Voor wie is de VolZichtmethode geschikt?


Ik ontvang dagelijks vele mails van mensen die kampen met allerlei oogproblemen. De klachten variëren van het niet meer kunnen lezen van de kleine lettertjes, tot ernstige oogziektes als glaucoom, maculadegeneratie, staar, of zelfs een combinatie van ziektes. De vraag in zo'n mail is dan meestal of ik tips heb, en of de VolZichtmethode kan helpen bij de klachten.

Iedere situatie is uniek

Het ontbreekt mij aan tijd en ruimte om alle mails persoonlijk te beantwoorden en daarbij in te gaan op elke specifieke situatie. Graag leg ik in dit artikel uit hoe de VolZichtmethode werkt en voor wie hij geschikt is. Ik begrijp dat ieder zijn persoonlijke verhaal heeft - hoe ernstiger de klachten, hoe specifieker de hulpvraag. Toch is de oplossing voor alle oogklachten te vinden in één en dezelfde richting.

Het uitgangspunt van VolZicht

Het uitgangspunt van VolZicht is: een gezond oog kan goed zien en is klachtenvrij.  De VolZichtmethode helpt je om de stappen te zetten die nodig zijn om dit te bereiken, en dus weer gezonde ogen te krijgen. Hoe zieker je ogen zijn, hoe intensiever en langer het pad is dat leidt naar de ideale situatie. Toch heeft ook een ernstig ziek oog in de basis hetzelfde nodig als een oog dat bijvoorbeeld alleen wazig ziet.


Wat heeft een oog nodig om gezond te zijn en goed te zien?

Wat heeft een oog nodig om gezond en klachtenvrij te zijn en goed te kunnen zien? Er zijn 4 voorwaarden en daar horen 4 stappen bij. 

STAP 1: Een gezond oog is ontspannen. Pas in een situatie van echte ontspanning raken de oogspieren en de omliggende weefsels goed doorbloed, komen de ogen in de juiste stand en is er doorstroming van energie. Het is belangrijk dat je leert hoe je je ogen blijvend kunt ontspannen.

STAP 2: Een gezond en vitaal oog kijkt de wereld in vanuit rust, in tegenstelling tot een zwak of ziek oog, dat vanuit onrust kijkt. Het is de kunst op een fundamenteel andere manier te leren kijken. Op eigen kracht, zonder bril of lenzen.

STAP 3: Ogen zijn hardwerkende orgaantjes die ontzettend veel voedingstoffen nodig hebben. Hoe zorg je ervoor dat de ogen deze voedingsstoffen niet alleen binnenkrijgen, maar ze ook goed opnemen? Dat leer je binnen de trajecten van VolZicht.

STAP 4: Het proces van zien vindt voornamelijk plaats in de hersenen. Een gezond oog staat optimaal in verbinding met het brein. Pas dan kan informatie van buiten makkelijk naar binnen stromen en verwerkt worden. Echter, bij veel mensen is dit proces verstoord geraakt door fysieke, mentale, emotionele of spirituele blokkades. Deze blokkades opheffen is essentieel om het zicht weer vrij en ruim te maken.

Als je deze stappen zet, kom je op het pad van innerlijke heling. Dat is waar ik mee werk. Pas als je op alle niveaus vrij, helder en ruim gaat zien, kunnen de ogen duurzaam helen.

"Heb je een tip?"

"Wat kan ik doen? Heb je een tip?" Dit is vaak de vraag die mensen stellen in hun mail, nadat ze eerst hun persoonlijke situatie met betrekking tot hun oogprobleem hebben uitgelegd. Het antwoord is: ongeacht wat precies je klachten zijn, de oplossing ligt in de 4 stappen hierboven. Je kunt jezelf leren helpen, of je nu te maken hebt met een kleine afwijking of dat je ogen steeds verder en verder achteruitgaan. Mijn tip is dus: leer de 4 stappen te zetten.

Duurzaam resultaat

Als je merkt dat je niets met dit antwoord kunt, of als je gewoon een simpele tip zoekt om van je problemen af te zijn, dan raad ik je aan om niet met de VolZichtmethode aan de slag te gaan. Ik bied namelijk geen 'quick fix'. De VolZichtmethode is bedoeld voor mensen die bereid zijn op het pad van innerlijke heling te stappen. Die de drive voelen om naar de kern van de zaak te gaan en daar tijd, moeite, aandacht en geld in willen steken. 

Word jij wél blij van het lezen van dit artikel en van de gedachte dat je zelf echt iets aan je klachten kunt doen? Dan is de VolZichtmethode geschikt voor jou en kun je duurzaam resultaat bereiken.

Gezonde Oog Analyse sessie

Om verder inzicht te krijgen in de situatie van je ogen en hoe je jouw ogen weer kunt herstellen, heb ik een speciaal webinar gemaakt: 'De Gezonde Ogen Analyse'. Je kunt hier klikken om je daarvoor op te geven. 

Voel je nu een "Ja" en wil je direct aan de slag? 

Voel je bij het lezen van dit verhaal een "JA, dit wil ik!" dan kun je (vrijblijvend) het intakeformulier invullen. Vervolgens beoordelen wij hoe we je het beste van dienst kunnen zijn: 

Link naar het intakeformulier

Heb je nog twijfels, of wil je eerst meer informatie, schrijf je dan in voor de Gezonde Ogen Analyse:

Klik hier om je in te schrijven voor de Gezonde Ogen Analyse

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen