Vijf redenen waarom het beter is om op natuurlijke wijze te zien
17 april 2017 

Vijf redenen waarom het beter is om op natuurlijke wijze te zien

Is jou altijd verteld dat een bril of lenzen de enige mogelijkheid bieden om goed te zien? Heb je last van je bril of lenzen? Erger je je aan die vuile glazen voor je ogen, de pootjes van de bril die drukken in je vel? Of veroorzaken jouw lenzen irritatie, kun je ze maar slecht verdragen?

Misschien denk je wel aan laseren als alternatief. Is dit iets dat je overweegt, maar twijfel je of laseren wel zo veilig is? Ben je bang om de stap te zetten? En mis je heldere informatie over de bijwerkingen van laseren? Het is terecht dat je vragen en bedenkingen hebt en goede antwoorden wilt. Als je de laserbehandeling eenmaal hebt laten uitvoeren, kun je namelijk niet meer terug. In dit artikel vertel ik je vijf redenen waarom je er beter voor kunt zorgen dat jouw ogen op natuurlijke wijze weer goed gaan zien.

Je kunt serieuze klachten overhouden aan een laserbehandeling. De weg terug naar gezonde ogen is lang en moeizaam en het wordt nooit meer helemaal zoals het was.

Vanaf het moment dat je wazig bent gaan zien, heb je je heil gezocht in quick fix-oplossingen. Je zet een bril voor je ogen, en… Wow! Ze zien alles! Of je doet lenzen in, en hoewel het vaak een paar pijnlijke uurtjes kost om hieraan te wennen, zie je de wereld ineens loeischerp. Dit geldt ook voor laseren. Het lijkt zo handig: even onder het mes, om daarna voorgoed van je bril of lenzen af te zijn.

traan door pijn aan oog

Helaas wordt er nooit bij verteld dat er aan al deze quick fix-oplossingen serieuze nadelen kleven. Een bril, lenzen en laseren zijn hulpmiddelen die de ogen zó op scherp zetten, dat deze voortdurend onder spanning staan. En dat is niet zo onschuldig als het lijkt: als de spanning een tijd aanhoudt, kan hij de oogbol beschadigen. De kans op het krijgen van oogziektes, zoals staar, maculadegeneratie, glaucoom, netvliesloslating, wordt groter. Draag je lenzen, dan komt daar nog bij dat je iedere keer het hoornvlies van het oog irriteert als je de lenzen indoet. Dit kan littekenweefsel veroorzaken, een beschadiging aan het oog. Quick fix-oplossingen zijn dus eigenlijk geen oplossingen, je ogen gaan ervan achteruit.

Dubbel zien, droge ogen, sterretjes zien…

Laseren heeft nog een paar extra nadelen. Zo komt het regelmatig voor dat mensen na een laserbehandeling dubbel gaan zien. Dat is ontzettend vervelend. Andere mensen kunnen het ene moment wel scherp zien, maar het andere moment is alles opeens wazig.

Wat zijn de nadelen van laseren

Dit komt doordat het hoornvlies na de operatie voorgoed dunner en zwakker is geworden. Het licht dat het oog binnenvalt en dat je moet helpen een duidelijk plaatje op je netvlies te vormen, gaat afbuigen in onvoorspelbare richtingen. Hierdoor worden beelden onscherp of dubbel. Een ander probleem: twintig procent van de mensen houdt na een laseroperatie last van erg droge ogen. Deze mensen hebben continu het gevoel alsof er zand in hun ogen zit en gebruiken makkelijk vier tot vijf keer per dag kunstmatige tranen uit een flesje. Slecht zien in het donker, sterretjes zien of storende kringen om lampen, zijn eveneens veelvoorkomende klachten na laseren.

Twintig procent van de mensen houdt extreem droge ogen over aan een laserbehandeling. Deze mensen hebben continu het gevoel alsof er zand in hun ogen zit.

Aan alle oplossingen die de oogarts of opticien aanreikt, kleven dus nadelen. Bovendien doe je niets aan de oorzaak van het probleem, de redenen waaróm je wazig ziet. Iedereen gaat er gemakshalve vanuit dat je met slecht zien maar moet leren leven, dat er niets aan te doen is. Dat is echter niet waar, jouw ogen kunnen genezen van het slechte zicht. Je kunt op natuurlijk wijze weer gaan leren zien, zonder hulpmiddelen. Met gezonde, flexibele en ontspannen ogen.

Vijf redenen waarom het beter is om op natuurlijke wijze te zien

Hierbij wil ik je vijf redenen voorleggen waarom het beter is voor je ogen om op natuurlijke wijze te gaan zien.

  • De huidige oplossingen (bril, lenzen, laseren) brengen allerlei nadelen mee voor de gezondheid van je ogen.
  • De huidige oplossingen zijn alleen maar gericht op scherp zicht, terwijl goed zien veel méér inhoudt.
  • Als je op een natuurlijke wijze je zicht herstelt, ga je niet alleen weer scherper zien, maar ook meer kleur, diepte, details.
  • Met natuurlijk zien pak je de onderliggende oorzaken aan van je wazige zicht.
  • Op natuurlijke wijze je ogen genezen is een investering in de gezondheid van je ogen voor de rest van je leven.

Wil je goed gaan zien op natuurlijke wijze?

Welke problemen heb jij met jouw ogen? Wil je dit veranderen? Zodat jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug krijgen.

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Erik VANDEN EYNDE
Door

Erik VANDEN EYNDE

op 09 Jul 2020

Aangezien ik sinds jong met tal van complexen zit en een bril dus geen optie vindt, heb ik me tot 3x toe laten laseren (randgeval: + 4 à 4.5); Nu 51j oud en ondertussen al een 7-tal jaar verder gekund zonder bril (wel af en toe wazig zicht, ook voor 'ver''). Naar oogarts geweest en terug + 1,5 dus voor om te lezen (kleine letters + moeite bij lezen op computer). Verdict is dat dit erger zal worden en ik ook weer om in de verte te kijken (en dus ook lezen) problemen zal krijgen. Zou ik dit op één of andere manier op natuurlijke wijze kunnen stabiliseren of verbeteren.

Karin
Door

Karin

op 10 Jul 2020

Beste Erik, Het laseren heeft niet jouw zichtklachten opgelost, omdat er niets aan de oorzaak is gedaan van het slechte zicht. Je kunt de klachten die nu zijn zeker wel stabiliseren of verbeteren. Ik verwijs je graag door naar het  korte, krachtige oogcollege voor verdere informatie. Deze is gratis en online. Aan het eind kun je  zien hoe je stappen kunt nemen voor een verder vervolg. Klik hier om je gratis aan te melden voor het oogcollege: https://volzicht.nl/oogcollege/

Regina Salentijn
Door

Regina Salentijn

op 19 Apr 2017

Kan ik ook genezen van een lui oog met een beetje scheelzien? Daardoor heb ik geen of een matige samenwerking tussen de ogen.Verder heb ik erg veel last van floaters. (constant dansende vlekken voor mijn ogen). Ben ik te helpen?

Karin
Door

Karin

op 19 Apr 2017

Beste Regina, Ja, je kunt heelveel doen aan de problemen die je hebt. Ook aan de samenwerking van de ogen en de floaters waar je last van hebt.

Xin
Door

Xin

op 19 Apr 2017

Beste Karin, Ik heb gehoord dat het niet mogelijk is om van floaters af te komen. Wat is jouw mening hierover?

Karin
Door

Karin

op 30 Apr 2017

Je kunt floaters heel sterk verminderen, als je weet wat je moet doen. Daarbij kan ik je helpen als je dat wilt.

Reactie plaatsen