achter elkaar naar een computerscherm aan het staren zijn. Werk jij niet met de computer, maar moet je stapels documenten lezen waarvan de inhoud helemaal geen plezier geeft? Ook dat zorgt voor een verstarring in het zicht.

schaarsteAls je ogen moeite hebben met de kleine lettertjes, dan is dat een signaal dat er spanning is. Je luistert niet naar je ogen en forceert ze juist, als je vervolgens een leesbril opzet om toch te kunnen lezen. Kunnen je ogen het in de verte niet goed zien? Dan betekent dit eveneens dat ze gespannen zijn en het beeld niet scherp willen laten binnenkomen. Er wordt wel gezegd dat wazig zicht een teken is dat je ziel zich terugtrekt. Zet je een bril op, dan komt het beeld nog scherper binnen waardoor de ziel zich nog meer gaat terugtrekken.

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om gezond te zijn en goed te zien. Zonder brillen, lenzen of operaties. Sinds 2010 heeft zij meer dan 2850 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen.
Reactie plaatsen