Page content

Het kookboek voor gezonde ogen is er!

Het kookboek voor gezonde ogen is er!

Geef je ogen de kost, het kookboek voor gezonde ogen, is er! Al twee jaar lang is het beschikbaar als e-book, maar nu dus ook als echt kookboek. Een prachtexemplaar is het geworden en ik ben apetrots op het resultaat. Het boek ziet er betoverend mooi uit. Met dubbel zoveel recepten en met oogvoedende oefeningen als extra. Je kunt via onderstaand filmpje een inkijkje nemen.

Waarom is dit boek zo belangrijk?

De eerste keer dat ik een boek in mijn handen had dat ging over de link tussen ogen en voeding, raakte ik enorm gefrustreerd. Ten eerste werd er helemaal niets gezegd over hoe het dragen van een bril de gezondheid van de ogen negatief beïnvloedt, terwijl dat toch echt een belangrijk onderdeel is van het probleem van slecht zien. Ten tweede waren de adviezen over voeding heel beperkt. Ze gingen absoluut niet over de essentie. Eerlijk gezegd kom ik maar weinig adviezen tegen die goed de link leggen tussen voeding en de werking van het lichaam.

De geboorte van Geef je ogen de kost

Hoe kwam Geef je ogen de kost tot stand? Twee jaar geleden gaf ik mijn ogenretraite in Zuid-Frankrijk. Voeding is een belangrijk onderdeel tijdens al mijn evenementen en ik had voor die week voedingsdeskundige Tanja Stevens meegevraagd om voor de groep te koken. Zij houdt dezelfde voedingsprincipes aan als ik. Ray van Schaffelaar had ik mee als fotograaf. 

De deelnemers waren wild enthousiast over het eten van Tanja en vroegen om haar recepten. Ik kwam toen op het idee om er een kookboek van te maken, dat ik via mijn website als e-kookboek zou kunnen aanbieden. Ray zou dan de fotografie en de opmaak kunnen doen. Het idee voor Geef je ogen de kost is dus geboren in Zuid-Frankrijk. 

Het resultaat is om te smullen

Terwijl we hiermee druk bezig waren, was ik met Madelein Bol een weekend weg. Madelein redigeert al jaren teksten voor VolZicht en toen ze onder ogen kreeg wat wij tot dan toe geschreven hadden voor het kookboek, begon ze à la minute met corrigeren. Zo hebben wij met ons vieren het eerste e-kookboek gemaakt en zijn we daarna verdergegaan met het maken van een echt kookboek. Een behoorlijke klus is het geweest, dat kan ik je wel zeggen. Maar het was de moeite waard, want het resultaat is om te smullen!

Breng de oerwijsheid terug in je leven

Geef je ogen de kost is een dik, degelijk kookboek vol oerwijsheid over voeding en de ogen. De vele prachtige foto’s zijn om je vingers bij af te likken. Er staan niet alleen een heleboel heerlijke recepten in het boek die je helpen je ogen gezond te houden én te maken, je leest ook diepgaande achtergrondinformatie over de essentie van voeding en de werking van het lichaam. Het boek krijg je inclusief een stappenplan dat je helpt deze wijsheid op een goede manier te integreren in je dagelijks leven.

VolZicht Ogen Voedingsdag

Tijdens de VolZicht Ogen Voedingsdag op 9 juni – en dat is al snel! – lanceren we het kookboek. Maar, deze Voedingsdag biedt nog veel meer waardevols. Interessante lezingen over voeding, tips voor het omschakelen naar het juiste eetpatroon en voorbeelden van de effecten daarvan op je zicht. Een aantal mythes met betrekking tot voeding gooien we die dag overboord en je gaat met waardevolle informatie weer naar huis. Ook leer je ontspannende oogoefeningen om je ogen weer gezond en vitaal te krijgen, zodat ze scherp, helder en kleurrijk kunnen zien.

Interessante last minute

Wil je weten wat je allemaal nog meer voorgeschoteld krijgt op de VolZicht Ogen Voedingsdag? Klik dan op onderstaande link. En doe dat snel: er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor de last minute prijs!

Informatie en aanmelding Ogen Voedingsdag

Je kunt ook alleen het boek bestellen. Klik dan hier.

Ik ben ontzettend benieuwd naar wat je van het kookboek vindt. Als je het in huis hebt, laat je dan hieronder een reactie achter? Leuk!

Comment Section

0 reacties op “Het kookboek voor gezonde ogen is er!

Plaats een reactie


*