Welke stappen zijn er nodig om je zicht te helen?

Welke stappen zijn er nodig om je zicht te helen?

Welke stappen zijn er nodig om je zicht te helen? In mijn nieuwste boek Heel Je Ogen heel je leven; In 4 Stappen naar Scherp, Ruim en Zielsgelukkig Zicht beschrijf ik uitgebreid de 4 Stappen die nodig zijn om de achteruitgang van je ooggezondheid te stoppen en om te keren. In dit artikel geef ik beknopt de belangrijkste aandachtspunten per Stap weer.

STAP 1: Ontspan je Ogen

Ogen zijn delicate organen. Ze reageren sterk en direct op iedere vorm van spanning. En die spanning is er de hele dag door. We zetten de ogen onder constante druk door het turen naar schermpjes, door verkeerd licht, brillen en lenzen en belastende beelden. De extreme oogspanning die je zo onbewust hebt opgebouwd, is als volgt om te keren:

 • Word je bewust van de spanning
 • Zet je bril af, doe je lenzen uit
 • Kom in beweging

STAP 2: Voed je Ogen 

De ogen voorzien van de juiste voedingsstoffen is van essentieel belang. We vragen erg veel van onze ogen en er is een diversiteit aan micronutriënten nodig om ze dagelijks te ondersteunen. Doe je dit niet, dan zullen je ogen uiteindelijk verder achteruitgaan. Begin als volgt:

 • Stop met zoet
 • Voeg dierlijke producten toe
 • Verander je drinkgewoonten


STAP 3: Ontgift je Ogen

Gif komt je systeem binnen in vele vormen, namelijk op lichamelijk, emotioneel en spiritueel vlak. Deze vormen leren herkennen, en gaan ontdekken wat het effect ervan is op je ogen en zicht, is belangrijk voor het helingsproces. Ik noem 3 punten waarmee je aan de slag kunt:

 • Ontgiften door voeding
 • E.H.B.S.: Eerste Hulp Bij Straling
 • Contact met de aarde

STAP 4: Open je Ogen voor Overvloed

Bijna allemaal denken we vanuit schaarste, dat is ons geleerd. We gaan ervan uit dat er niet genoeg is dat we ons best moeten doen om nog een graantje mee te kunnen pikken. Je ogen reageren sterk op schaarstedenken: je blikveld vernauwt zich. Je ziet letterlijk minder kleur, diepte en ruimte, en figuurlijk minder mogelijkheden en opties. Buig dit als volgt om:

 • Verruim je blikveld
 • Laat overvloed toe
 • Investeer in jezelf

Bij al deze Stappen biedt VolZicht adequate begeleiding, ondersteuning en verdieping. 

Heb je het boek nog niet besteld, dan kun je dat doen door hier te klikken.
 

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen