Hoe zie jij de werkelijkheid?

Is jouw werkelijkheid de afgelopen twee maanden veranderd? Want hoe zie jij het contact met anderen mensen? Houd je nu angstvallig afstand van anderen? Raak je je dierbaren die niet bij je inwonen niet meer aan?

Is jouw werkelijkheid nu geworden dat je Of bang bent dat je dood gaat Of bang bent dat je iemand dood maakt? Blijf je zoveel mogelijk thuis omdat dit je aangeraden wordt en vermijd je contact met anderen?

Zachte aanraking

Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar het belang van menselijke contact voor onze gezondheid en geluksgevoel.  Knuffelen en Zachte aanrakingen leiden tot

  • Ontspanning
  • Stress vermindering
  • Verbeteren immuunsysteem

Hoe vaker en intensiever we omhelzen, strelen, aaien, hoe krachtiger de effecten en hoe langer ze aanhouden. Aangenaam huidcontact zorgt ervoor dat er  oxytocine aangemaakt wordt in je lichaam.

En wat doen we?

Onder het mom van bescherming van de oude en kwetsbare mensen onder ons, vermijden we aanraking en contact. Sterker nog, de meest kwetsbaren, de mensen die in verzorgingshuizen zitten, worden opgesloten en mogen geen contact hebben met hun partners en kinderen.

De maatregelen die genomen worden, veroorzaken afstand tussen mensen en angst. Ze gaan niet over gezondheid en hoe je je immuunsysteem kunt versterken.

Corona betekent Kroon.  Wie dragen er een kroon? De heersers van een land, de keizers, tsaren, koningen. Ik zie Corona als de heerser van de wereld,  die kil en afstandelijk regeert en de scepter die hij zwaait, is er eentje van beelden en woorden.

Invloed van beelden en woorden

Als je de hele dag op televisiebeelden laat zien over Corona en vertelt hoe erg het is, dan kun je als kijker deze werkelijkheid over gaan nemen. Want wellicht maak je je zorgen over je gezondheid, of maak je je zorgen over iemand anders, een dierbare. Door het zien van al die beelden, word je getriggerd in die zorgen, in die angst. Met als gevolg dat je je afstandelijk gaat gedragen, wellicht steek je een hand uit om te zorgen dat iemand niet te dicht bij je komt. Knuffel je de mensen niet meer die je lief hebt, zoals de kleine dochter van je vriendin.

Een woord als Lockdown heeft de termen “opgesloten” en “down voelen” in zich. Als je dit, maar vaak genoeg hoort dan kun je daar lichamelijk en geestelijk op reageren. En je dus ook echt down en opgesloten gaan voelen. Is het dan ook nog eens zo dat je daadwerkelijk je huis niet uit mag, dan zullen die woorden nog een grotere impact op je hebben. Deze woorden en beelden kunnen de werkelijkheid die je ziet behoorlijk beïnvloeden.

Woorden en beelden zijn energie

Want dat is wat woorden en beelden doen. Die werken in op ons systeem. Beelden en woorden dragen energie met zich mee. En die energie doet iets met je lichaam en geest. Want wij zijn zelf ook energie. Energie is trillingen en gelijksoortige trillingen resoneren met elkaar. Draag je al angst bij je om je gezondheid, voor je het weet tril je lekker mee op al die beelden en woorden.

Tegelijkertijd is dat ook wat je zelf kunt doen in deze situatie. Namelijk de programmering omdraaien, de werkelijkheid met je eigen ogen gaan zien en jouw trilling zo beïnvloeden dat die niet gelijk loopt met angstvibraties, maar met geluk, plezier en gezondheid. Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

 

Open Up

Graag geef ik hier ook aandacht een mooi initiatief om de programmering om te draaien. Martin Vrijland heeft het volgende evenement georganiseerd:

“De inmiddels overleden Thé Lau van de band The Scene, heeft een prachtig toepasselijk lied geschreven. Mijn voorstel is dat heel Nederland iedere vrijdag avond 19:00 uur gelijktijdig dit lied opstart en het refrein uit volle borst mee zingt. Op uw balkon, in uw voortuin! Uit volle borst. U bent aan zet. We moeten dit zelf doen.”

U vindt het Facebook evenement onder deze link: https://www.facebook.com/events/314814052830916/

Thé Lau, The Scene, Open: https://www.youtube.com/watch?v=y8PZybzT8Mc

 

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Gerard
Door

Gerard

op 30 Apr 2020

Nieuwe virussen en andere bedreigingen zijn er altijd wel. Een mens met een goed werkend immuun systeem kan hier in het algemeen goed mee omgaan. Door mensen binnen op te sluiten in vaak slecht geventileerde ruimten met aanwezige pathogenen is de kans op besmetting veel groter. Landen met strenge lockdown maatregelen hebben de hoogste relatieve ziekte/sterfte cijfers. Dus minder binnen zitten en naar buiten in de frisse lucht en het zonlicht en veel bewegen. Dit helpt ziektes voorkomen. In de buitenlucht vertoeven is een natuurlijk recht wat we ons nooit, door welke zgn autoriteit dan ook, moeten laten afnemen.

