Hoe verloopt jouw pad naar VolZicht?
04 juni 2015 

Hoe verloopt jouw pad naar VolZicht?

Op het moment dat je dit leest zit ik waarschijnlijk in Zuid-Frankrijk voor mijn cursus “Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen”. Mijn pad naar VolZicht heeft me letterlijk hierheen gebracht. Jaren terug las ik een boek dat ging over het gebied waar ik nu ben: Occitanië. Vroeger was dit een vrij land en het was bekend om zijn mystieke energie. Het hoorde niet bij Spanje en niet bij Frankrijk. Het land werd bewoond door veel verschillende volken, waaronder de katharen, die bekend stonden als wijs en vredelievend.  Er was vrijheid en een grote tolerantie voor andersdenkenden. Het artistieke leven bloeide volop, troubadours trokken door het land en bezongen de hoofse liefde.

Een wens in vervulling

carcasonneDe katholieke Kerk maakte een eind aan deze vrijheid en vele mensen werden door de inquisitie  vermoord. Een trieste geschiedenis voor een bijzondere plek. Toen ik het boek las was mijn wens groot om naar dit gebied toe te gaan, ik wilde de mystiek graag zelf ervaren. En nu is de wens dus vervuld. Ik was er helemaal niet mee bezig om te zorgen dat dit zou gebeuren.  Voor vakantie met gezin en vouwwagen vond ik het allemaal te ver weg. Ik houd niet zo van vele uren in de auto te zitten.

Twee wensen vervuld

Doordat Nicole, de beheerster van het landgoed “Domaine la Flotte” mij vroeg of ik hier een cursus wilde geven, zit ik nu toch hier. En is ook een andere oude wens in vervulling gegaan. Reizen voor mijn werk. Dat doe ik nu al langere tijd, ik reis door het hele land voor mijn workshops, geef sinds vorig jaar cursussen in Drenthe op een supermooie plek. En nu de grens over naar Zuid-Frankrijk toe.

Een ware ontdekkingstocht

kleurrijkSinds ik mijn bril af ben gaan zetten ben ik eigenlijk begonnen met één grote avontuurlijke reis. Wat helpt mij en anderen om weer goed te gaan zien is een ware ontdekkingstocht. Een innerlijke ontdekkingstocht: wat speelt er allemaal van binnen waardoor ik niet goed zie. Ik ben veel vastgelopen emoties tegengekomen en heb ontdekt hoe ik ze weer kan laten stromen. Ik ontdekte een stukje van de werking van het lichaam en de ogen. Ik zeg een stukje, want wow, wat valt er nog veel te ontdekken op dit gebied.

Kleurrijk, helder, scherp en vrolijk

Ik ontdekte wat westerse voeding kapot kan maken en hoe natuurlijke voeding kan helen. Ik ontdekte de invloed van zonlicht, aarde, vuur en duisternis op de gezondheid van de ogen. Een wonderlijke ontdekkingstocht die ervoor zorgde dat mijn zicht naar buiten toe steeds kleurrijker, scherper, helderder en vrolijker wordt. En die reis heeft mij nu dus naar Zuid-Frankrijk toe gebracht.

Jouw eigen ontdekkingstocht

jouwpadHet liefst zou ik willen kunnen toveren en ieders oogprobleem en wazige zicht direct oplossen. Maar dan ontneem ik je ook een stuk van jouw eigen ontdekkingstocht. Het is net als het beklimmen van een berg. Fysiek inspannend en vermoeiend. Eenmaal boven gekomen stikt het opeens van de mensen, die er niet klimmend, maar met de auto zijn gekomen. Een stuk gemakkelijker, maar wel zonder de voldoening van een beloning na een fysieke klimtocht.

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Ellen Roggeband
Door

Ellen Roggeband

op 09 Jun 2015

Sinds de workshop eind mei ben ik actief aan het trainen met de raster-bril waarvan ik meteen fan ben en waarschijnlijk ook je beste promotor! Iedereen die zich zichtbaar of hoorbaar verwondert wordt gekend in de bijzondere eigenschappen van de bril en mag het zelf proberen, wat mijn nieuwe 'look' acceptabel maakt bij anderen en in-zicht vergroot. Als zonnebril vind ik hem geweldig, als vermoeidheidshersteller heel best, en als leesbril acceptabel. Voor beeldschermwerk vind ik hem te lastig, vertragend en draag ik hem nauwelijks. En of mijn visuele cortex moet wennen? Die vond het meteen al prima en juicht het gebruik toe. Vermoeidheid in ogen wordt er minder van, droogte reageert nog niet.Dank voor je inspiratie Karin en ik houd je op de hoogte van mijn pad! Ellen

Eva
Door

Eva

op 10 Jun 2015

Hoi Ellen Karin is momenteel in Frankrijk voor de cursus. Ik zelf heb ook fijne ervaringen met de rasterbril! Groetjes Eva

wim
Door

wim

op 09 Jun 2015

hoi Karin, Leuk om te lezen, je blog over Kartharenland roept zoete herinneringen op. Genoten en gevloekt onderweg en uiteindelijk gezien dat we er altijd al waren, geen pad, de aandacht ging (en gaat) alleen allerlei kanten uit. Net begonnen aan de cursus, merk dat ik mijn eigen tempo volg. Onzekerheid echter of het niet aan wilskracht ontbreekt, ben daarom ook best benieuwd naar ervaringen over volhouden, uitstellen of zelfs afhaken. Denk dat voor mij een spelenderwijze benadering het beste kan werken. Misschien is het het wel vergelijkbaar met de zoektocht naar 't mystieke en zit de crux in ontspanning versus een doel of iets 'bereiken'?Fijne en inspirerende tijd gewenst in het land der Kartharen! wim

Eva
Door

Eva

op 10 Jun 2015

Hoi Wimdank je wel voor je reactie. Het is prima je eigen tempo te volgen, en wat betreft het volhouden, begin klein, kijk welke oefeningen prettig zijn en gemakkelijk toe te voegen zijn aan je dag, hou het speels of luchtig voor jezelf. En mocht je uitstellen/afhaken, weet dat je dan ook altijd weer 'terug' kunt komen. Wat betreft je laatste zin, daar sla je de spijker op zijn kop: het resultaat 'goed zien' helemaal loslaten, is essentieel bij het je weer eigen maken van je natuurlijke zicht. Hartelijke groet, Eva, medewerker VolZIcht

Marga van Klinken
Door

Marga van Klinken

op 04 Jun 2015

hallo Karin, Wat fijn dat het je goed heeft gedaan en geholpen op jouw mooie pad naar VolZicht! En dank dat je het in je blog deelt. Ik vind het heel inspirerend om uit te wisselen, ik ben blij met jouw ogencursus en vind het ook altijd heel fijn om een aura- en chakrareading of vragen reading te geven, iedereen is welkom! Hartelijke groet, Marga

Reactie plaatsen