Klaus
Door

Klaus

op 30 Apr 2020

Ook ik ben het met je eens, Karin. Alles gaat te ver. Je mag je in het openbaar niet vermommen maar ineens moet er wel een mondkapje op. Je mag niet wildplassen. Maar wat doe je als alle wc's dicht zijn? En ja, warmte is zeker een factor die help weerstand op te bouwen en heel specifiek aanrakingen. En de angst die nu heerst is in mijn ogen erger dan zo'n virus.

Elly
Door

Elly

op 30 Apr 2020

Alle reacties daar sta ik volledig achter. Ook ik ervaar dat mensen mij maar onverschillig vinden, zij begrijpen mij niet! Ik zet bij dit alles ook mijn ??? Ouderen die niet naar buiten durven vanwege "de regels!" Zij die afgesloten zijn van familie en zij die géén familie hebben en nu alleen zijn. Als Zonnebloemvrijwilliger mag ook ik geen huisbezoeken doen. Dit alles druist zo in tegen mijn gevoel. Ik noem het "een stille oorlog" waar de schade op allerlei gebied alleen maar toeneemt! De mensheid is "lamgeslagen" door inderdaad de Overheid en Hen die alle Adviezen geven. MENSEN wordt wakker!!! ???

Aisha
Door

Aisha

op 30 Apr 2020

Je mag hopen maar het is overduidelijk dat ons leven niet meer normaal zal zijn, Zoals Rutte al constant roept dit is het Nieuwe Normaal ! zo zal het blijven en er zullen nog meer maatregelen komen. kijk maar naar China. Mondkapjes, vaccinatie met iets wat niet best voor de mensheid zal zijn. Dit is niet om je bang te maken maar weten wat er op je af gaat komen helaas!

Lut Boutens
Door

Lut Boutens

op 29 Apr 2020

Karin, ik ben blij met je artikel omdat het helemaal verwoord wat ik zelf denk en voel. Het bijzondere is dat mensen zo weinig reageren...speelt hier 'BLIND' geloof? Durven we niet meer kritisch te zijn of mogen we het niet meer zijn...Als ik het probeer, krijg ik meteen te horen dat ik helemaal niet besef hoe erg het allemaal wel is. En inderdaad het is erg...voor de zieken, voor de overledenen, voor hun familie...maar ook voor de hele maatschappij die nu bloedt...en dat zal niet met een pleister of mondmasker te stelpen zijn.

Elly
Door

Elly

op 30 Apr 2020

U verwoordt precies mijn denken. Ik handel naar "mijn" gevoel en leef "mijn" eigen" leven. Ben ook heel blij met het verhaal van Karin. Zo sta ik er ook in!! ???

Yvonne
Door

Yvonne

op 28 Apr 2020

Ik mag hopen dat alles snel weer bij het oude is. De mensen vervreemden van elkaar, lopen met een boog om elkaar heen..het is gewoon een enge wereld.

Aisha
Door

Aisha

op 30 Apr 2020

Je mag hopen maar het is overduidelijk dat ons leven niet meer normaal zal zijn, Zoals Rutte al constant roept dit is het Nieuwe Normaal ! zo zal het blijven en er zullen nog meer maatregelen komen. kijk maar naar China. Mondkapjes, vaccinatie met iets wat niet best voor de mensheid zal zijn. Dit is niet om je bang te maken maar weten wat er op je af gaat komen helaas!

Ineke
Door

Ineke

op 28 Apr 2020

Over deze hele Corona toestand heb ik dubbele gevoelens en ergens zegt iets in mij dat er meer speelt dan alleen de Corona. Met al die verstrekkende maatregels zal dit nog een hele lange staart krijgen.

els
Door

els

op 28 Apr 2020

Nagel op de kop, Karin! Zelf zie ik geen inherent 'slecht' in het virus zelf. Het is niet het virus, maar de manier hoe 'de mens' er op reageert die werkelijk hallucinant en in triestig is. Maar misschien bedoelde je dit wel. Is me niet zo duidelijk :) Jan Modaal en onze overheden op kop schijnen alle vertrouwen in het lichaam en het LEVEN verloren te hebben. Met alle desastreuze gevolgen van dien. Maar van onze overheden ben ik nog niet zo zeker of hun intenties goed zijn...

Karin
Door

Karin

op 28 Apr 2020

Ja, zo zie ik het ook. De hele manier waar hiermee omgegaan wordt, klopt niet en gaat niet over gezondheid, wel over vrijheidsberoving.

Reactie plaatsen